Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, eskilerde, kaldı, şey

Eskilerde Çok Şey Kaldı

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eskilerde Çok Şey Kaldı

Eskilerde büyüklerimizden dinlerdik

Bir delikanlı, hırsızlık suçundan ceza evine düşer

Annesi sık sık ziyaretine gelir

Annesinin bir ziyaretinde:

“- Ana, dilini uzat da bir öpeyim,” der

Anası dilini uzatır ve delikanlı anasının dilini ısırıp, koparır Sonra da kopardığı dili avurdunun bir tarafına sıkıştırarak:

“- Komşunun bağından üzüm çaldım, sormadın nereden aldığımı Kümesinden tavuk çaldım, yine sormadın Hepsinde ‘aferin’ çektin Ben işi büyüttükçe hep gülümsedin; bir kez olsun yapma demedin Bu dilindir beni bu hallere düşüren,” der ve ağzındaki dili anasının suratına tükürür

Şimdilerde acaba kaç evde bu hikâye anlatılıyor?

Bu hikâye değil de ertesi gün ailecek nerede, neyi, nasıl çalacakları planlarını yapanlar olduğu kesin Televizyonlar da akılları sıra haber yaptıklarını zannediyor Oysa hırsızlığın inceliklerini öğretiyorlar, gözü doymayan bu toplumu teşvik ediyor

Eskilerde bir gençkız, bir delikanlıyla gizlice buluştuğu görüldüğünde “Adım çıktı,” diye intihar ederdi Mahalledeki gözlerin kendisine her baktığında yerin dibine geçmek ister ve çoğu kez intihar ederdi

Şimdilerde oniki yaşındaki kız çocuğu anasını bıçaklıyor ve gerekçesini de açıklıyor:

“- Geceyi erkek arkadaşımın evinde birlikte geçirdiğime kızdı, canımı sıktı; ben de bıçakladım

Eskilerde bir gençkızın elinde ya da sakladığı yerde ayna, tarak ve ipek mendil, hele hele bir delikanlıdan gelen mektup bulunduğunda ne sorgulara tabii olurdu

Şimdilerde gençkızlar, ellerinde telefonları evde, sokakta, caddede, misafirlikte saatlerce mesaj yazmakta ve çok masumane görülmekte; ne ana, ne de baba kiminle mesajlaştığını sormamakta, soramamakta

Eskilerde bir gençkız, dirseğinden yukarısını sergiledi mi anasının kürek sapını yerdi

Şimdilerde oniki yaşını geçen kızlar web kamera karşısında çırılçıplak soyunuyor, anası gördüğünde:

“- Baban görmesin bu yaptığını,” diyebilmekle yetiniyor

Hoş; babası görse ne yapabilecek ki…

Çağı yakalamak, çağdaş olmak bu mu ki?

Yüksel ÖNAÇAN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com