![]() |
Kader Kısmet 9 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kader Kısmet 9Kader Kısmet 9 Hikayesi - Handan Akbaş Yazıları - Handan Akbaş - Kader Kısmet Hikayesi Hava kararırken köye giren İbrahim’le Meryem hanım, doğru tavuk çiftliğine yöneldiler ![]() -Ne yaptınız, nasıl geçti? -Teyzemle konuştuk, o razı oldu, fakat onların eve gidip, aile büyüklerine durumu münasip bir dille anlatmak gerekiyor ![]() -Tamam, ben gece bekçisine çıkacağımı söyliyeyim, köyden bir iki akraba daha alalım, hemen gidelim, Ulvi annesini aramaya başlamıştır ![]() Sonunda yalnız erkeklerin gitmesine karar verildi, zaten çok yakın olan Ayşe’lerin köyüne vardılar ![]() Daha kapıda olağan dışı bir şeyler olduğunu sezen Ulvi’nin yüzü asıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Herkesin morali bozuk bir şekilde dönecekleri sırada, Ulvi’ye her zaman kendilerine gelebileceklerini söylediklerinde, onun evinin burası olduğu, dede ve babaannesiyle yaşamaya devam edeceği oldu ![]() Eve gelince Ayşe’yi arayıp, biraz yumuşatarak, ilk günler geçince, olaylar durulunca, her şeyin daha kolay olacağını anlattılar ![]() Kartal’da günler, Vedat’ın evinde gerekli değişiklikler yapılarak, nikah tarihi alınıp evlilik aşamasına gelinmişti ![]() -Onbeş yaşında gençler gibi, düğün dernek istemiyorum, amcamlarla Ömer sen ben gideriz, deyince sade bir nikah töreniyle evlendi Ayşe’yle Vedat ![]() Çok yoğun çalışmalı günleri sona ermiş, yumuşak huylu ve iyi ahlaklı Vedat’la Ayşe’nin uyum sağlamaları zor olmamıştı ![]() Ayşe’nin evlat hasreti her geçen gün büyüyor, telefonla her aradığında, telefon yüzüne kapandığı gibi, annesinin onu aradığı da Ulvi’ye söylenmiyordu ![]() Eşinin olumlu tesellileriyle bu hasrete dayanmaya çalışan Ayşe, bir sabah ablasını arayıp, İstanbul’da İbrahim’le ablasının kaldığı evde telefon olup olmadığını öğrendi ![]() ![]() ![]() -Tamam teyze, ben okul önüne gidip onunla görüşürüm merak etme, demesi Ayşe’nin yüreğine su serpti ![]() Günler evinin işleriyle, oğlunun hasreti arasında akıp gidiyordu ![]() ![]() -Onlar benim dedem babaannem, onları en azından şimdilik bırakamam, ama annemi çok özledim, sen İstanbul’a giderken, beraber gidelim, görüşelim ![]() ![]() -Ulvi tamam kardeşim, sen iznini ayarla, cumartesi sabahı gideriz, pazartesi ikimizin de okulu var ![]() Teyzesine müjdeli haberi vererek, oğlunun sevdiği yemekleri yapabileceğini, yarın inşallah görüşebileceklerini bildirdi ![]() Ayşe o gün heyecandan, bir düğün evine yetecek yemekler yaparak kendini oyaladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Abla geliyorlar, diyen Ömer’in sesiyle kendini merdivenlere attı, basamakları nasıl indiğini, yavrusunu nasıl kucakladığını hatırlamıyordu ![]() -Haydi burada mı hasret gidereceksiniz, yukarı çıkalım diyen Vedat’ın sözleriyle kendine geldi ![]() ![]() Neden sonra oğlunu bırakan Ayşe : -Nasılsın canım benim, iyi misin, sanki biraz süzülmüş müsün ne diye, soru bombardımanına başladı ![]() -Eğer yemek vermezsen, burada hepimiz süzüleceğiz, diye işi şakaya vurarak ortadaki duygusal havayı dağıtmaya uğraştı, İbrahim ![]() Gülüş cümbüş yenen yemeğin ardından, ana oğulu dertleşmeleri için yalnız bırakıp: -Ayşe abla, ben bize çay servisi yaparım, siz hasret giderin, biz de İbrahim’le derslerden, okuldan sohbet ederiz, diyerek onları içerde bırakıp, babasıyla İbrahim’in yanına balkona çıktı ![]() ![]() -Anne, küçükken korktuğum zamanlar yaptığın gibi, yine ben uyuyana kadar saçlarımı karıştırır mısın? diyen oğlunun yatağının yanına oturan Ayşe, gözlerinden sicim gibi inen yaşları ona göstermeden, parmaklarını saçlarında gezdirmeye başlamıştı bile ![]() Handan Akbaş |
![]() |
![]() |
|