![]() |
Kader Kısmet 10 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kader Kısmet 10Kader Kısmet 10 Hikayesi - Handan Akbaş Yazıları - Handan Akbaş - Kader Kısmet Hikayesi Heyecan içinde, çok az uyuyarak geçirdiği gecenin ardından, erkenden kalkarak, oğlunun sevdiği börek ve poğaçalardan hazırlayan Ayşe, çayı demliyordu ki ev halkı da yavaş yavaş uyandı ![]() -Günaydın, Ayşe’ciğim, her tatil sabahı olduğu gibi, mutfaktan mis gibi kokular geliyor ![]() -Günaydın, sizlere bir şeyler hazırlayayım dedim ![]() İyi yapmışsın, Ulvi de özlemiştir, senin böreklerini, gençler haydi kalkın, Ayşe döktürmüş yine ![]() ![]() -Ulvi, sana babalık taslayacak değilim, senin baban rahmetli oldu ![]() ![]() ![]() ![]() -Vedat enişte sağol, kusura bakma eski alışkanlık enişte diyorum, ağabey sağ ol, henüz dedemlerden gizli geliyorum her şey yolun girerse, gelmeyi ben de isterim ![]() -Anacığım, ellerine sağlık, her şey çok güzeldi ![]() -Haydi Vedat ağabey, biz artık kaçalım, gecikip, milleti huylandırmadan, gidelim diyerek, ana oğulun duygusal ayrılık sahnesini kolaylaştırmaya çalıştı, İbrahim ![]() Ara sıra kaçamak geliş gidişlerle, bir süre devam etti, görüşmeleri ![]() ![]() Annesi aleyhine söylenenlere dayanamayan delikanlı, çantasını topladığı gibi annesinin yanında aldı soluğu ![]() ![]() ![]() Vedat’ın ve oğlu Ömer’in destek ve tavsiyelerine, annesinin yalvarmalarına rağmen, okula bir yıl ara verdi ![]() ![]() Tam kaydımı artık Kartal’a aldırırım, Ömer ağabeyimin yardımlarıyla okulu bitiririm diye karar verişti ki , o uğursuz kaza haberiyle tüm aile sarsıldı ![]() Ramazan ayına bir hafta kala, İbrahim babasıyla bazı işlerini halletmek için arabalarıyla, Düzce’de kavşakta, kırmızı ışığın sönmesini, kendilerine yeşil yanmasını bekliyor ![]() ![]() Haberi aldığımızda, günlerce dua ederek, yoğun bakım kapısında, bütün aile anne ve babaya teselli vermeye uğraşarak, bir yaşam ümidi için bekledik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün aile, Ayşe de en sevdiği yeğeni , şimdiki mutluluğunun mimarı, canı yeğeninin kaybıyla perişan, insanların kendilerini toparlamaları yıllar aldı ![]() O moral bozukluğuyla iki üç yıl ara veren Ulvi, Ömer ağabeyinin destekleriyle, liseyi dışardan bitirip, iki yıllık bir bölümü, tabiri caizse ite kaka tamamladı ![]() Ayşe’nin eşiyle hayatı, bu acı kayıp ve annesinin kaybı dışında mutlu devam ediyor ![]() Şu yıllarda Ömer’i sevdiği kızla evlendirip torunlarını seviyorlar ![]() ![]() Vedat emekli olup, Ayşe’nin köyüne iki katlı şirin bir ev yaparak, karısı ve ailesiyle emekliliğin tadını çıkarıyor ![]() -Aaah İbrahim aaah, diyerek, dualar gönderiyor ![]() Gerçek Yaşamdan Öyküleştirilmiştir ![]() Handan Akbaş |
![]() |
![]() |
|