Bir Rüya Tabiri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Rüya TabiriBabaannemi hiç görmedim ben Onun eksikliğini anneannemle doldurmaya çalıştım Bu yüzden onu iki kat daha fazla severim En azından matematiğe göre böyle olması gerekir 2D=A gibi bir denklem kurdum hayatımda Dedelerimin ikisini de gördüm ne de olsa![]() Anneannem tuhaf biriydi benim gözümde Hiç zeytin yemeden zeytinin tadının kötü olduğunu düşünür Veya besmeleyi bile bile yanlış söylerdi:-Mismillaha ![]() -Yanlış söylüyorsun Bismillahirrahmanirrahim olacak anneanne![]() Yılda iki kere gelirdi anneannem Sonraları bire düştü bu gelip gitmeler Fakat öyle bir olay oldu ki artık hiç gelemez hale geldi![]() Yine bize geldiği günlerden birindeydi Her geldiğinde yaptığım gibi elini öptüm, omuzlarına masaj yaptım ve iki de bir hatalarını yüzüne vurdum Fakat bir sabah kalktığımda anneannemin hastalandığını gördüm Öksürükler içinde yatıyordu anneannem Bense okula gitmek için hazırlanıyordum Annem kahvaltımı hazırlamış, çayımı koyuyordu O sırada içerden anneannemin çağırışı büyük bir hızla koşarak geldi mutfağa Annem hemen koştu anneannemin yanına sesin yankısı gibi Anneannemi tuvalete götürdü annem Ben ise önümdeki patatesi timtikleyerek yemeye devam ettim umursamazca Annem anneannemi odaya götürüp geri geldiğinde bardaktaki çayın yarım, çaydanlığın altının bir tarafta, üstünün bir tarafta olduğunu görünce bana bir saat gibi gelen bir saniye baktı ve bir roman gibi gelen şu sözleri söyledi:-Gelip bana yardın edeceğine kalkıp şu çayı bile koymuyorsun Yazıklar olsun sana verdiğim emeğe![]() İlk başta kendimde aramadım suçu Annem akşam yine eskisi gibi davranmaya başlayacaktı nasıl olsa Fakat akşam annemin hala bana aynı davrandığını görünce hayatımda en çok karşılaştığım duyguyu, pişmanlığı en yüksek dozda damarlarımın her yerinde hissediyordum Anneannem ise hala hastaydı![]() O gün uykunun kucağına kendimi attığımda çok garip bir rüya gördüm Rüyada bir tabut ve tabutun etrafında dayılarım, teyzem ve annem vardı Hepsi birlikte bana şu sözleri söylediler:-Anneannen öldü Annenin ahını aldın Anneannenin ölümünün tek sorumlusu sensin Annen sana bu kadının ölümünün tek sorumlusu sen olasın demişti de umursamamıştın![]() Uyandığımda annemi çok üzdüğümün farkına vardım Acaba anneannem gerçekten ölmüş müydü? Ya da yakında ölecek miydi? Her şeyin bir hayrının olduğunu düşünerek yeniden uykuya daldım![]() Sabah uyandığımda anneannemin salonun ortasında gezdiğini gördüm İyileşmişti anneannem Rüyamın tersi çıkmıştı Zaten rüyada birinin ölüsünü görmek onun ömrünü uzatmaya işaret edilirdi![]() Anneannem gitmiş, annem benle uzun bir küskünlük döneminden sonra barışmış, hayatımız monoton halini almıştı Bu monotonlukla yaklaşık bir yıl geçti Fakat bir yaz günü bu monotonluk yine bozuldu Anneannem kalp krizi geçirmişti Hemen Ankara’ya doğru yola çıktık![]() Anneannem uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra dayımın evine getirildi Fakat çok zayıflamıştı Artık anneannem bize gelemese de aralıklarla Ankara’ya giderek onu mutlu etmeye çalışıyoruz Ve onun ömrünü tekrar uzatmak için her gün yatarken onun ölüsünün rüyama girmesini diliyorum Özgür Yenigün |
|
|
|