Yine Kaybolan Çocuklar |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yine Kaybolan ÇocuklarYine Kaybolan Çocuklar Hikayesi - Handan Akbaş Yazıları - Handan Akbaş - Kaybolan Çocuklar Hikayesi Ramazan bayram derken Eylül ayı malum, ilköğretimlerimizin açılma zamanı Aileleri tatlı bir telaş sardı Yeni okula başlayacak miniklerin, çanta, beslenme çantası, defter kalem, forma alışverişleri, çarşı ve pazarlara canlılık getirdi Aileler bir yandan alış veriş yapıp, bir yandan da çocukları okula götürüp getirme hazırlıkları için programlarını ayarlıyorlar Malum çocuklarımızı yakında yanlarına birer koruma vermeden dışarı çıkarmamız imkansız hale gelecek Yine bayram üzeri ortadan kaybolan hentbolcu kızımız Öznur’un, vahşice katledilen cesedi yüreklerimizi dağladı Ailesi yandı, yıkıldı, perişan oldu Rabbim sabır ve dayanma gücü versin Bayramda kaybolan iki yaşındaki bebekten hala bir ses yok Aramalar bütün hızıyla devam ediyor Korkarım ki ona da kötü bir şeyler olduğu haberini almayalım Bu çocuklara yönelik suçların artması, kaçırmalar, yapılan kötülükler, ülkemizdeki ahlak erozyonunun ne denli tehlikeli boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor Geçen yıl kaybolan birçok çocuktan hala haber yok, ne ölüleri ne dirileri Bu ülkenin insanlarına neler oluyor? Neden böyle canavarlaştı bu insanlar? Küçücük masumlardan ne istiyorlar? Nerede bunların şeref, ahlak ve insani özellikleri? Bu canavarları hangi anneler yetiştirdi? Toplum olarak canavarlaşıyor muyuz? Korkarım yakında, çocuklarımızı yanımızdan kaçırmasınlar diye, kayış veya kemerlerle kendimize bağlayacağız Çocukların sokakta oynama dönemi çoktan geçti Anne babalar artık lütfen dikkat! Burası kapımızın önü, bir şey olmaz diye, çocuklarımızı dışarıda oynamak için bırakmayalım Oyun parklarında başlarında beklersek ne ala, yoksa bu canavarlar çocukların kapı önü oyun zevklerini bitirmiş durumda Eskiden bu kayıplar yalnız büyük şehirlerin keşmekeşinde olur zannediyorduk Artık, köy ve kasabalarda da durum vahim Bu konuda, iki yazı daha yazmıştım ‘Çocuklarımızdan çekin ellerinizi’ ve ‘Sokaklardaki çocuklarımız’ başlıklı Ayni konuda yazarak, sizleri sıkmak istemiyorum, sadece konunun aciliyeti , bu yazıyı kaleme almama sebeptir Lütfen anne, baba veya çocuklara bakan akraba ve bakıcılar! Uyanık olalım, ben onu kontrol ederim deyip, kendini korumaya gücü yetmeyen minikleri, yalnız sokağa bırakmayalım Yabancı birinin kendisine dokunmasına izin vermemeyi, onlara öğretelim Yabancılardan bir şey alıp yemenin, onların sözüne inanmanın, onlara verebileceği zararları anlatalım Sevgili Peygamberimiz(SAV) bir hadis-i şerifinde: -Sizler çobansınız, güttüğünüzden sorumlusunuz, buyuruyor Yani evlatlarımızı iyi ahlaklı, Müslüman, şerefli insanlar olarak yetiştirip, vatana millete, ana babasına hayırlı insanlar olarak yetiştirme zorunluluğumuz olduğu gibi, onlar kendilerini koruyacak yaşa gelene kadar, onlara gelebilecek her türlü kötülükten, zarardan koruyup kollamamız da gerekiyor Bizler konu komşumuzun çocuğunu, kendi evlatlarımız gibi koruyup kollamalıyız Yeter artık, ne olur, bu canice haberler bizi insan olarak utandırıyor! Bitsin bu edep ve insanlık dışı hal ve hareketler! Bu da inanıyorum ki, bizler çocuklarımızı yetiştirirken, onlara yeterli Allah(CC) sevgi ve korkusu verirsek mümkün olacak Rabbimizin bizim iyi ve hayırlı amellerimize mükafat, kötü işlerimize ceza verebileceği duygusu, kalblere yerleşirse olur Rabbimizin bizleri her an gördüğünü, O’na olan sevgi ve saygımızdan, kötü davranış ve hareketlerden uzak durmamız gerektiğini kalblerimize yerleştirirsek olur Her insan kendinin polisi olmak zorundadır Yapacağı işlerin karı ve zararını bilecek evlatlar yetiştirirsek, gelecek nesil bu gün olan vahşetlerden, nispeten uzak olur Etrafta gördüğümüz dikkat çeken endişeli bir durumda, hemen polisi arayarak, bildirelim Belki de dikkatimiz bir çok Öznur’ların kurtulmasına sebep olur O cani o kızımızı götürürken, hiç mi kimse görmedi, bu kız hiç mi itiraz etmedi? Ne olur, bana ne demeyelim Dikkat çeken, şüpheli bir durumda, görevlileri uyaralım Benim başıma gelmez zannetmeyelim! Milletçe çok uyanık, fedakar davranmazsak sonumuz pek parlak görünmüyor Artık devekuşu gibi kafamızı gömmeyelim Bugün siz benim çocuğumu koruyup kollarsanız, yarın ben komşuma yardımcı olursam, belki bu vahşetin gerilemesine yardımcı olmuş oluruz Karınca misali, en azından bu uğurda bir çabamız olmuş olur Biraz daha hassasiyet, bir çocuğumuzu kurtarır!!!! Handan Akbaş |
|