![]() |
Küçük Narin Kar Tanesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Narin Kar TanesiKüçük Narin Kar Tanesi Öyküsü - Selma Polat - Küçük Narin Kar Tanesi Hikayesi - Hikayeler Nedir masal dediğimiz? Dili yok ülkesi yok, hayallerle kol kola gezer, gönülden gönüle düş deryasıdır adeta ![]() ![]() ![]() Masal bu ya, narin bir kar tanesi yaşarmış ormanların birinde, aşıkmış,çamların altındaki küçük kulübenin, akşam olunca içinden sızan,sarı cılız ışığına ![]() ![]() ![]() Dua edermiş bir rüzgar esse de kulübenin camına konsa diye, çam yapraklarının,arasına saklarmış kendisini, güneşin eritmesinden korkarmış,aşkıyla kavuşmayı hayal edermiş hep ![]() ![]() ![]() Işığın gizemi,fütursuzca ,süzülme isteği doğuruyormuş kar tanesinde ![]() ![]() ![]() Güneşin olmadığı rüzgarlı bir günde savrulmuş çok istediği camın kenarına ![]() ![]() ![]() Kulübenin içine bakmış sarı cılız ışığı aramış gözleri fakat ışık yokmuş ![]() ![]() ![]() Şöminenin başında koltuğuna yaslanmış bir adam görmüş, ağlayan ![]() ![]() ![]() Yalnızmış adam omuzunda battaniyesi ısınmaya çalışıyormuş, yüzünden okunuyormuş yılların yorgunluğu, alnında derin çizgiler,gözlerinde uzaklaşmış düşler varmış adamın ![]() ![]() ![]() Ağlarken bir şeyler söylüyormuş adam dinlemeye koyulmuş narin kar tanesi ![]() ![]() ![]() Yalvarıp, af diliyormuş geçmişinden,sevenlerinden bir zamanlar onu çok sevmiş olan birtanesinden ![]() ![]() ![]() ‘'Burası benim mabedim duyarmısın, bilmem sesimi'' diye haykırıyormuş adam, ''Aşkından kaçıp saklandığım tek yer'' ‘'Aşktan kaçar mı? insan" diye düşünmüş kar tanesi ![]() ![]() ![]() Kendisi bir rüzgarın, onu savurması için yalvarırken, bu adam neden kaçmış aşktan diye düşünmüş ![]() ![]() ![]() İçerideki sesleri duyabilmek için rüzgardan biraz sessiz olmasını istemiş, rüzgar gülümsemiş kar tanesine ![]() ![]() ![]() Şömineden yayılan sıcaklık camın buğulanmasına sebep olmuş narin kar tanesi içeride olanları görememenin endişesine kapılmış bir an ![]() ![]() ![]() İçeride , yalnız adam varmış ![]() ![]() ![]() Aşık olduğu sarı cılız ışık görünürlerde yokmuş henüz, ''Burada beklemeye kararlıyım yeter ki görEyüm beni kendisine bağlayan o ışığı'' Cam kenarından adamın,konuşmalarını dinlemeye devam etmiş ![]() ![]() ![]() Adam şiir tadında anlatıyormuş, kendisini dinleyen narin kar tanesinden habersiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘'Hani bir gün, aniden gelivermiştim ya, hayatına, sonra sevmiştim kıskanır olmuştum gözümden bile işte öyle tutkulu sevmiştim seni, elimden uzaklaşsa ellerin bir an üşürdüm yokluğunun soğuğunda ![]() ![]() ![]() Kelimeleri,yarıştırır olmuştum birbirleriyle en güçlü olanlarla öyle cümleler kurardım ki, sende kapılmıştın aşkın büyüsüne ![]() ![]() ![]() Kağıtla kalem sayemizde defalarca dans etmişti hatırlarmısın bir tanem, posta kutularımız gereksiz, ruhsuz kağıtlarla dolmuyordu artık ![]() ![]() ![]() Anlam yükleniyordu yazdığımız satırlar, zarflar gönüllü hamallarımızdı, rengarenk zarflara saklardık beyaz sayfaları mürekkep kıskanırdı, satırlara bıraktığımız sevdamızın kokusunu ![]() ![]() ![]() Ne çok sevmiştik, bir tanem biz birbirimizi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte ben buradayım bir tanem senden çok uzaklarda kışların uzun sürdüğü, kuytu bir ormanın içinde kalbim buzdan artık sevgiden uzak güneşten uzak en önemlisi senden uzaklardayım bir tanem ![]() ![]() ![]() İzin vermiyorum kalbimdeki buzların çözülmesine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün yağmur damlaları döverse camlarını uyandırırsa seni en derin uykundan bil ki seni hiç unutmadım bir tanem ![]() ![]() ![]() Narin kar tanesi duyduğu bu sözler karşısında hüzünlenmiş, dışarıda hava kararmış yalnız adam,masanın üzerindeki mumu yakmış ![]() ![]() ![]() O an kar tanesi öyle heyecanlanmış ki günlerdir merak ettiği sarı cılız ışık oradaymış kulübenin içinde ![]() ![]() ![]() Çok yakınmış aslında yanına gitmek istemiş nasıl açacakmış camı ya da kapıyı buna gücü yokmuş ki ![]() ![]() ![]() Rüzgardan yardım istemiş ‘'Deli gibi essene açsana şu camı içeri girmeliyim aşkıma kavuşmalıyım ‘' demiş ![]() ![]() ![]() Rüzgar, uyarmak istemiş kar tanesini ‘' ışığa yaklaşmak senin sonun olur'' demiş ![]() ![]() ![]() Ne dediyse dinletememiş rüzgar, kararlıymış Narin kar tanesi sonu olsa da gidecekmiş ışığının kollarına ![]() ![]() ![]() Rüzgar bütün gücüyle esmiş,esmiş,esmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız adam şarabın ve geçmişin hayalleriyle daldığı derin uykusundan uyanamamış ![]() ![]() ![]() Kulübeyi alevler sarmış bir anda, bütün kar taneleri koşmuşlar arkadaşlarının yardımına , rüzgar esmeye yangın büyümeye devam etmiş ![]() ![]() ![]() Yardıma koşan kar taneleri ve narin kar tanesi artık su damlaları haline dönüşmüş, bir damlaymış, narin kar tanesi ![]() ![]() ![]() Rüzgara ‘'Senden son, bir isteğim var'' demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rüzgar, damlaları önüne katıp bütün gücüyle yol almış ![]() ![]() ![]() ‘'İşte burası'' demiş narin kar tanesi'' bu cama, öyle bir savur ki bizi içeride uyuyan bizim sesimizle uykusundan uyansın`` O sırada ![]() ![]() ![]() Derin uykusunda, olan kadın rüyasında seneler önce onu bırakıp gitmek zorunda kalan adamla konuşuyormuş ![]() ![]() ![]() Adam ‘'Çok uzaklardan, sevgi elçilerim gelecek her biri sana olan aşkımı, hasretimi haykırmak için camlarına yağacaklar'' demiş ![]() ![]() ![]() Rüzgar, olanca gücüyle damlaları cama savurmaya başlamış, kadın rüzgarın ve yağmurun sesiyle uyanmış ![]() ![]() ![]() Cama vuran her damlada sevdiğinin sesi yankılanmış kulaklarında ![]() ![]() ![]() Karşılık vermiş bu sese ``Ben de, bir tanem , bende seni çok özledim ve sevmekten hiç vazgeçmedim seni ![]() ![]() ![]() Küçük narin kar tanesi hiç pişman olmamış bir damlaya dönüştüğüne bu manzara karşısında ![]() ![]() ![]() Öyle mutluymuş ki, sevgi elçisi olduğu için ![]() ![]() ![]() Selma Polat |
![]() |
![]() |
|