Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değerlerimiz, hanımlarımız, yüce

Hanımlarımız En Yüce Değerlerimiz

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hanımlarımız En Yüce Değerlerimiz

Hanımlarımız En Yüce Değerlerimiz Hikayesi - Yüce Hikayeler - Kadir Durak Yazıları

EN YÜCE DEĞERLERİMİZ : KADINLARIMIZ

Hanımlar baş tacımızdır

Onlar gönül ilacımızdır

Onlara; iki Cihanda huzur, mutluluk, afiyet diliyorum

Saygılarımla

��CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR�� HADİSİ ŞERİF

Devleti devlet yapan; vatandır

Milleti millet; yapan bayraktır

Bayrağı bayrak yapan; topraktır

Bizi biz yapan ise; hanımlara verdiğimiz değerdir

Kadını baş tacı yapan en önemli husus ise; vatana evlat vermesidir

Hazreti Fahri Kainat Efendimiz (SAV) �i dünyaya getiren de bir kadındır

Türk Milleti�nin büyük olmasında en fazla emek Türk Kadınınındır

Onlar evlatlarını Yüce Değerleri öğreterek büyütmemiş olsalardı; bu millet nasıl BÜYÜK TÜRK MİLLETİ olacaktı?

OĞUZ KAĞAN, BİLGE KAĞAN, ATİLLA, SELÇUK BEY, BUĞRA HAN, DEDE KORKUT, DELİ DUMRUL, KÜRŞAT, KAŞGARLI MAHMUT, HAZRETİ ÖMER, HAZRETİ EBUBEKİR, HAZRETİ OSMAN, HAZRETİ ALİ, HAZRETİ MUAVİYE, HAZRETİ HÜSEYİN, HAZRETİ HASAN, VEYSEL KARANİ, ALPARSLAN, KILIÇARSLAN, SELAHATTİNİ EYYÜBİ, EYÜP SULTAN, ŞEYH EDEBALİ, OSMAN BEY, ERTUĞRUL GAZİ, FATİH, KANUNİ, YAVUZ, YUNUS EMRE, TAPTUK EMRE, ABDULKADİRİ GEYLANİ, MEVLANA, HACI BEKTAŞ, HACI BAYRAM, OSMAN PAŞA, ABDULHAMİT, VAHİDDETTİN, ŞEYH ŞAMİL, ATATÜRK, OSMAN BATUR, İSA YUSUF ALPTEKİN, MEHMET AKİF ERSOY, OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ, NİYAZİ YILDIRIM GENÇOSMANOĞLU, KEMAL FEDAİ ÇOŞKUNER, AHMET KABAKLI, NECİP FAZIL KISAKÜREK, İLHAN DARENDELİOĞLU, SUAT KÜRŞAT, GÜN SAZAK, RECEP HAŞATLI, DURSUN ÖNKUZU��� VE SAYISINI, İSİMLERİNİ BURADAN YAZMAMIZA İMKÂN VE İHTİMAL OLMAYAN MİLYONLARCA DEĞERLERİMİZ; BİR KADIN TARAFINDAN DÜNYAYA GETİRİLMİŞ; BİR KADIN TARAFINDAN YETİŞTİRİLMİŞTİR

ECDADIMIZIN; KILICIYLA VE İLİMİYLE DEVLETE MİLLETE BAYRAĞA KURAN�A, VATANA, TOPRAĞA HİZMET ETMESİNİN ARDINDA ANALARIN BÜYÜK EMEKLERİ VARDIR

O HALDE; KADINLARIMIZ BAŞ TACIDIR YÜREKLERDE SİLİNMEZ DEĞERLERİ VARDIR GÖNÜL SARAYLARININ SULTANLARI ONLARDIR

Kadınlarımız ne bir obje, ne bir eşya ne de ışıltılı gece alemlerinde sarhoş sofralarının mezeleri değillerdir

Hiçbir kadın kendi isteği ile, bile bile hiçbir yanlış yola tevessül etmez Kadınlarımız şu gün acaba gerçek değerlerinde anılıyor mu? Soruluyor mu? Bulunuyor mu? Biliniyor mu?

Toplumun hızla çözülmeye doğru gittiği şu günlerde; hangimiz aklımıza, kadınlarımıza gerçek değeri veriyor muyuz? Sorusunu getirip, bu soruya cevap arayabildik

Her ailede mutlaka ve mutlaka bir hanım vardır Ailesinin dışında herhangi bir hanım hakkında; yanlış düşünceler ve davranışlar içinde olanlar, size sesleniyorum� ��Kendi ailenizden bir kadın hakkında yanlış davranış yapıldığını, çirkin söz sarf edildiğini, kötü yola düşürmek ve nefsi arzularına alet etmek için; süslü püslü laflarla yaklaşıldığını görmüş ya da duymuş olsan, o yanlış düşünce ve davranış içinde olanlara karşı tavrın ne olurdu�??

Her iki kelimesinin birinde küfür edenler, argo söz ve davranış içinde olanlar; size sesleniyorum:�� Küfrün muhatabı bir kadındır Bir kadın deyip geçemezsiniz Unutmayınız ki; sizin de evlerinizde kadınlarınız vardır Birisi sizin yakınınız olan bir kadına küfür etse, argo davranış yapsa ona karşı tavrınız ne olurdu ?

Beyaz kadın tacirleri size sesleniyorum: �Kadınlardan kurulu et pazarı kurarak; onların etinden para kazanırken, birileri sizin evinizde bulunan kadınlarınızın etinden para kazansalardı; onlara karşı tavrınız ne olurdu��??

Beyaz zehir tüccarları size sesleniyorum: �Siz genç nesli zehirlemek için her türlü tezgâhınızı kurup okulları adeta beyaz zehrin pazar yerine çevirirken; hiç hesap yaptınız mı? Acaba; senin evinde bulunan kızını eroin, esrar, kokain, morfin, extasy vb her türlü uyuşturucuya alıştırsalardı onlara karşı tavrınız ne olurdu ?

Çocuk Esirgeme Kurumlarında oradaki yavrucaklar her türlü gayri ahlaki fiili davranış içinde bulunan ahlak fukarası zavallılar; size sesleniyorum: �Orada size emanet edilen evlatlarımız bizim vatanımızın insanlarının hepsinin evladıdır Onlar asla sahipsiz değillerdir Bir gün; bu yaptıklarınızın diyeti sizden istenecektir, bunu asla unutmayın Sizin de evlatlarınız var değil mi? Sizin evlatlarınız ne kadar kıymetli ise; o çocuklar da bizim için işte o kadar kıymetlidir Sizin evladınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız; yarınların ��anne`si�� olan; oradaki evlatlarımıza da öyle davranmak zorundasınız��

Devletin yetkilisi olmuş ama devlet olamamış olan zavallıya sesleniyorum: �Fuhuştan vergi alınsın diye Maliye Bakanlığı�na resmi müracaat yaparken; hiç aklına şöyle bir soru geldi mi ? � Acaba benim yakınım olan birini de et pazarına götürseler; onu bir mal gibi satsalardı bunun için de; ben önleyemiyorum, görevimi yapamıyorum bu da benim yakınım bundan da bu kadar para kazanmışlar, bundan kazandıkları paranın vergisini hesaplayın bu vergiyi bu beyaz kadın tacirlerinden alın diyerek yine mi Maliye Bakanlığı�na dilekçe ile müracaat edecektin? Yoksa; ben devletin yetkilisiyim, benim görevim; FUHUŞU, HIRSIZLIĞI, KAPKAÇI, SAHTEKARLIĞI, GASPI VE BİLİMUM HUKUK DIŞI HAREKETLERİ ÖNLEMEK diyerek, aldığın maaşı hak etmek için çalışır mıydın?� Bu görev zor diyorsun Kolay meslek seçseydin Maaşını alırken; para almak zor demiyorsun O halde adam gibi oturup işini yapacaksın Devletin makamı ağlama duvarı değildir Devlet olacaksın İşini yapamıyorsan çekip gideceksin Tüy bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceksin, bugün tüy bitmemiş yetim hakkı yiyenler çığ gibi büyümüş ya da öyle gösterilmek istenmektedir, meydan boş değil; bugün yetimin hakkını yiyenler, hesap vermeye hazır olun

Şimdi bir de din ardına sığınarak; dört kadınla evlenilir diyen, aklıevvellere iki kelam edelim Evet size sesleniyorum iyi dinleyin: """" Hazreti Aişe Validemiz sinirlendiği bir esnada; Efendimiz Hazretleri SAV`ne sert bir cisim atmış, o cisim Fahri Kainat EfendimizSAV`in mübarek yüzünü zedelemişti Hazreti Ebubekir o esnada oradaydı Hiddetlendi ve Aişe Validemizin üzerine yürüdü Aişe Validemiz kaçıp; Fahri Kainat SAV`IN arkasına gizlendi Efendimiz SAV "ona bir şey demeyiniz, hiddetlendi ve yüzümüze bir cisim fırlattı Asla kadınlarınızı incitmeyin üzmeyin, onlar değer verilmeye layıktırlar Onlara değer veriniz" buyurdular Yine Efendimiz Hazretleri SAV ""kimin iki kız çocuğu veya iki kız kardeşi olup da; onların geçimlerini kimseye muhtaç etmeden temin ederse; onunla cennette işte şöyle yan yanayız"" buyurmuşlardır İşte buradan yola çıkıldığında hanımların ne kadar kıymetli oldukları görülecektir

İSLAMI YAŞADIĞINI İDDİA EDERKEN; ADABI, EDEBİ, AHLAKI, İTİKATI BİR KENARA BIRAKIP; EFENDİMİZİN SAV `İN YOLUNDAYIZ DEYİP; ONUN AHLAKINA UYMAYAN HER DAVRANIŞI YAPACAKSINIZ NAMAZIN ARDINDAN GIYBET EDECEKSİNİZ ORUÇLU AĞZINIZLA KÜFÜR ECEKSİNİZ HAC DÖNÜŞÜNE SIRF GÖRTERİŞ OLSUN DİYE ```HELE GETİR ŞU HURMALARDAN HATUN BAK KOMŞUDA YESİN, ZEMZEM DE GETİR ONU İÇSİN HAC`CIN FAZİLETİNİ O DA GÖRSÜN``` DİYEREK RİYAYA DAVETİYE ÇIKARACAKSIN SONRA DA DİYECEKSİNKİ; DÖRT KADINLA EVLENEBİLİRİM İSLAM BUNA İZİN VERMİŞTİR İSLAMIN EMRİ KADIN OLUNCA MI AKLINA GELİYOR? ÖTEKİ EMİRLERİ NİYE YAPMIYORSUN SONRA KALKIP KADIN BENİM HER DEDİĞİMİ YAPACAK ; ÇÜNKÜ İSLAM KADIN KOCASININ EMRİNDEDİR BUYURUYOR iSLAM ÖYLE BUYURMUYOR=, DİYECEKSİN SENİN İŞİNE ÖYLE GELİYOR KADIN KOCASININ HER DEDİĞİNİ YAPMAYACAK AHLAK VE ADABA UYMAYAN SÖZÜN GEÇERLİ DEĞİLDİR OTURACAK DÜŞÜNECEKSİN DİYECESİN Kİ; EFENDİMİZ SAV`İN AHLAKINA NE KADAR UYDUM İSLAMIN EMRİNİ NE KADAR YERİNE GETİRDİM NAMAZ KILMAKLA KENDİNİ ULEMA DA SANMIŞIM NAMAZ, ORUÇ, HAC, ZEKAT ZATEN BİR EMİRDİR FARZDIR BORÇTUR O HALDE BEN BUNLARI YAPTIĞIMDA SADECE BORCUMU ÖDÜYORUM KAZANMAK İÇİN İSLAM AHLAKI İLE YAŞAMAK ZORUNDAYIM HER KONUDA İSLAM AHLAKINI YAŞAMALIYIM AKSİ HALDE BEN YALANCIYIM, SAHTEKÂRIM, DÜZENBAZIM, RİYAKÂRIM, İKİ YÜZLÜYÜM, NEME LAZIMCIYIM BUNLARDAN DERHAL KURTULMALIYIM SEN EVLENECEKSİN ÜÇ DÖRT KADINLA KEFYİM GEÇTİ BOŞ OL DİYECEKSİN HAYDİ KADIN BİTTİ GELSİN ÖTEKİ BU MU İSLAMIN EMRİ HAYIR İSLAM EMRİ BU DEĞİL O HALDE; EFENDİMİZ SAV `İN YOLUNDA OLACAKSIN NASIL MI; AHLAKLI OLACAKSIN EN İYİSİ ONUN TAVSİYE ETTİĞİ GİBİ BİR HANIMLA EVLENECEKSİN, İSLAM AHLAKI ÜZERİNE YAŞAYACAKSIN GÖREVİNİ YAPACAK, TAKDİRİ YÜCE ALLAHCC `A BIRAKACAKSIN İSLAMI KENDİNE UYDURMAYACAK, SEN İSLAMA UYACAKSIN ÖYLE YA; SENİN KIZINI BİRİ ALSA ; ÜÇ GÜN SONRA; HAYDİ BOŞ OL DESE; ONA KARŞI TAVRIN NE OLUR İSLAM AHLAKI İLE YAŞA Kİ ;

BEN MÜSLÜMANI DİYE BAĞIRMANA GEREK KALMASIN; CAMİYE GİDİYORUM DİYE İLAN VERMENE GEREK KALMASINİŞTE O ZAMAN ADAM OLMUŞ OLACAKSIN GÖSTERMELİK BİR KARANFİL GÜLÜ İE; HANIMLARIN BİR GÜNÜ KUTLANMAZ İKİ CİHAN İÇİN ONLARIN HUZUR VE MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞILIR İŞTE O ZAMAN, KADINLARA GEREKEN ÖNEM VE DEĞER VERİLMİŞ OLACAKTIR KADINLARA KARŞI KEYFİNİZİN ESTİĞİ GİBİ DAVRANAMAZSINIZ"""""

Şimdi de yetki kullanan yetkisizlere sesleniyorum: �bir hanım memur herhangi bir konuda dilekçe ile müracaatta bulunuyor Bugün git, yarın gel demeye başlıyorsunuz Neymiş efendim? Yetkili yokmuş Nerede yetkili? Otursun işini yapsın, yetkili yok ise; cevap vermek sana mı düşmüş?

HANIMLAR SİZLERE DE DİYECEĞİM VAR; ""KENDİNİZİ EZDİRMEYİN İKİ SÜSLÜ LAFA KANMAYIN ERKEKLERİ İYİ TAHLİL ETMEK İÇİN EVİNİZDEKİ ERKEKLERİ TAHLİL EDİN VE ONLARA İNSAN NASIL OLUR ONU EZBERLETİN EZBERLETİN Kİ; HANIMLARIN HEPSİ İNSANA LAYIK OLAN GERÇEK KIYMETLERİ İLE YAŞAYABİLSİNLER EVLAT YETİŞTİRİKEN DE; SİZİN ÇEKTİĞİZ ÇİLE VE SIKINTILARI; YETİŞTİRDİĞİNİZ EVLATLARINIZIN, BAŞKALARINA ÇEKTİRMEMELERİ İÇİN ONLARA GEREKEN EĞİTİMİ VERİN ÇOCUĞUNUZ; KÜFÜRÜ, ARGOYU, KABA DAVRANIŞI ÖĞRENMESİN İNSANLIK ÖĞRENSİN BUNU DA SİZLER ÖĞRETECEKSİNİZ IŞILTILI DÜNYA ALDATMASIN SİZİ, NUR VAR NUR ZATEN SİZİN YÜREĞİNİZ NUR DEĞİL Mİ""?

Hanımlarımız başımızın tacıdır Onları baş etmeye mahkumuz, mecburuz

Onlar; evlatlarını vatana kurban verdiler

Onlar; bu milleti BÜYÜK TÜRK MİLLETİ yapan değerdirler

Onlar; şanlı bayrağımızı örtüleri kabul ettiler

Onlar; yaptıkları hizmetlerle yürekleri fethettiler

Onlar; gül bahçelerinin solmayan gülleridir

Onlar; yürekleri kan ağlasa da; gözleriyle hep güldüler

Onlar; erkeğine omuz vermek için her zorluğa göğüs gerdiler

Onlar; teknik personel olup; makine ürettiler

Onlar; esnaf olup, ekmek verdiler

Onlar; yönetici olup, bizi yönettiler

Onlar; işçi olup, hep ürettiler

Onlar; sizlersiniz

Onlar; öğretmen oldu öğrettiler

Onlar; doktor oldu tedavi ettiler

Onlar; ŞEREFLERİYLE, yüreklerimizi fethettiler

Onlar; sabrı temsil ettiler

Onlar; sizlersiniz

Onlar; gözümüzde yaş oldular

Onlar; omzumuzda baş oldular

Onlar; çileyle kardaş oldular

Onlar; zor ile yoldaş oldular

Onlar; ülkü yolunda, gönüldaş oldular

Onlar; yazar olup, dert yazdılar

Onlar; şair olup, gönüllere sızdılar

Onlar; akıl olup, oyunları bozdular

Onlar; sır ile sırdaş oldular

Onlar; tarlada, harmanda, alın teri oldular

Onlar; gönül feri oldular

Onlar; analarımız, evlatlarımız,

Onlar; kardaşlarımız, yarlarımız oldular

Onlar; sizlersiniz

Onlar; yön bulduğumuz adresimiz

Onlar; can bulduğumuz nefesimiz

Onlar; söz bulduğumuz sesimiz

Onlar; öz bulduğumuz yüreğimiz oldular

Onlar; göğüs kafesimiz oldular

Onlar; sizlersiniz

ONLAR; SENEDE BİR GÜN DEĞİL, ÖMÜR BOYU DEĞER BULMAYI, DEĞER GÖRMEYİ HAK EDEN KADINLARIMIZDIR

ONLAR; İKİ CİHANDA DA HUZURLU VE MUTLU OLSUNLAR

ONLAR; EN YÜCE DEĞERLERİMİZ,

ONLAR; KADINLARIMIZDIR

ONLAR; SİZLERSİNİZ

""HANIMLARINIZA EZİYET ETMEYİNİZ" HADİSİ ŞERİF

ŞAİR DİYOR Kİ;

""SENİN DİNİN, NAMUSUN,İMANININ SÜSÜDÜR

MÜSLÜMAN TÜK KIZININ BAYRAĞI ÖRTÜSÜDÜR"

BEN DE DİYORUM Kİ;

"""""

BU VATANA EVLAT VEREN SİZSİNİZ

KEDERİ, ÇİLEYİ DEREN SİZSİNİZ

BEY İLE HEDEFE VARAN SİZSİNİZ

GÖNLÜMÜZDE SULTAN, KALPTE YAR`SINIZ

GECENİN SONUNDA DOĞAN NUR`SUNUZ""

Kadir Durak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com