![]() |
Kaplan Ve Kağıt |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaplan Ve KağıtKaplan Ve Kağıt Köşe Yazısı - Can Dündar Yazıları - Can Dündar Kaplan Ve Kağıt Yazısı Birinci bölüm: Kâğıttan kaplan İlk günden itibaren Balyoz planını ciddiye aldım ![]() Kamuoyunda, basında tartışma yaratan boyutunu, yani sonradan eklendiği söylenen belgeleri, şüphelilere suç isnat edebilmek için üzerinde oynandığı anlaşılan evrakları, tarih ve isim karmaşasını bir kenara koyuyorum ![]() Varlığı sanıklarca da kabul edilen, ses kayıtları bulunan 5-7 Mart 2003 tarihli “Plan Semineri”, herhangi bir demokraside kabul edilebilir bir “oyun” değildir ![]() 2 Kasım 2002’de seçim yapılmış ![]() 4 ay sonra komutanlar bir kışlaya kapanıp ”günümüzdeki gelişmelerle paralellik taşıdığını” belirterek bir ”jenerik senaryo” üzerinde çalışıyorlar ![]() Masa üzerinde isyanlar çıkarıp sıkıyönetim ilan ediyor, hükümeti devirip bir “milli mutabakat hükümeti” kuruyorlar ![]() Üstelik gerçek isimler kullanıyorlar ![]() “Kâğıt”tan bir “kaplan” yaratmaya çalışıyorlar ![]() Bu, tehlikeli bir “harp oyunu”dur ![]() Seminerde sunum yapanların, tarihimizdeki 3 darbeden ve pek çok darbe girişiminden hiç ders çıkarmadığının kanıtıdır ![]() Hiçbir sivil iktidar, kendi emri altındaki orduda yapılan böyle bir hazırlığa göz yumamaz; yummamalıdır ![]() * * * İkinci Bölüm: Kaplandan kâğıt Fakat basına yansıyan pek çok kanıttan anlıyoruz ki şu ya da bu nedenle “Balyoz dosyası” ile oynanmış ![]() Bazı marifetli eller devreye girmiş, belgelere müdahale edilmiş, o tarihte var olmayan şirketler kurulu gösterilmiş, yurtdışındaki isimler orada gibi kaydedilmiş, bazı tarihler yer değiştirmiş ![]() ![]() ![]() Bu “müdahale” ne sonuç doğurdu: Mahkeme, mesaisinin çoğunu, belgelere dair bilirkişi raporu beklemeye harcar oldu ![]() Dava -en azından toplumun belli kesiminde- kuşkulu bir hal aldı ![]() ![]() Bu inanç, mahkeme heyetine yapılan müdahalelerle hepten kökleşti ![]() ![]() Dünkü abartılı tutuklama dalgasında bu izlenim zihinlere bir kez daha kazınmıştır ![]() * * * Yazının ilk bölümüyle ikinci bölümünü karşılaştırayım şimdi: Ben ordu içinde, hükümeti devirmeyi amaçlayan tehlikeli bir plan semineri yapıldığına inanıyorum ![]() ![]() Ama yazının ikinci bölümünde anlattığım şey, bu fırsatı heba etti ![]() ![]() ![]() Bence ikisinin birbirinden farkı yok ![]() “Kaplan” kadar “kâğıt” da tehlikeli… Can Dündar |
![]() |
![]() |
|