Kan Kırmızı Kaldı Geriye 7 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kan Kırmızı Kaldı Geriye 7Kan Kırmızı Kaldı Geriye Öyküsü - Erol Balcı - Kan Kırmızı Kaldı Geriye Hikayesi - Hikayeler Korkunç çığlıklarla uyandı yatağından ![]() ![]() Titriyordu![]() ![]() Belli belirsiz hareketlerle ellerini uzattı yana![]() ![]() Yatak boştu![]() ![]() ![]() Korkunç bir kâbustu gördüğü ![]() ![]() Sevdiği, ellerinin arasından dipsiz bir boşluğa düşüyordu![]() ![]() Korkunç bir kasırganın girdabında kurtaramamıştı o'nu![]() ![]() Yerden derin kıvrımlar halinde göğe yükselen, yükseldikçe kıvrımların genişliği artan, ışık huzmesini andıran bir fırtına alıp ellerinin arasında götürmüştü o'nu![]() ![]() Çok dayanmıştı bırakmamak için![]() ![]() Ama elleri yenik düşmüştü işte![]() ![]() ![]() Saralı hastaların nöbetlerini andıran kasılmalar yaşıyordu bedeni ![]() ![]() Ayakları, elleri istemsiz hareketlerle sallanıyor, bağırmak istiyor; ya da bağırıyordu da sesini kendisinden başkası duymuyordu![]() ![]() ![]() Birden yüreği daraldı ![]() ![]() Kalbi göğüs kafesinin içinde ezilmiş, örselenmişti sanki![]() ![]() Nefes almakta güçlük çekti bir an![]() ![]() Ayak parmaklarının uçlarına doğru yayılan ve gittikçe şiddetlenen bir ağrı sarmalının içine sürükleniyor, canı yanıyor ve tüm hücrelerinde hissediyordu acıyı![]() ![]() ![]() Doğrulup kalkmak istedi yerinden; başaramadı ![]() ![]() Gözleri bağlı bir insanın yönünü bulmasındaki telaşına, aceleciliğine ve ürkekliğine benzeyen hareketlerle, bir süre gezdirdi ellerini yatağın üzerinde![]() ![]() ![]() Oyuncağını kaybeden ya da bulamayan bir çocuğun içsel hüzünlerini, düşsel kırıklıklarını yaşadı bir an ![]() ![]() Kendisini; karanlık, korkutucu ve ürkütücü bir boşlukta yapayalnız kalmış, terkedilmiş öksüz bir çocuk gibi hissetti![]() ![]() ![]() Korkulu rüyalar gördüğünde, usulca eşinin yanına sokulur, başını göğsüne yaslar, güvende hissederdi kendini ![]() ![]() Fırtınalı bir havada, alabora olmakta olan bir geminin hallerine benzer sarsıntılar yaşadı içinde![]() ![]() Pusulasını kaybetmiş gibiydi![]() ![]() ![]() Boğulmak üzereydi ![]() ![]() Yaklaşacak fırtınanın ilk habercileriydi yaşadıkları![]() ![]() Ağlamak istedi![]() ![]() Ağlasa, bıraksa kendini duygularının fırtınasına rahatlayacaktı![]() ![]() Ellerini gözlerine götürdüğünde, ıslaklıklar çarptı ellerine![]() ![]() Rüyasında ağlamıştı ve yaşlar; rüyanın ardından dökülen yaşlar olmalıydı![]() ![]() Yatak soğuktu![]() ![]() ![]() Boştu yatak ![]() ![]() ''Aman Allah'ım Erol eve gelmemiş daha''![]() ![]() Hep en hüzünlü anlarında yanı başında olan, gördüğü her kâbustan sonra kaçıp sığındığı dalı yoktu yanında![]() ![]() Kolu kanadı kırılmıştı sanki![]() ![]() Kendisini zorlayarak doğruldu![]() ![]() Yatağın ortasında oturur halde kaldı öylece![]() ![]() Ne kadar beklediğini bilmeden, orada öylece karanlık boşluğu seyretti bir süre![]() ![]() ![]() Oda zifiri karanlıktı ![]() ![]() Gözlerinin önünde siyah resimler uçuşuyordu![]() ![]() Korkusu büsbütün artmıştı![]() ![]() Yoksa gördüğü rüya devam mı ediyordu![]() ![]() Elleri ile yüzlerini yokladı usulca![]() ![]() Saçlarına dokundu![]() ![]() Hafifi bir tokat attı kendine, canı yanmıştı![]() ![]() ‘Hayır, bir rüya değil bu, gerçek' dedi![]() ![]() ![]() Karanlıkta gölge oyununu sonlandırmak, gözlerinin önünde uçuşan görüntülere son vermek için başucundaki lambaya uzandı elleri ![]() ![]() Yaktı ışığı![]() ![]() Yine, hemen soluna baktı![]() ![]() Evet, evet, boştu yatağı![]() ![]() İçine bir hüzün çöktü yine![]() ![]() ![]() Canının yanmasına aldırmadan zorlayarak kalktı yatağından ![]() ![]() Pencereye yöneldi![]() ![]() Yavaş hareketlerle araladı perdeyi![]() ![]() Dışarıda yağmur yağıyordu![]() ![]() Pencereleri döven yağmurun sesini dinledi bir süre![]() ![]() Yağmurun serinliğini hissetti yüzlerinde![]() ![]() Gözleri hemen sokağın başında bulunan, yolu aydınlatan lambaya kaydı![]() ![]() Hiçbir canlı gelip geçmiyordu bu saatte![]() ![]() Sokak, ıssızlığa bürünmüştü sanki![]() ![]() ![]() Gök gürlemesi ile sarsıldı ![]() ![]() Bir ışık demeti hemen yanı başına kadar ulaşmış, her taraf bir anda gündüz yerine dönmüştü![]() ![]() Yağmur da gittikçe arttırıyordu şiddetini![]() ![]() ![]() Gün içinde yaptığı telefon görüşmesini hatırladı birden ![]() ![]() Biraz rahatladı![]() ![]() Eve geç geleceğini söylemişti ama gelmeyeceğini söylememişti ki![]() ![]() Gözü duvardaki saate kaydı![]() ![]() Vakit de gece yarısı ‘3' ü gösteriyordu![]() ![]() Gördüğü rüyanın şokunu atlatmaya çalıştı![]() ![]() ![]() ‘Hiç böyle geç kalmazdı ![]() ![]() Bir şey mi oldu acaba'![]() ![]() Yirmi yıllık evlilikleri boyunca, saysan bir elin parmaklarını geçmeyecek azlıkta geç kalmıştı eve![]() ![]() ![]() Geç kaldığı ender günlerde, karısını uyandırmadan sessizce yatağına uzanırdı ![]() ![]() Kıyamazdı onu uyandırmalara![]() ![]() Sabah uyandıklarında da takılırdı bazen![]() ![]() ‘Ya, yanına yattım![]() ![]() Sana sarıldım, öptüm seni![]() ![]() Ama uyanmadın hiç![]() ![]() Ne biçim uykun var senin![]() ![]() Bir yabancı yatsa yanına hani![]() ![]() Sarılsa, öpse senin hiç haberin olmayacak' diye takılır, kızdırırdı onu![]() ![]() Eşi de; ‘Allah korusun![]() ![]() Bu bedene senden başkası dokunacaksa öleyim ondan daha iyi' derdi![]() ![]() ![]() 'Bu beden sadece seni bildi, senin kokunu çekti içine ![]() ![]() Senin gözlerinde gördüm dünyayı ben![]() ![]() Sevgiyi, aşkı senle yaşadım![]() ![]() Öpüşmenin, sevişmenin ilk hazzını sende tattım![]() ![]() İlk seninle titredi yüreğim![]() ![]() Gökyüzüne seninle uçtu bu beden![]() ![]() Bir kuşun yürek çırpıntıları varsa içimde, sana borçluyum ben bunu![]() ![]() Senle büyüttüm ben içimdeki dostlukları![]() ![]() Paylaşmanın güzelliklerini senden öğrendim![]() ![]() Acı nasıl en aza iner, sevinçler nasıl çoğalır senle öğrendim![]() ![]() Çocukluğumda, gençliğimde, orta yaşlılığımda sen vardın![]() ![]() Anne oldum, kadının oldum ben senin![]() ![]() En uzun ayrılıklarda hasret nedir, özlemek nasıl bir duygudur, beklemek nedir seninle öğrendim ben![]() ![]() Bırakıp gidemezsin beni![]() ![]() Rüya bile olsa dayanamam sensizliğe![]() ![]() ![]() Yavaş adımlarla mutfağa yöneldi ![]() ![]() Sırtı gördüğü rüyanın etkisinden olmalı sırılsıklamdı![]() ![]() Terlemişti![]() ![]() Uzun saçları, mavi geceliğine yapışmıştı adeta![]() ![]() Sanki az önce pencerede değil dışarıda yağmurda gezinmiş bir insanın ıslaklığı vardı üzerinde![]() ![]() Duygularının ıslaklığı bedenine yapışmış gibiydi![]() ![]() ![]() Yatak odasında çıktığında mutfakta yanan ışığı gördü ![]() ![]() İçini bir sevinç kapladı![]() ![]() Erol, mutfakta olmalıydı![]() ![]() Geç vakitlere kadar bazen oturur, kitap okurdu![]() ![]() Mutfağı kullanırdı böyle anlarda![]() ![]() Çok siğara içerdi ve dumanın odalara yayılmasını istemezdi![]() ![]() Sık sık mutfağın kapısın açar havalandırırdı içerisini![]() ![]() Bu nedenle çalışma masasını geceleri mutfağa taşırdı![]() ![]() 'Evet ya mutfakta işte![]() ![]() Kahretsin, ben de neler düşünüyorum böyle ya ‘![]() ![]() ![]() Ya da geç gelmiş olduğundan bir şeyler yiyebileceğini geçirdi içinden ![]() ![]() Uzun koridoru hızlıca yürüyüp bir umutla kapıyı araladı![]() ![]() Mutfak da boştu![]() ![]() Yatmadan ışığı söndürmemiş olmalıydı![]() ![]() Ya da küçük çocuğu gece bazen kalkar su içer, ışığı da söndürmezdi![]() ![]() Yatağına kadar karanlıkta yürümekten korktuğunu söylemişti bir keresinde![]() ![]() Bu nedenle ışık çoğu zaman açık kalırdı sabaha kadar![]() ![]() Yine aynısı olmaydı![]() ![]() ![]() Birden mutfakta buzdolabının üzerinde durmakta olan telefonu gördü ![]() ![]() 'Neden telefon etmiyorum ki ben![]() ![]() Aptal gibi sağa sola girip çıkıyorum![]() ![]() Nasıl düşünemedim telefon etmeyi'![]() ![]() ![]() Hemen elleri dolabın üzerindeki telefona yöneldi ![]() ![]() Elleri yeniden titredi![]() ![]() Hızlıca cevapsız çağrılara baktı![]() ![]() Hiçbir çağrı görünmüyordu![]() ![]() Telefonu fırlatıp atmak istedi![]() ![]() Ama lazımdı şimdi işte![]() ![]() ![]() Titreyen elleri ile numarayı çevirdi hızlıca ![]() ![]() ‘Aradığınız kişiye şimdi ulaşılamıyor lütfen daha sonra'![]() ![]() Sekreterin son sözlerini bitirmesini beklemeden kapattı telefonu![]() ![]() İçine büsbütün korku düştü![]() ![]() Terlemesi yeniden başladı![]() ![]() Titriyor, ürperiyor, korkuyor, belli belirsiz adımlarla gecenin sessizliği içinde bir o yana bir bu yana gidip geliyordu![]() ![]() Gördüğü rüyanın etkisinde kurtulamamıştı daha![]() ![]() 'Hayır beni bırakıp gidemezsin öyle![]() ![]() Ne olur hadi gel, kötü bir şaka yaptım de bana![]() ![]() Hadi, hadi ne olur![]() ![]() ![]() Telefonu yeniden eline aldı ![]() ![]() En sevdiği arkadaşı Suat ı aramalıydı![]() ![]() Gerçi onunla olacağını da söylememişti ama![]() ![]() Bir ses duymak istiyordu işte![]() ![]() Ara sıra onlara gider, kalırdı onlarda![]() ![]() Karısı da ortak arkadaşlarıydı![]() ![]() ‘Şimdi boşuna onu da telaşlandıracağım'![]() ![]() Ama dostluk saat kavramı tanımamalıydı işte![]() ![]() Numarayı çevirmeden dalmıştı![]() ![]() ![]() Erol Balcı |
|
|
|