![]() |
Platonya Güz Aşk Hüzün |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Platonya Güz Aşk HüzünYaprak dökümü yine! Eylül gözlerinin yanaklarına ıslak akıntısı olmuştu hep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet; sonbahar çalmıştı kapıyı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Neden? Dedi ![]() Oysa o kadar çok çaba sarf etmişti ki ondan nefret etmek, ya da nefretini kazanmak için ![]() ![]() ![]() İçinde yüzdürdüğü gemilerdi özlemler ve o gemilerde yüklüydü söylenmemiş sözler ve daha neler neler ![]() ![]() ![]() —Nereye kadar bu doğruya benzer yalanların çokluğu? Dedi ve ekledi Tekil Dünyalı ![]() —Nereye kadar yalana benzer doğrularla yetinmek? —Yatağını şaşırmış bir nehir gibi bu akış nereye? Diye söylendi içinden ![]() Uçurumlar ve yıkımlardı zayi zamanlardan arta kalanlar ![]() ![]() ![]() ![]() Ördüğü bütün duvarlara rağmen; hiç istemediği halde zamanla, ağır ağır gelip oturmuştu yüreğinin en ücra yerlerine yeryüzündeki melek ![]() ![]() —Artık birer eylem olmalı düşünceler, sözler ![]() ![]() Güz hüzünlerinin yansıması ve hislerin paylaşılması olan sözleri yazmak üzere yeni bir sayfa daha açtı gönül defterinden Tekil Dünyalı ![]() ![]() ![]() GÜZ AŞK HÜZÜN Güz okşar başımı ![]() Ağaçlar uykuya hazır; Çiçekler çoktan rüyasını görmekte, Taze bahar sevinçlerinin Ve sabahlar serin sisli ![]() Hiç çarpmamıştı kalbim Bu kadar gür ve sesli ![]() Varlığın içimde büyüyen bir insan NESLİ… İnkâr faydasız ![]() Yitik inançlarım, direncim bitik ![]() Aşka meylediyorum zannetme! Kalbimin mekânsızlığı bu, Hisler sana yönelik ![]() Geceyle dolar zihnime yüzün Ve ellerimden sakındığım ellerin ![]() Hayır! Sakın… Sakın seni seviyorum zannetme ![]() Başka bir olay bu, başka bir his ![]() Anlatmaya, dört kitabın dili yetersiz ![]() Öyle ki! Ay oluyorsun gecelerimde ![]() Rüyalarımda samanyolu, Gözlerimde buğu, İçimin dingin gölünde kuğu, Çaresiz benliğimin tuttuğu; En içten, en samimi dileğim oluyorsun ![]() İnadına dünyama kayıyorsun ![]() Her gece bir yusufçuk oluyorum ![]() Kanatlarımda umut yükü, Menzilim, yolum sen oluyorsun ![]() Yorgun bedenimi demirlediğim, Son durağım oluyorsun ![]() “” Susuyordum! Çoğul yalnızlıklar dünyamda kimseye yer yoktu, ”” “ Kim? ” oturttu içime seni; İçimdeki “ hangi? ” ben gördü seni, “ Hangi? ” ben bıraktı beni, Bilmiyorum ![]() Sol yanım ağrınla şen… Düşündükçe devleşen sızım oluyorsun ![]() Hayır! Sakın… Sakın sevildiğini zannetme ![]() Başka bir olay bu, başka bir his ![]() Anlatmaya kelimeler yetersiz ![]() Güz okşar başımı; Bu yüzden dilim titrek, içim nefessiz ![]() Dökülür dallarımdan bir bir yapraklar ![]() “ Hangi? ” kapımı aralık bıraktım da geldin; “ Hangi? ” pencerem açıktı, Camlarımın buğusuna yer ettin ![]() “ Hangi? ” çoğul etkenindi, sana etkensizliğim ![]() “ Hangi? ” kalemin ihaneti bu bana; Noktalarımda, virgüllerimde yer ettin ![]() Suya hasret sahra, çöl kumsalı bir yarım ![]() Bir yarım uğultulu fırtına ![]() Sanmıştım geride kaldı, Ateşi bol volkanik şiirler ![]() Hiç istemedim ama sen oldun, Beynimin merkezinde krater ![]() Baktığım bütün yüzler sen; Aynaların aksi sen, Tan yeri kızıllığı sen, Saatim, günüm sen oluyorsun ![]() Artık, akrep yelkovandan habersiz ![]() Tik tak sesleri yok akan zamanın ![]() Hayır! Sakın… Sakın zannetme seviliyorsun ![]() Başka bir olay bu, başka bir his ![]() Anlatmaya kelimeler yetersiz ![]() “” Susuyordum Çoğul yalnızlıklar dünyamda kimseye yer yoktu, ”” Her gece bir yusufçuk oluyorum ![]() Kanatlarımda hüzünlerim… Bulutlar sağanak yüklü, bu cinnet şehrinde ![]() Toprak kokusu yok yağmur sonrası Sokaklarda yankılanır kanat seslerim ![]() Hiç bu kadar geçmedim kendimden ![]() “ Kim? ” getirdi bana seni; “ Kim? ” yeniden başlattı, sınır kent hikâyelerimi ![]() Etrafımda çoğul yalnızlıklar… “ Kim? ” fısıldadı kulağıma adını ![]() Bu hüzzam esintisi nereden? “ Nereden? ” bu aşk yansıması ![]() “ Kim? ” döküyor seni, damla damla gözlerimden ![]() Bilmiyorum ![]() Üşüyerek geçiyorum gecelerin içinden ![]() Kaldırımlar mayın tarlası; Us da, fırtınalardan arta kalan talan ![]() Sen oluyorsun, düşen her yağmur damlası ![]() “” Susuyordum! Çoğul yalnızlıklar dünyamda kimseye yer yoktu ![]() Eylül döktü yapraklarımı, Ekim, hasadı olmuş köklerimin ![]() Ram oldum sana sevgili, direncim bitik ![]() Kalbimin mekânsızlığı bu, Hisler sana yönelik ![]() Islak bedenimle geçiyorum gecelerin içinden ![]() Ben, sen oluyorum sevgili ![]() Öznesisin sözlerimin ![]() Yüklem; gözlerin, dudakların ve ellerin ![]() Başka “nasıl? “ anlatayım seni ![]() Anlatmaya sözler yetersiz ![]() Hayır! Sakın, Sakın sevildiğini zannetme ![]() Başka bir olay bu, başka bir his… Sen yıktın duvarlarımı; Gelişin, sevişim gibi habersiz… ’Güz okşar başımı ![]() Sabahlarım serin, sisli ![]() Hiç çarpmamıştı kalbim, Bu kadar gür ve sesli ![]() Varlığın içimde büyüyen bir insan NESLİ…’ DuyguluDuygusuz/TekilDünyalı Yusuf Bozan |
![]() |
![]() |
|