Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çöz, gel

Çöz De Gel

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çöz De Gel

Yaşamaya başladığımız bu hayatın belirli devrelerin de,unutulmaz dönemler oluşur

Dünden bu güne geldiğimiz noktada, hep bir şeyleri eleştirerek aslında kendi kimliğimizi tanırızO öyle bu böyle ler, bizi ele verir Fakat adamakıllı hep dışa vurulan değerlendirmelerimizi parentezleyip karşı olduğumuz konulara tepkilerimizin nedenleriyle yüzleşmek için, önce içe dönüp kendi sebeplerimizi anlamalıyız

Bu bir yerde düşüncelerimizin idrakında, saglıklı bir çözüm olarak bize ayna olur

Olaylara tarafsız bakmamızı saglar

Kendimizi yabancılaştırıp benliğimizden, neden tavır alıp, her hangi bir olaya karşı hırsla gösterdiğimiz tepki yi araştırmalıyız

Onun nedenlerini kavramaya çalışırken, ben neden ona karşı böyleyim diyebilmek için çatışmasız iradeyle önce kendi öz benliğini anlamalı insan

Bilindik bilinmedik ne varsa göze sokulurcasına, öğretme kabiliyetine sebep, bu doğru bunu öğren ve uygula pratiğiyle insan her zaman kendine olan güvenini saglayamaz

Ben yaşadım iyi bilirim öğren sanada ders olsun uygulaması ise tamamen fiyasko olmaya mahkumdur

Tanrıyı, işaret parmagınla göklerde gösterebilirsinAllah bir dir, demenin kutsallığına Beni dinle demek Uymaz

Birlikten kuvet doğar misalinin altında yatan gerçekte birbirlerini anlayan ve saygı gösterebilen insan toplulukları vardır

Hepimiz biriz, eşitiz, anlayışıyla çoğalır düşünceler

Büyüklüğünü aşılamaya çalışan lar, bir gün çok fazla küçülebilirler Bunu bir çocuk düşünemez Düşünmesi gereken büyüktür O çocuğun da, bir gün büyüyebileceğini göz ardı etmemekle başlayan anlayış, kendisinin hiç küçülmeyecegine dair yapacağı bir sözleşmedir

Hayattaki davaların su yüzüne çıkmış binlerce çizgisinde insanlığın hırsla bağlantılı yaşama azimlerin de, savundukları hep kendi fikirleridir Bencillik yaradılış itibarıyla yine iç araştırmasız dışa vurulan anlayışsızlıklardır

Merkezi ele geçiren müdür Patron vari direktifleriyle, asıp kesme, biçip dikme operasyonlarını, kayıtsız şartsız düzenlemeyi, imparatorluk bilir

Ve her kez imparotor olmak isterLiderlik duygusu hayalide olsa insana zevk veren çiğ yanlarıyla sessizliğin ezikliğini duyan her kezin bağrında ateş gibi yanarak bas bas bağırır

Ve sadece çırpınan kuş degildir

Kuş misali ne çok insan yalnızlığın boşluğunda karmakarışık düşünceleriyle elini hangi cebine sokacağını bilemez

Ve alışkanlık halini aldımı yönlendirme Öyle bir kalabalık oluşurki yolun ortasında bir taraf sağa çeker müptelalıklarını Bir taraf sola park eder alabora olmuş gemilerini

Fakat öyle bir yan vardır ki, Biz diyen bireyler topluluğu işte orda anlayış vardırHem dışa bakar yüzleri, hem içe dönüktür hedefleri

Onlar bir elmanın bütünlüğüyle sahip çıkarlar düzenlerine

Bu elmanın, hepsi benim İstersen bir dilim veririm Mantığı gütmezlerOnlar hep beraber yaşarlar açlığı tokluğu

Hep beraber ölürler

Dürüstlük birey anatomisinin, özgürlüğüdür

Hayata karşı duruşun binlerce başlığı vardır

Sen kırmızıyı seversin ben maviyi Farketmez sen maviyi sev ben kırmızıyıÖnemli olan zevklerimize duyabileceğimiz temiz duygularla başlayan sadık dostlukların hoşgörülü başlıklarını atabilelim hayata

Başlanğıçlardır sürdüren, yıkılmaz temeli

Ben senin yerine koyabiliyorum kendimi

Amma sen de, benim yerimde olmayı dene

Çünkü bende insanım sen de

En ufak boyutu bu meselenin

Sonra düşün problem nedir

Yaşamak için çözüm üret

Fakat unutma Biz, siz, onlar

Hepimiz insanız

Peki bu karmaşa ne

Bu çağda

İnsan olarak kendimi bağdaştıramıyorum bu Dünyaya

Her gün ölüyorum

Çoğalıyor cesedim

Dün dağda vuruldum

Bölündüm oniki parçaya

Bu gün ağlayamadım

Şerefim için

Hangi mantığı güttü insan

Koruma kalkanı oluştururken

Yaşatmak için

Kim için

Ne için

Niçin

Anlatmaya gücün yetmiyorsa dogruları

Hayır demeye dilin dönsün

Kabullenme yalanları

İkiside aynı kapının anahtarıdır

Hem içe hem dışa açılan

Niyet, vurgulamak gibi gözükse de

Soru cevaptır

Nitekim içeriği

Kafan karışmasın ne olur

Diyaloğumdan

Misal çok amma

Nasıl vereyim

İpucu hayat

Çöz de gel

guler birsozu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com