![]() |
Çöz De Gel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çöz De GelYaşamaya başladığımız bu hayatın belirli devrelerin de,unutulmaz dönemler oluşur ![]() Dünden bu güne geldiğimiz noktada, hep bir şeyleri eleştirerek aslında kendi kimliğimizi tanırız ![]() ![]() ![]() Bu bir yerde düşüncelerimizin idrakında, saglıklı bir çözüm olarak bize ayna olur ![]() Olaylara tarafsız bakmamızı saglar ![]() Kendimizi yabancılaştırıp benliğimizden, neden tavır alıp, her hangi bir olaya karşı hırsla gösterdiğimiz tepki yi araştırmalıyız ![]() Onun nedenlerini kavramaya çalışırken, ben neden ona karşı böyleyim diyebilmek için çatışmasız iradeyle önce kendi öz benliğini anlamalı insan ![]() Bilindik bilinmedik ne varsa göze sokulurcasına, öğretme kabiliyetine sebep, bu doğru bunu öğren ve uygula pratiğiyle insan her zaman kendine olan güvenini saglayamaz ![]() Ben yaşadım iyi bilirim öğren sanada ders olsun uygulaması ise tamamen fiyasko olmaya mahkumdur ![]() Tanrıyı, işaret parmagınla göklerde gösterebilirsin ![]() ![]() ![]() Birlikten kuvet doğar misalinin altında yatan gerçekte birbirlerini anlayan ve saygı gösterebilen insan toplulukları vardır ![]() Hepimiz biriz, eşitiz, anlayışıyla çoğalır düşünceler ![]() Büyüklüğünü aşılamaya çalışan lar, bir gün çok fazla küçülebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() Hayattaki davaların su yüzüne çıkmış binlerce çizgisinde insanlığın hırsla bağlantılı yaşama azimlerin de, savundukları hep kendi fikirleridir ![]() ![]() Merkezi ele geçiren müdür ![]() ![]() Ve her kez imparotor olmak ister ![]() ![]() ![]() Ve sadece çırpınan kuş degildir ![]() Kuş misali ne çok insan yalnızlığın boşluğunda karmakarışık düşünceleriyle elini hangi cebine sokacağını bilemez ![]() Ve alışkanlık halini aldımı yönlendirme ![]() ![]() ![]() Fakat öyle bir yan vardır ki, Biz diyen bireyler topluluğu işte orda anlayış vardır ![]() ![]() Onlar bir elmanın bütünlüğüyle sahip çıkarlar düzenlerine ![]() Bu elmanın, hepsi benim ![]() ![]() ![]() ![]() Hep beraber ölürler ![]() Dürüstlük birey anatomisinin, özgürlüğüdür ![]() Hayata karşı duruşun binlerce başlığı vardır ![]() Sen kırmızıyı seversin ben maviyi ![]() ![]() ![]() Başlanğıçlardır sürdüren, yıkılmaz temeli ![]() ![]() ![]() ![]() Ben senin yerine koyabiliyorum kendimi Amma sen de, benim yerimde olmayı dene Çünkü bende insanım sen de ![]() En ufak boyutu bu meselenin Sonra düşün problem nedir Yaşamak için çözüm üret Fakat unutma ![]() ![]() Hepimiz insanız ![]() Peki bu karmaşa ne Bu çağda ![]() ![]() ![]() İnsan olarak kendimi bağdaştıramıyorum bu Dünyaya Her gün ölüyorum Çoğalıyor cesedim Dün dağda vuruldum Bölündüm oniki parçaya Bu gün ağlayamadım Şerefim için Hangi mantığı güttü insan Koruma kalkanı oluştururken Yaşatmak için Kim için Ne için Niçin Anlatmaya gücün yetmiyorsa dogruları Hayır demeye dilin dönsün Kabullenme yalanları İkiside aynı kapının anahtarıdır Hem içe hem dışa açılan Niyet, vurgulamak gibi gözükse de Soru cevaptır Nitekim içeriği Kafan karışmasın ne olur Diyaloğumdan Misal çok amma Nasıl vereyim İpucu hayat Çöz de gel guler birsozu |
![]() |
![]() |
|