![]() |
Ceviz Ağacım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ceviz AğacımBazen bir şeyler götürür beni doğduğum eve Dimdik bir yokuşun tam tepesindeki Şuan çocuk olsam taşırdım yine O yokuşta su taşımak oyundu sanki Evimiz zamanin sarayı değildi tabiki İki oda bir mutfak küçük bir gece kondu Hemen bitişiğimizde amcamlar otururdu Biz beş kişiydik onlar bir ordu O küçük evde nasil yaşarlar merak ederdim Okulum çok yakındı saysan yirmi adım etmez Her tenefüs arkadaşlarımı eve davet ederdim Yapışırdım anneme bize ekmek ver, su ver derdim Bir köpegim vardı bembeyaz adı çomardı Ne versek yerdi ayırmazdı et ya da ekmek Taki belediye onu sahipsiz sanıp zehirleyene dek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasta bir yengem vardı hani bitişiğimizdeki Onu her gördügümde üzülürdüm hep Iyi ki benim annem sağlıklı derdim Korkardım bazen acı öksürügünden Bazen hediye alıp ziyaretine giderdim Çok arkadasım yoktu mahallede Bir çoğu yaşça benden büyüktü Bende büyümek isterdim onlar gibi Sanki küçüklük sırtımda yüktü Çalışkan bir çocuktum severdi ögretmenlerim Sınıfta hep ön sıralardaydı yerim Sonra bir dayım vardi matrak mı matrak Sık sık gelip bizde kalırdı Yolunu beklerdim hep meraklanarak Sanki onda bana huzur veren bir şeyler vardı ![]() ![]() ![]() Aklıma geldikçe hala gülerim Saçlarını omoyla yıkardı ![]() Bazen çocuk aklı çomara Bak dayı geliyor derdim Herkesin içinde öyle deme diye bana kızardı Önce asker oldu sonra evlendi Sonrada uzak bir şehre yerleşti ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün babam işten eve elinde bir fidanla geldi Cevizi çok sevedi bir arkadaşı vermiş Ceviz beyni geliştirirmiş Hem ekti hem bana faydalarından söz etti Büyüsün bol bol ye akıllı bir kız ol, doktor ol dedi Babam dedim de aklıma geldi Babam belediyede çalışırdı Fen işleri yazardı fiş doldurdugu zarfın üzerine Bir gün okulda senin baban çöpçü mü diye sormuşlardı Üç gün ağlamıstım bunun üzerine Babam gülmüştü tabi Çalışmak ayıp mı kızım dedi bakarak gözlerime Annem yengem kadar olmasa da sık sık hastalanırdı Bir kaç ameliyatini acıyla hatırlarım Bir iskemlem vardı ayakları tahta Üzerine çıkıp bulaşık yıkardım Küçüktüm bulaşıkları ben yıkarsam annem iyileşir sanırdım Şimdi annem sağlıklı şükür Yengemi yıllar önce kaybettim Diğer değerli şeylerim gibi Ara ara giderim doğduğum eve Içim sıkılsa da gözlerim dolsa da Her yer, her şey değişmiş olsa da Geçmiş asılı durur ceviz ağacımın dalında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gri gölge |
![]() |
![]() |
|