İki Gölge Var İçimde |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Gölge Var İçimdeİki Gölge Var İçimde Öyküsü - Erol Balcı - İki Gölge Var İçimde Hikayesi - Hikayeler Işık oyunlarını seviyorum ![]() ![]() Müthiş güzel; gizem dolu içinde![]() ![]() Biliyorum; Tanrı ışıkta gizli![]() ![]() Ondandır; nerede bir ışık huzmesi görsem, soluklanıyorum hemen![]() ![]() İçim, karanlıkları çağırdığında![]() ![]() Ben de güneşe, aya, yıldızlara kaçıyorum![]() ![]() Gökyüzü evim oluyor böyle anlarda![]() ![]() Usulca bırakıyorum kendimi ışığın kollarına![]() ![]() Ne müthiş bir keyif, ne hızlı bir yolculuk böyle![]() ![]() ![]() Ve dünya büzüldü, küçüldü insan ![]() ![]() Benliğimiz sürgüne gönderildi, ruhlarımız şeytanla anlaşma içinde![]() ![]() ![]() Karanlıklardan bahsetsem de, aldırmayın bana ne olur ![]() ![]() Işık oyunları saklı benim hep içimde![]() ![]() Yüreğimin, beynimin en güzel yerlerinde![]() ![]() Kendi özümüz, döner elbet bir sürgünde![]() ![]() ![]() Uzun yazacağım ![]() ![]() Kısa yazamıyorum işte![]() ![]() Üstelik vaktim de yok benim![]() ![]() Biliyorum; sıralı noktalar arasında çok soluklanıyorum![]() ![]() İşte bu anda; tam da bu anda ışığın kollarında oluyorum![]() ![]() Zaman genleşiyor o an![]() ![]() Ve uzun oluyor her şey böylece![]() ![]() ![]() Öyleyse; sormalıyım hemen sorumu ![]() ![]() Bir yanlış, yüzlerce doğruyu siler mi![]() ![]() Ve neden üç yanlış bir doğruyu götürür de; üç doğru bir yanlışı silmez sizce![]() ![]() ![]() Çelişkiler, zıtlıklar karşısında şaşırıyorum, içim acıyor yine ![]() ![]() Bu ne yaman bir içsel çelişkidir böyle![]() ![]() Oysa çelişkiler ve zıtlıklar içinde yürümüyor mu bilim sizce![]() ![]() ![]() Günlerdir; bir ihanetin izini sürüyorum ![]() ![]() Dedim ya; ışığın peşine düşmüşüm yine![]() ![]() Yer yer yarı gölgeler çeviriyor etrafımı![]() ![]() Bazen, zifiri karanlıklar kesiyor yolumu işte![]() ![]() ![]() Söyleyin bana ne olur ![]() ![]() Kaç insan kendini sürgün hisseder![]() ![]() Doğduğu yerler, doyduğu yerler, üstüne üstüne gelir mi insanın bazan![]() ![]() Kendi yurdunda, yabancı hisseder mi kendini insan![]() ![]() ![]() Kendi yurdumda sürgünüm nicedir ![]() ![]() Dipsiz, derin kuyulara düşüyorum![]() ![]() Üstelik sürgün olmak; kolay da değil biliyorum, aldırmıyorum; yürüyorum![]() ![]() Nereye gider bu yol, bu kıvrımlar![]() ![]() Ne önemi var![]() ![]() Aldırmıyorum, yürüyorum işte![]() ![]() ![]() Gençliğinde, çok daha güzel ve etkileyicimi yazar ki insan ![]() ![]() Duyguları ölmemişken hani![]() ![]() Yaralar, çabuk iyileşirmiş ya gençlikte![]() ![]() Ve umut her zaman taptaze![]() ![]() Hayaller zengin, patlamalı bir motor varken içimizde![]() ![]() ![]() Yaşlandıkça, büyüyor mu içimizin gölgeleri yoksa ![]() ![]() Karanlıklar devleşiyor mu içimizde![]() ![]() Gittikçe daha mı karamsar oluyoruz acaba![]() ![]() Yaralarımız da geç kabuk bağlıyor artık![]() ![]() Kanamalarımız daha mı uzun sürüyor sizce![]() ![]() ![]() Parmaklarım reddediyorlar sanki kelimeleri kodlamayı ![]() ![]() İlginç bir duygu bu yaşadığım![]() ![]() Denize, gökyüzüne, yıldızlara, insanlara bakıyorum![]() ![]() Ve hiç bir şey hissetmiyorum![]() ![]() Yokluyorum kendimi![]() ![]() Kızgın değilim, Kırgın da değilim oysa![]() ![]() Sanki bir şırıngayla beynimin duygu kısmı çekilmiş, alınmış benden![]() ![]() Zorla öğretilmiş bir yaşam çaresizliğinin içinde kaybolmuş gibiyim![]() ![]() Yolumu bulamıyorum![]() ![]() Yaşlanıyor muyum ne![]() ![]() ![]() Ne demiştin oysa ![]() ![]() Hani ışığın kollarındaydın sen![]() ![]() Seviyordun ya ışık oyunlarını![]() ![]() Ne oldu![]() ![]() Bir yanın karanlıklar içinde olsa bile; kocaman yanın ışığın kollarındaydı hani![]() ![]() Peh! Hadi canım sen de![]() ![]() ![]() Bırakmıyor yakamı içimdeki şüphe ![]() ![]() Başkalarını tanıdıkça, insan kendini de tanıyor elbet![]() ![]() İhanet her yerde![]() ![]() Bir yanlış, yüzlerce doğruyu boğacak![]() ![]() Bir güvensizlik, bir şüphe sarmış dört bir yanı![]() ![]() Kemirilirken insanlığın değerleri bir bir![]() ![]() Ülkemin yüksek değerleri alınırken ayaklar altına![]() ![]() Mikroplar, dev gövdelere tutunmuşken hani![]() ![]() Sorumsuzluk ve keyfiyetsizlik kol gezerken![]() ![]() Erken gitmektir tek korkum işte![]() ![]() ![]() Ne var ki; her karanlık, içinde bir güneş de taşıyor elbet ![]() ![]() Umutlu olabilmek için bu bile yeter insana, insan olabilene![]() ![]() Ne demişti büyük üstat^'Giderayak işlerim var bitirilecek; giderayak![]() ![]() ' Ve ellerime söz geçirmeliyim yine![]() ![]() ![]() İki gölge sessizce izliyor birbirini içimde ![]() ![]() Gölgelerden biri daha koyu ve daha siyaha yakın sanki![]() ![]() Hiç konuşmadan yürüyorlar bir süre![]() ![]() ![]() Ve dönüp baktılar birbirlerine ![]() ![]() Zaman, zamanı kovaladı![]() ![]() Tıpkı masallardaki gibi dere tepe aştılar![]() ![]() Okyanuslara ulaştılar![]() ![]() Yüksekçe bir dağın dibinde fısıldaştılar![]() ![]() Yarım kalmazdı hiçbir şey![]() ![]() Her şeyin bir finali de vardı elbet![]() ![]() Finalde buluştular![]() ![]() ![]() Adaletin sembolü terazidir dedi ışık ![]() ![]() Ve terazinin bir gövdesi, iki de kefesi var![]() ![]() Daha duyarlı tartımlar yapan, teraziler de vardır elbet dedi gölge![]() ![]() Işık ve gölge; bir gerçeğin iki yüzü![]() ![]() Ölçmede buluştular![]() ![]() Işık bu, anlatacak karanlığa sözünü![]() ![]() ![]() Ölçme; kendi cinsinden birim kabul edilen bir büyüklükle, ölçülecek büyüklüğün karşılaştırılmasıdır ![]() ![]() Nasıl ki elma ile armut toplanmazsa, metreyle de ağırlık ölçülemez ki![]() ![]() Ve hayat hep dengeler üzerine kuruluyor![]() ![]() Ve gövde taşıyor kefeleri elbet![]() ![]() Karanlık ve daha koyu karanlık, gülümsediler![]() ![]() ![]() Kefelerin sağlam olması, tartmak istediklerinizin güzel ürünler olması önemlidir kuşkusuz ![]() ![]() Ya gövdeyi yiyip bitirebilecek bir kurt düşerse içine![]() ![]() Sağlam kefeler de bir gün bozulur böylece![]() ![]() Ve yere düşer her şey, tartılamaz olurlar işte![]() ![]() Işık bu; durur mu hiç![]() ![]() Devam etti anlatmaya işte![]() ![]() ![]() Bir ağacın gövdesidir yükü omuzlayan ![]() ![]() Ya bir gün girerse mikrop içine![]() ![]() Yaprakları güzel, Meyveleri güzel derseniz![]() ![]() Ancak bir kaç mevsimlik olur övgüleriniz![]() ![]() Ne meyve kalır dalda bir gün, ne de güzelim yapraklar geriye işte![]() ![]() ![]() Kefeler, ürünler ve gövdesi terazinin ![]() ![]() Sizce hangisi![]() ![]() Karar sizlerin elbet![]() ![]() ![]() Yüzlerce güzellikler taşıyabilir içinde insan ![]() ![]() İnsan olma adına güzellikleri savunabilir, ömrünü bu yolda da harcayabilir![]() ![]() Ama gün gelir öyle bir yanlışlık yapar ki![]() ![]() Silinip gider ve kendini tarihin tozlu sayfalarında bulabilir böylece![]() ![]() Yapabileceğimiz bir yanlış, bir kalemde siler atar her şeyi işte![]() ![]() ![]() Yüzlerce doğru bir yanlışı gölgeleyemez bazen ![]() ![]() Ve gün gelir gölgenin altında silinip kaybolur her şey![]() ![]() İnsan kim![]() ![]() gölge kim![]() ![]() Doğrular ne![]() ![]() Yanlışlar ne![]() ![]() ![]() ![]() Terazi; elbet bir gün lazım olur herkese işte![]() ![]() ![]() Ve bazen bir söz, ya da ne bileyim yapmış olduğumuz bir eylem, tüm kişiliğimizin önüne geçebilir de ![]() ![]() Siz, sadece o sözle ya da eylemle anılırsınız![]() ![]() Kişiliğiniz, kimliğiniz silinir ama o söz kalır geriye![]() ![]() Bazen sözleriniz siz olur ve adınız bile unutulur işte![]() ![]() ![]() Yaşadığımız toplumsal çalkantı, bu altüst oluş, tozu dumana katan sarsıntılar endişelendirmemeli bizi ![]() ![]() Gerçek özümüz dönmeli sürgünden![]() ![]() Hem ışık taşımıyor muyuz içimizde![]() ![]() ![]() Farid Farjad çalıyor geceye ![]() ![]() İçimde iki gölge saklı; diplerde![]() ![]() Bir yanlış; silmesin doğruları ne olur![]() ![]() Gövde; gövdemizdir![]() ![]() Terazi lazım olur bir gün herkese![]() ![]() Kemanın sesi, nasıl yakmaz ki içimi![]() ![]() Minörler, majörler hikâye![]() ![]() ![]() Işık; hadi ateşle beni yine ![]() ![]() ![]() Erol Balcı |
|
|
|