07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çarpılmak Değil Adı Artık
Yillar önce kücük karde$im aglayarak yanimiza gelmi$di Cocuk agliyordu normaldi ama bir$ey farkliydi oda yüzünün aldigi $ekildi Aglarken vede gülerken karde$imin agzi bir yerde, gözü bir yerde kaliyordu Cocuk bize numara yapiyor diye üstüne üstlük cocugu azarlayip arada birda tokat cakyiorduk inanmiyorum valla Ne kadar saf ve salakmi$iniz Agzini egridip agliyorsun yüzün öylece kalacak diye cocuga yapmadigimizi birakmami$dik Ne doktoro götürdük nede üfürükcüye Öylece kendi kendine gecmi$di $imdi dü$ünüyorumda zavalli karde$im iyiki özürlü olmadi Cahillik dene o canavar insani ne hallere koyuyor gördügünüz
Eskiden agzi egrilmi$ yada eli kolu biranda felc olmu$ insanlara CiN carpdi derlerdi Aman Allahim ne kadarda geri kafaliymi$iz beee Zavalli hastalara yapmadiklarini birakmazlardi cin carpdi diye BESMELESiZ YERE BASDI VE !!!CARPILDI!!!! i$te buydu eskinin erken te$hisi Hicmi aklimiza gelmezmi$ yada örnekmi yokdu bilinmez,felc olan insanlari nedense besmelesizlikle suclarlardi Oysaki günümüzde böyle biranda carpilmi$ eski tabirle yani,birini görsek hemen felc olmu$ diyoruz Cünkü TIP ilerledi Basin yayin organlarida cok teferruatli cali$iyor artik istediginiz bilgiye hemen ula$abiliyorsunuz artik Üfürükcülerin defteri dürüldü az bucuk Hala inananlarda yok degil Yer gök duayla amenna,ama önce doktora götürüp te$hisi koydurmak en makul vede mantikli cözüm Ondan sonra oku okuya bildigin kadar $ifa veren dualari
Hatice kizim 3 ya$indaydi ve bende dükkanimizda cali$iyordum Vakdim yokdu Alelacele anaokulundan al ver,yedir yatir Stres altindaydik ve cocuklarima kayinvalidem bakiyordu Hic unutmam Ramazandi ve son 4gün kalmi$di Dükkanimiza götürdüm cocuklarimi ve orda yemek koydum önlerine i$e koyuldum Anaokul zamani gelince arka tarafdan almaya gittim ve birde ne göreyim haticemin üzeri hep yemekdi Kizdim bagirdim cagirdim üzerini kirletti diye Oda3 ya$inda daha,korkdu benden ve aglamaya ba$ladi Aman Allahimmmmmm olamazdi böyle bir$ey Haticemin agzi nerdeyse kulagina variyordu ve bir gözü kapali bir gözü acikdi Tarif edilmez duygular ya$adim Kendimden nefret ettim o an Cocuguma bir$eyler olmu$ ve ben farkina varamami$im diye Alel acele hastaneye götürdük ve olanlar oldu Belinden su aldilar ve dedilerki; kiziniz YÜZ FELCi OLMU$!! O an dünya sanki ba$ima yikilmi$di i$te ogün ögrendimki yilda rahat 80 cocuk yüz felciyle geliyormu$ hastaneye Bilirsiniz derdiniz olunca dertlileri görürsünüz Yollarda okadar yüzleri felcli insan gördümki o sene Ayip olmasa icim rahatladi diyecem valla Dedesi ve sevenlerimiz dualar ettiler ve hatcemi eski yüzüne Allahin izniyle kavu$durmu$duk
Yillar sonra benim pamuk hatcem 14 ya$ina girdi ve gecidigimiz cuma günü sabahi erkenden oul icin kalkmi$ Avaz avaz anneee aneee,diye sesine uyandim Cabuk gel anne diyor ve aglyiordu Yanina gittigimde yine ayni manzara vardi kar$imda icim yandi ve ne yapacagimi bilemedim E$imi uyandirip yine dü$dük hastane yollarina Orda yine kar$ima YÜZ FELCi!! cikdi bu sefer olayin baki$ acisi cok farkliydi Neden? derseniz cünkü hatice artik genc bir kizdi Yüz felci onu yikacak en büyük felaketdi Dün yüzü iyice felci gösteriyordu Agzi egrilmi$,gülerken yavrum normal olan yüzünü eliyle yitiyordu agzinin egrisi görünmesindiye Cok aci vericiydi Gözüde kapanmiyordu Tarifsiz duygulardayim ama belli etmemek icin cok caba harciyorum Gece olupda haticemin yatagini bo$ görünce ya$lar dolyuor gözüme Evde hastalik kol geziyor 5 ya$indaki oglumda Zatürre olmu$ Ögrendim $ok oldum Anlayin artik bu yazi nerden cikdi in$allah ogluma antibiyotikle yardim ediyor doktor Fakat haticemin cok zamana ihtiyaci var Bugün yanindaydim yine uzunca kaldim Yavrumun agzi iyice egrilmi$ gözüde iyice kapanmyiordu Mimik hareketleriyle yüzünü hareket ettirmeye cali$iyor Cok az miktarda oynama var Bunada $ükür diyorum in$allah yarin ilac tedavisine ba$larlarda, yavrum,pamuk hatcem eski melek yüzüne kavu$ur icine atiyor umursamami$ gibi davraniyor ama hicde öyle degil Derslerden geri kaldim diyor üzülüyor Sagligin daha önemli diyorum ama takan kim Yavrum hastaneden cikinca bayagi morali bozulacak Nede olsa genc bir kiz Aynaya bakdikca $amar gibi vuracak yüzüne gercekleri Allahim in$allah kisa zamanda $ifasini verip iyile$ir yavrum
Arkada$lar $ikayet eden cocuk büyük kimse iyi dinleyin ve hemen doktora götürün 2-3 gün öncesinde hatice bana dilinde tat alma duyusu yok demi$di Bende ciddiye almadim Yüzünede bakmadim dikkatlice Hatayin aki$ina kapdirdik kendimizi verem bahtyiar ya$arken birden bire amorti gibi vurdu bu hastalik Aman dikkat diyorum Yüz kaslarinda degi$im olunca hemen dikkate aliniz Kusura bakmayin acim büyük ve yazdikalrima dikat edemedim Yazmak istedim biraz rahatlamak icin in$allah Allahim kimsenin ba$ina vermez bu hastaligi amin Dualarinizi eksik etmeyin lütfen kizima ve diger hasta olan karde$lerimize selam ve saygilarimla
Ayrica bana destek olan herkesede burdan tsk ediyorum Allah ragzi olsun sizlerden arkada$lar in$allah sizlerin dualariyle bu zor günleride bitirecegiz 
yaban gülü(gurbetbaci)
|
|
|