![]() |
Ay Geceye Doğardı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay Geceye DoğardıAy Geceye Doğardı Hikayesi - Gece Hikayeleri - Gül Şehri - Aysel Bahram Yazıları Sonbahar da yazdan kalma güzel bir gündü Havanın berraklığı sonbaharın hüznüne karışıyordu Çamlar ve defnelerden başka bütün ağaçlar allı sarılı renklere bürünmüştü ![]() Kırmızıyı hüzne çevirebilen tek mevsimdi sonbahar ![]() ![]() Yapraklar her an düşmeye hazır gibiydi ![]() ![]() Zamanı gelmişti artık hazırlıklar bitmiş göç başlamıştı yayladan Vargit çiçekleri açmıştı kırlarda ![]() ![]() ![]() ![]() Kimi hazırdı gitmeye, kimi hazırlıklara devam ediyordu Deniz dalgaları da sonbaharla hırçınlaşmış sahile şiddetle vuruyor, rüzgar dalgalara eşlik ediyordu Sarp kayalar denize set oluyordu adeta ve kayalarla bütünleşmişçesine bir kadın, denize bakıyordu Gözlerinde ki yaşlar rüzgarla savruluyordu Saatlerdir orada öylece duruyor,hareket etmiyordu ![]() ![]() Ben ne yaptım Bunu kendime nasıl yaptım ![]() Yılların yorgunluğu çökmüştü gözlerine Sararan yapraklar misali solgundu yüzüDurmadan ağlıyordu ![]() ![]() Ben ne yaptım Bunu kendime nasıl yaptım diyordu yine Bir adım attı boşluğa Bir müddet öylece kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım Allahım ![]() ![]() Yere çömelerek yüzünü ellerinin arasına aldı,katıla katıla ağlamaya devam etti Vakit bir hayli ilerlemiş,gün geceye dönmüştüDenizin dalgaları daha sakin daha yavaş vuruyordu kıyıya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne çok ağlamış ne çok yanmıştı kadının yüreği Can dayanmaz,yürek dayanmazdı bunca ağlamaya ![]() ![]() Başını kaldırıp bir müddet baktı karanlık sulara ![]() ![]() Ağır ağır ellerini kaldırarak semaya: Ya Rab ![]() ![]() Ya Rab dedi ![]() ![]() ben pişmanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hem ağlıyor hem de yakarıyordu rabbine Akan her damla yaşla huzur buluyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişman olmak ne güzeldi ![]() ![]() ![]() ![]() Af dilemek,huzur veriyor, istikamet Yüce Allaha dönüyordu Açılan eller boş kalmıyor,akan yaş boşa akmıyordu ![]() ![]() Nice zaman sonra kalktı ![]() Yer gök şahit olmuştu haline ![]() ![]() ![]() ![]() Uçuruma attığı adıma, geri çekip ettiği tövbeye,pişmanlıkla akan yaşına,yakarışına ve umutsuzluk kıyısından, pişmanlık köprüsüne çıkışına ![]() ![]() ![]() Yağan rahmete şahit olmuştu gün ![]() ![]() Geceye ay doğar mıydı? Doğardı Ay geceye doğardı ![]() Aysel Bahram |
![]() |
![]() |
|