![]() |
Bir Patlak Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Patlak HikayeBir Patlak Hikayesi - Bir Patlak Hikayeleri - Aynur Engindeniz - Aynur Engindeniz Yazıları Sabahın dördüydü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden, acaba o da bizim gibi gürültünün etkisiyle mi korkmuştu, yoksa, hadise onun evinde mi cereyan etmişti kestiremedik ![]() Balkona çıktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yatakta yatan kadına baktım, yüzü tanınmaz hale gelmişti ![]() ![]() Gözlüğünün üstünden, kadının yırtılmış giysilerinden görünen vücuduna mı, yoksa gerçekte yaralarına mı baktığı belli olmayan, üçüncü kat komşumuz Nuriyenin kocası Şeref beye yaklaştım ![]() Şeref amca, ne olmuş burada? Adam gözlerini kadından ayırmadan cevap verdi: Anlamadım ki, tüp mü patlamış, şofben mi ne Ömrünü kadın peşlerinde koşarak tamamlamış ihtiyardan gerekli malumatı alamayacağımı anlayınca karşı apartmanda çamaşır asmadan toplamaya gördüğüm bir kadına yöneldim ![]() Affedersiniz, ne olmuş? Kadın korkudan iyice büyümüş gözlerini bana çevirerek: Sen benim karşı katımda oturan kadın mısın? dedi ![]() E, evet benim de ![]() Yok, onla bir alakası yok ![]() ![]() Şaşırmıştım ![]() Ya öyle mi, fark edememişim ![]() ![]() ![]() ![]() Anlamadık ki, sade sövüyor, bağırıyor ![]() ![]() Olur mu olur dedim içimden ![]() ![]() Kadının biri eline geçirdiği bir havluyla Nedametin yüzünü silmeye başladı ![]() Herkes fısır fısır bir şeyler konuşuyor, hala ne olduğunu anlayamadığım olayı kritik ediyordu ![]() ![]() Köşedeki kanepede, heyecanlı bir dizi izler gibi oturan iki kadına yanaştım ![]() Komşu, böyle insanlara musibetlerin hangi kapıdan geleceği belli olmuyor işte ![]() Ya ya, ne vardı o çatal dilini sağa sola sokacak ![]() ![]() Kız ne fena da yandı cadaloz ![]() Çok da derdime şimdi ![]() ![]() Allahın adına güç gitmesin ama, bunun herifi de iyi kumaş değilmiş hani? Sen de mi duydun kız? Duymam mı? Bizim alt mahalle hep onu konuşuyor ![]() Ya komşu, ar namus kalmamış, eskiler ne iyi demiş: ar gitti mısıra, namus da peşi sıra ![]() Öyle öyle, dedikodu gıybet, iftira, ahlaksızlık kol geziyor ![]() Güya, bunun kocası, kebapçı Seyfettinin karısıyla ![]() ![]() ![]() Aman bu da pek çalım satardı, ben kocamı bin çıplağın arasına atar, tertemiz alırım, diye O arada eşimin üst kattan gelen sesiyle olayı yarım bırakmak zorunda kaldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dış kapıya çıkıp eşime seslendim: Birazdan geliyorum hayatım, sen yat, üşüme orda ![]() Ne olmuş, söylesene ![]() Bilmiyorum ki ![]() Ne yapıyorsun orda yarım saattir o zaman? Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum ![]() Erkek var mı hiç? Hı Şeref amca var ![]() İyi, bari çok gecikme ![]() Çok şükür Şeref amcayı erkekten saymamış da, biraz daha kalmama izin vermişti ![]() ![]() ![]() ![]() Oyy anam! Allah getirmesin seni Davut! Lastiğin patlasın da uçurumlardan uç, Allahın belası! Az önce yüzünü silen kadın: Öyle beddua etme Nedamet abla ![]() ![]() ![]() Kız! Bu göğün kapıları, ben beddua ederken mi açık oluyor ![]() Millet hep bir ağızdan tövbe istiğfar getirirken, yanındaki kadın daha hiddetli bir şekilde konuştu ![]() Abla sen delirdin mi? Tövbe de ![]() Tamam, tövbe ![]() ![]() ![]() Az önce istemeden de olsa kulak kabarttığım, dedikodudan gıybetten son derece çekinen iki kadın, yeniden fısıldaşmaya başladı ![]() Görüyor musun Allahın işini ![]() ![]() He valla, bak laf dedirtiyor mu Davuta ![]() ![]() Vay Çingen vay! Sonunda dayanamayıp Nedametin yanına oturdum ![]() Geçmiş olsun Nedamet yenge ![]() ![]() Nedamet yer yer yanıktan parlayan yüzünü bana çevirerek: Oyy, ne olacak, bizim boyu devrilesice, Urfaya gitmişti geçen hafta ![]() Eee! E si ne işte, bir güveç kapıp gelmiş ![]() ![]() Eee dedi, ihtiyar Şeref ![]() Dur patlama, yaralıyız şurda, konuşamıyorum işte ![]() ![]() Dedim kalkmışken şu güveci bir kızdırıvereyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kebapçının karısı tekrar lafa karıştı: Aaa beddua edip durma be! Senin yüzünden taş yağacak başımıza! Nedamet, kadının bu tutumuna bir anlam veremese de, sağ olsun cümle ahali, olayı çözmüştü ![]() O sırada ihtiyar Şeref kendinden umulmayacak bir çeviklikle Nedametin yanına yanaşıp, Eee Nedamet hanımcığım, doğunun nesinden fayda geldi ki, güvecinden de fayda gelsin ![]() ![]() Ardından bütün gözler, elleri koynunda, kapı eşiğinden manzarayı seyreden Bitlisli Fikriye geline çevrildi ![]() ![]() Bana bak Şeref emmi, ağzını topla, senin gibi uçkuru çözükten ne hayır gelmiş vatana acaba? Ayıp olmuyor mu bu lakırdın ![]() Şeref bastonuna dayanarak kendini kadının elinde kurtarınca: Sana ne oluyor be! dedi ![]() Ne demek sana ne oluyor, bana adıyla sanıyla Bitlisli Fikriye derler! Eee bana ne derlerse ![]() Doğu demedin mi? Dedim, niye tek sen alındın ![]() ![]() Bari sözünün eri ol da kıvırma ![]() ![]() ![]() Şeref çaresiz susmak zorunda kaldı ![]() Aman be! Ne haliniz varsa görün ![]() ![]() Ahali hala suskundu ![]() Aşk olsun Nedamet abla, ne kötülüğümü gördün de ağzının payını vermedin Şerefin? Nedamet güçlükle yerinden doğrularak, Kız sen ne diyon be! Ben de pay verecek hal mı var? Canımın derdine düştüm, siz açılım politikası yapıyorsunuz ![]() Fikriye daha da sarardı bu sözler üzerine ![]() ![]() ![]() Sana müstehak her bir şey, Allah daha beter etsin ![]() ![]() Herkes heyecanla Nedamete ve kebapçının karısına bakıyordu ![]() ![]() Böyle durumlarda yapılacak en iyi şeyin olay mahallinden uzaklaşmak olduğunu bildiğim için çabucak Nedametin yanından kalkıp kapıya yöneldim ![]() ![]() Kalabalık ayakkabılar içinde hangisi benim diye bakmadan ayağıma geçirdiğim en uygun ayakkabıyla eve koştum ![]() Sonrasında ne mi oldu? Nedametle, kebapçının eski karısı, kapı komşusu oldu ![]() ![]() Aynur Engindeniz |
![]() |
![]() |
|