![]() |
Bu Çocuklara Yazık Değilmi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Çocuklara Yazık DeğilmiBu Çocuklara Yazık Değilmi Yazısı - Bu Çocuklara Yazık Değilmi Ruhat Mengi - Ruhat Mengi Yazıları Süt kuzusu gibiler, henüz sekiz dokuz yaşlarının içinde ![]() ![]() ![]() ![]() O minicik yürekler, her günü birlikte geçirdikleri, oyunlan, kahkahaları, imtihan heyecanlarını paylaştıkları, bir kardeş gibi "canciğer" olmuş arkadaşın acısına nasıl dayansın? Ya o ana babalar? Evlâdının önlüğü örtülmüş tabutları gördükten sonra nasıl yaşasın? Öğrenciler Denizli'de üst geçit yapılmamasını protesto için okulun önündeki yolu kapatmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ne rezalet, ne sorumsuzluktur ki trafik ve tabii ilgili bakanlıklar bu hayati soruna çare bulmak için acil önlemler almazlar ![]() ![]() Belediyeler eğitim bursu veriyoruz diye İranlı, Iraklı, Afgan, Cezayirli, artık ne bulurlarsa milyarlarca, trilyonlarca liramızı sokaklara dökerler de kendi çocuklarımızın hayatını koruyacak üst geçitleri yapmazlar ![]() Kaldırımlar bir sökülüyor, bir yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan trafikte adam öldürenler bile bin türlü hafifletici nedenle 2-3 yılda çıkarılıyor ![]() ![]() ![]() Toplum değerli insanlarını, gençlerini bir bir kaybederken trafik suçlusunu, tecavüzcüsünü, hırsızını, katilini sürekli kazanıyor ![]() ![]() ![]() Avrupa Birliği, Kıbrıs, Türban diye günler geçerken millet inliyor ![]() Avrupa ülkelerinde okul çevrelerinde özel önlemler alınır ![]() ![]() Sorumluların, eğer varsa tabii, bulacakları çözümü en kısa zamanda duymak istiyoruz ![]() Annem sokağını istiyor! Bekir Coşkun'un "Adres değişikliği" başlıkk yazısında anlattığı, Ankara Belediye Başkanı'nın da "Sokağın ucuna adını verdik ![]() ![]() Beyefendi "20 yıldır belediyede önemli hizmetler yapn/orum, Sokaklara ismi verilen insanların mutlaka hakkın rahmetine kavuşmuş olması gerekmez" buyurmuşlar ![]() ![]() Örneğin benim annem hemen başvuracağını söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana bir açıklama lütfederseniz ona göre müracaatımızı yapacağız ![]() ![]() Acil cevabınızı bekliyorum ![]() ![]() Ne de olsa önemli bir kamu görevi yapmaktayız ![]() ![]() ![]() ![]() Sahi Sayın Bekir Coşkun'un adını da sokağının öbür ucuna niye vermiyorsunuz? Üstelik hiç kimse onun adını ansiklopedide aramaya da kalkmaz ![]() Türkiye'de tanımayan yok kendisini! "Sarıl bana!" Bazı fotoğraflar, dikkatte bakınca gerçekten insanı güldürüyor ![]() Geçen gün, Avrupa'yı dolaşan AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın yabancı ülke başbakanlarıyla çektirdiği bazı fotoğraflara bakarken birden gülmeye başladım ![]() Luxemburg Başbakanı'na Erdoğan'ın bir sarılışı var, hani iki dakika sonra adamı mindere atıp kündeye getirmeye hazırlanıyor gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğrafın altında da "Luxemburg Başbakanı Juncker Erdoğan'ı uçağın yanında kucaklayarak uğurladı" yazıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avrupalı erkeklerin diğer erkeklerle kucaklaşma, öpüşme adeti olmadığı ve Tayyip Erdoğan'ın da kısa bir görüşmede böylesi bir samimiyet yaratacak lisanı olmadığına göre nasıl oluyor da oluyor? Acaba bu fikir de akıl hocalarından, PR'cılardan mı çıkmadır diye merak ediyor insan ![]() Eğer öyleyse yabancı Başbakanlar herhalde Türk ekibi uçağa bindikten sonra "Bunlarda adet böyle olmalı, ne yapalım, AB'ye gireceklerse buna da alışmalıyız" diyorlardır, kimbilir? Tayyip Erdoğan yakında Bush'la görüşecek ![]() (Not: Nedense Türkiye'deki tokalaşmaları daha resmî Tayyip Bey'in!) Ruhat Mengi |
![]() |
![]() |
|