Vuslatım Ol Ey Ölüm |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vuslatım Ol Ey ÖlümVuslatım Ol Ey Ölüm Hikayesi - Vuslat Hikayeleri - Gül Şehri - Aysel Bahram Yazıları Başımı cama dayadım Seyre daldım gecenin alaca renklerini![]() ![]() Hiç bir şey hissetmeden boşluğa bakıyordum öylece![]() ![]() Uyku,uykusuzluğun koynunda kalmıştı Kalbim sineden çok uzaklara taşınmış firar etmiş gibiydi![]() Gözlerim acıyordu ama düşmüyordu damlalar![]() ![]() ![]() Sokak lambalarının yer yer aydınlattığı sokaklarda hüzün hakimdi ![]() biraz aydınlık biraz karanlık yansıyordu kaldırımlarında![]() yüreğim gibi![]() Oda öyle değil miydi?Belki de kapkaraydı![]() Işığa hasret karanlık yollarda geziniyordu![]() ![]() ![]() Yağmur yağıyordu ![]() ![]() Sadece Aydınlığa yağıyor, karanlığa yağmıyor gibiydi![]() ![]() Gecenin aydınlığında yağmur ne güzel görünüyordu![]() ![]() Ne güzel yağıyordu ![]() Sesi ruhumu dinlendiriyordu![]() ![]() ıslanmak istedim atında![]() ![]() ![]() Karışmak istedim sularına ![]() ![]() Sonra yolcuları,dışarıda kalanları düşündüm Bana huzur veren yağmur onlar için zorluk muydu? Ulaşmak istedikleri yere ulaşmalarına engel miydi? Allahım bütün yolcuları koru kazasız belasız yerlerine ulaşmayı nasip eyle![]() ![]() dışarıda kalanlara yardım eyle![]() ![]() ![]() Ansızın gelen seslerle irkildim ![]() ![]() Bu seslerde neyin nesiydi? Sesin geldiği tarafa baktım![]() İçim ürperdi birden![]() ![]() Bir gurup insan omuzlarında bir tabutla geliyordu sanki![]() ![]() İnanmakta zorlandım![]() Sokak lambalarının altına gelinceye kadar da emin olamadım![]() ![]() Evet bir tabuttu![]() ![]() Dört kişi omuzlarına almış,arkasında da birkaç kişi![]() ![]() ![]() Bir anlam veremedim ![]() ![]() Saate baktım üçe geliyordu![]() ![]() Neden bu saatte ve nereye gidiyorlardı![]() Buralarda mezarlıkta yoktu![]() ![]() Gözlerimi kapattım ![]() Elimi sineye koydum![]() ![]() Tekrar baktım![]() ![]() ![]() Kimse yoktu![]() ![]() yoktu Allah Allah![]() ![]() ![]() Anlam veremedim![]() Hayal mi görmüştüm Göz yanılması mıydı yoksa![]() ![]() Dalmıştım beklide![]() ![]() ![]() Kaldırımın kenarında duran kediye takıldı gözüm ![]() ![]() Sırılsıklam olmuştu![]() ![]() Sığınacak kuru bir yer bulamamış mıydı acaba? Sesimi duymadığını bildiğim halde ona seslendim uzaktan uzağa nazladım ![]() ![]() gelip alayım mı seni aç mısın![]() Tam gidip almaya karar verdiğim anda ,kedi başını çevirip baktı![]() ![]() Bir iki kez miyavladı![]() Hissetmişti![]() Evet o sevildiğini hissetmiş cevap vermişti![]() ![]() Koşarak gözden kayboldu![]() ![]() ![]() Bazen hayvanların insanlardan çok daha iyi dost olabileceğini de düşünüyorum ![]() ![]() Ve daha zararsız![]() ![]() Gerçek dostlar da vardı bilene![]() ![]() Bulabilene![]() ![]() Arayana dost vardı![]() ![]() Lütfedip buldursun Rabbül Alemin![]() ![]() Buluştursun inşallah![]() ![]() ![]() Yağmur şiddetini iyice Artırmıştı ![]() ![]() esen rüzgarla cama çarpıyordu![]() Az önceki sakinliğinden eser kalmamıştı![]() ![]() İşte yine aynı uğultu ![]() ![]() Başımı çevirdim![]() ![]() Yine elimi sineye koyup Sana sığındım Ya Rabbim dedim![]() ![]() Önde omuzlar üzerinde taşınan tabut ![]() ![]() Arkasında bir gurup insan yukardan aşağı iniyorlardı![]() ![]() Yaklaştıkça sesler de netleşti![]() ![]() Tekbir sesleri yankılandı her yerde![]() Sonra selatu selamlar yükseli![]() ![]() ![]() Bir kadın iki büklüm yürüyordu![]() ![]() ![]() Evlerin camlarına kaydı gözüm ![]() ![]() Kimse duymamıştı bu sesleri![]() ![]() Kimse açmamıştı ışıklarını![]() ![]() ![]() İnna lillahi ve inna ileyhi raciun sözleri döküldü dudaklarımdan ![]() ![]() İçimi korkunç bir acı kapladı![]() ![]() Acaba yine hayal mi görüyordum![]() ![]() uyumuş olabilir miydim !?Tekbirlele evin tam karşısına geldiklerinde bir an durdular ![]() ![]() Yürümekte zorlanan kadın başını kaldırıp baktı![]() ![]() Tanıyor muydum onu![]() Hiç yabancı değil gibiydi![]() ![]() Gayri ihtiyarı başımı camdan uzaklaştırdım bakmaya devam ederek![]() ![]() Kalbim çarpmaya başladı![]() ![]() Gözlerimi kapattım yeniden![]() Yaşlar boşandı pınarlarından![]() ![]() Ölüm güzeldi![]() ölüm güzeldir![]() ![]() Vuslattır![]() ![]() tekrar tekrar bu sözleri tekrarladımGözlerimi açtım ![]() ![]() Kimse yoktu![]() ![]() Yoktu![]() ![]() Allahım Aklımı koru![]() ![]() Neydi bu şimdi![]() Hiç bir anlam veremedim![]() ![]() İçim ürperdi![]() ![]() Sana sığındım Allahım![]() Sana sığındım![]() ![]() ![]() Ölüm nasıl gelirdi acaba ![]() ![]() Şu an gelse hazır mıydım? Ölüm vuslatım olda gel![]() ![]() dedim Sonra, kendi halime güldüm![]() ![]() ![]() Böyle söyleyince vuslat mı olurdu ölüm![]() ![]() Ne garip kadınsın![]() ![]() Azığın var mı ,ne hazırladın ahiret yurdu için![]() ![]() Vuslatım ol gel Ne kolay söylenmiş bir söz![]() Ne kadar cahilane![]() ![]() ![]() Gözlerim doldu ![]() ![]() Şu an Azrail A s gelse nasıl gelirdi ![]() Güzel bir prens gibi mi gelirdi![]() ![]() Yoksa dehşetinden nutkumdu tutulurdu![]() ![]() Allahım merhametinle muamele eyle bu günahkar kuluna![]() ![]() Affet![]() ![]() Cümle müminleri rahmetinle kuşat![]() ![]() ![]() Düşünmek lazımdı ölümü hazırlanmak için ![]() ![]() hazır beklemek, kavuşmak için![]() ![]() Sevgiliye vuslat olsun diye![]() ![]() Ölüm vuslat olarak gelsin diye![]() ![]() ![]() Yağmur yağıyordu hala ![]() ![]() sokaklar boş ve sırılsıklamdı![]() ![]() Yolları yıkamış temizlemişti![]() ![]() Ahhh !! yağmurlar şu yüreğime de yağın![]() ![]() Yıkayın kir namına ne varsa![]() ![]() Yağar mısınız söz dinlemez gönüle![]() ![]() Sen rahmetsin![]() ![]() Bereketsin toprağa![]() Can olursun cümle canlara![]() ![]() Hayat olursun![]() ![]() Sensiz kurur cümle nebadat,sensiz ölür canlar![]() ![]() ![]() Yağmur rahmetti ![]() ![]() ![]() Ey gönül sana rahmet gözden yağan yağmurlardır ![]() ![]() ![]() ![]() , Allah için akan yaşlar Rahmettir ![]() ![]() deryadır gönüle![]() ![]() Yağın ey gözlerim![]() ![]() Allah için yağın![]() ![]() Yunusca yağın Mevlanaca yağın![]() ![]() ![]() Başımı cama dayadım tekrar Yatmak istemiyordum![]() Bu geceyi farklı kılan bir şeyler vardı![]() ![]() Uyumayacaktım![]() ![]() Elimi kalbime koydum ,dilimi damağa yapıştırdım![]() ![]() Gözlerimi kapattım![]() ![]() ![]() Ne kadar zaman geçti bilmiyorum ![]() ![]() Çalan telefon la kendime geldim![]() Acı acı çalar mıydı telefon![]() ![]() Evet![]() ! Gecenin ilerlemiş saatinde telefon acı acı çalardı![]() ![]() ![]() Bir müddet kıpırdamadan bekledim ![]() ![]() Bakmasam mı acaba![]() ![]() Korkuyordum![]() ![]() ![]() Ahizeyi aldım ürkek hareketlerle ![]() ![]() ![]() Alo ![]() ![]() Alo Alo Ben Çağlar Çağlar mı ![]() !?Oğlumun ev arkadaşı,neden arıyordu bu saatte ![]() ![]() ![]() Hayırdır oğul ![]() ![]() ![]() Konuşmakta zorlanıyordu Göktuğ bir kaza geçirdi teyze ![]() ![]() Hastahanedeyiz![]() ![]() ![]() Zaman durmuş gibiydi ![]() ![]() Algılayamıyordum bir türlü![]() tekrar tekrar sordum ![]() ![]() cevap hep aynıydı??Geliyoruz oğlum diyebilmeyi başarmıştım ![]() ![]() Yağmur Rahmetti![]() ![]() bulutlardan ayrılırken,ağlıyordu![]() Sonra toprağa kavuşuyor, bereket oluyordu ,hayat oluyordu her canlıda ![]() ![]() ayrılık acısı vuslata dönüyordu![]() mutluluğa dönüyordu![]() ![]() ![]() Nasıl hazırlandık ,nasıl çıktık yola hiç hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() Sabahın ilk ışıklarında hastahanenin önünde bulduk kendimizi ![]() ![]() Yürümekte zorlanıyordum![]() ![]() Yavrumu nasıl bulacaktım![]() ![]() ne haldeydi ![]() ![]() Yol boyu sadece dua ettim![]() ![]() Kapıdan içeri girdiğimizde arkadaşlarıyla göz göze geldik önce![]() Sonra başları öne düştü![]() ![]() Ağlıyorlardı![]() ![]() ![]() Yanlarına vardık oğlum nasıl nerde diye sordum ![]() ![]() Başlar eğik başınız sağolsun dediler![]() ![]() ![]() başınız sağolsun bir müddet yankılandı kulaklarımda ![]() ![]() Bıcak saplanmıştı sineye kanatıyor,dağlıyordu![]() ![]() Yavrumun yattığı yeri gösterdiler bize ![]() ![]() İçeri girdik![]() ![]() Üzeri beyaz bir örtüyle örtülmüştü![]() ![]() Yüreğim dolup olup taştı![]() Yanına vardım ![]() ![]() Ağlayarak örtüyü kaldırdım yüzünden![]() ![]() ![]() ![]() Hala ümidim vardı ![]() ![]() Yanlıştır diyordu bir ses![]() ![]() ölmedi diyordu![]() ![]() Ama ölmüştü işte![]() ![]() Yavrum bizi bırakmış gitmişti![]() ![]() Vade dolmuş ferman verilmişti![]() ![]() Bembeyaz olmuştu yüzü yavrumun ![]() ![]() alnında biriken boncuk boncuk terler vardı![]() ![]() Eğildim şefkatle öptüm alnından![]() ![]() İnna lillahi ve inna ileyhi RaciunYa Rab sen verdin Sen aldın ![]() ![]() ![]() Gözlerini kapattım usulca ![]() ![]() Yüzüne yayılan tebessüm ona ne kadar yakışmıştı![]() ![]() Ne kadar güzeldi yavrum![]() ![]() Doğduğu gün gibi parlıyordu yüzü yavrumun![]() ![]() Allahım Yavrumu merhametinle kuşat![]() ![]() ![]() Her yer karanlığa büründü aniden ![]() Gün geceye kavuştu![]() ![]() Sesler uzaklaşıyor, sessizliğe bürünüyordu dünya![]() ![]() ![]() ![]() Düşüyordum![]() batıyordum derinliklere![]() ![]() ![]() Allahım ![]() ![]() Allahım dedim ![]() Sesim bana ne kadar uzaktan geliyordu![]() ![]() Allahım![]() ![]() ![]() Her şey birer birer silindi ![]() ![]() Bir acı kalmıştı yüreğimde birde yağmurun sesi![]() ![]() Sonra Tekbir sesleri çınladı kulaklarımda![]() ![]() Bir tabut geçiyordu gözlerimin önünden birde iki büklüm yürüyen kadın![]() ![]() ![]() Sonra hepsi silindi ![]() ![]() ![]() Derinden bir ses geliyordu ![]() ![]() gittikçe yaklaştı kulaklarıma![]() ![]() Gözlerimi açtım yavaşça![]() ![]() Bir an nerede olduğumu anlayamadım![]() ![]() Etrafa baktım boş boş![]() ![]() ![]() Başım cama dayanmış halde duruyordum ![]() ![]() Gün açmaya başlamış yağmur dinmişti ve telefon çalıyordu![]() ![]() Rüya![]() ![]() Allahım rüyamıydı?Yavaş yavaş kalktım![]() Telefonu açmak istemedim bir zaman![]() ![]() Öylece baktım![]() Kimdi???Bir müddet baktıktan sonra ahizeyi aldım ![]() ![]() Alo![]() ![]() ![]() Alo ![]() ![]() Selamun Aleyküm anne![]() ![]() Uyuyor muydun ?Anne ![]() !!! Bir an bocaladım![]() ![]() Rüyaymış![]() ![]() Çok şükür rüyaymış![]() ![]() Kendime çeki düzen verdim;Aleyküm Selam ![]() ![]() Oğlum![]() ![]() ![]() Ağlıyordum ![]() ![]() ![]() Başım secdeye varıyordu![]() ![]() Şükrediyor![]() ![]() Affet diyordum![]() ![]() ![]() Allahım Ölümü bizlere vuslat eyle ![]() ![]() Ey merhameti sonsuz Sana geldim![]() ![]() Boyun büküp sana geldik![]() ![]() Affet bizi![]() ![]() Affet![]() ![]() Rahmetinle Kuşat Allah’ım![]() ![]() ![]() VUSLATIM OL EY ÖLÜM ![]() !! Aysel Bahram |
|
|
|