![]() |
Yerlilere Nokta Koyuyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yerlilere Nokta KoyuyorumYerlilere Nokta Koyuyorum Hikayesi - Yerlilere Nokta Koyuyorum İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları Evde gizli gizli yerli dizi seyredip "Ehemm, popüler kültüre karşıyım ben, sadece Discovery seyrediyorum bir de CNBC-e'nin dizilerini" diyenleri açık yürekli olmaya davet ediyorum ![]() ![]() Soru sorulduğunda mangalda kül bırakmayıp, gerçekte ayak parmaklarımızın arasını karıştırmanın dayanılmaz hazzıyla sadece eğlendiren işlere takıldığımız akşamlar hiç mi olmuyor yani? Olduğumuzdan farklı görünme derdi galiba, büyük şehirlerde yaşayan çoğunluğun bu kadar belgesel birikimiyle zoolog olma zamanı geldi de geçiyor neredeyse ![]() ![]() ![]() "Aynı ben" durumları Gelelim şu meşhur Ally McBeal meselesine ![]() ![]() ![]() Bu kızı ve diziyi benimsemeyen dünya üzerindeki tek insan ben miyim acaba? Bu kadar tantana koptuğuna göre vardır bir şey diye oturuyorum başına ama bir bakıyorum başka şeylere dalıp gitmişim ![]() ![]() ![]() Bir gazetenin bir köşe yazarı, bir yazı yazmıştı, "Ally McBeal sendromu" diye ![]() ![]() ![]() ![]() Sözünü ettiğim yazar Türk kadınlarında baş gösteren "aynı ben" takıntısına takmıştı kafasını ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında bu sadece kadınlarda başgösteren bir durum değilmiş, bunu gördük bir süre sonra ![]() ![]() Yakışıklı, baba mirası ile geçinen, kadınlarla günübirlik ilişkiler kuran bir orta sınıf şehirlinin küçük bir erkek çocuğu ile kurduğu baba oğul ilişkisini anlatan filmin kahramanı ile kendini bir tutuyordu besbelli ![]() ![]() ![]() Yani şu "aynı ben" durumu var ya ona yakalanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kadın niye Ally olmak ister ki? Okumuş, avukat, orta karar bir güzellik, iyi dikilmiş ceketler, uçuk bir hayal dünyası, başarısız ilişkiler ![]() ![]() ![]() ![]() Friends'deki Joey ve ben Birbirini hiç tanımayan insanların ortak noktalarda buluşma heyecanı anlaşılır bir durum ![]() ![]() Yazdığım yazılardan sonra genellikle "beni nereden tanıyorsun?" diye geri dönüşler alıyorum ![]() Kim bilir, belki Ally McBeal'le benim ortak bir noktam yok ![]() İzleyici daima kendine yakın olanı tercih eder diye düşünürüm ama Ally ile hiç benzeşmeyen ben, Friends'deki Joey ile de benzeşmiyorum ama Joey'e bayılıyorum ![]() ![]() ![]() Yabancı dizilerde favorim tartışmasız "Friends" ![]() ![]() ![]() Evinizde Digitürk bağlantınız yoksa ne yazık ki izleyemiyorsunuz demektir bu diziyi ![]() Üç kadın, üç erkek arkadaşın günlük yaşamlarını anlatan dizide aslında bize tanıdık şeyler pek az ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsi gerçekten çok sıkı komedi oyuncuları ve senaryo ekibi belli ki müthiş çalışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Düğününe yetişecek ![]() ![]() ![]() Kaçırdığım bölümlerin DVD kayıtları Sn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten bebeğin doğumundan bu yana bebek görmeye gelecek ama sanırım düğününe ancak yetişir ![]() ![]() ![]() Neyse araya yine Sn ![]() ![]() ![]() ![]() Saat akşam 20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Popüler kültürü dışlamanın pek bir faydasını görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dizileri seviyorum ![]() ![]() İclal Aydın |
![]() |
![]() |
|