![]() |
Bir Annenin Oğluna Yazdığı İbretlik Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Annenin Oğluna Yazdığı İbretlik Mektubugerçek hikayeler - yaşam hikayeleri - anneden oğluna mektup Annemin sadece bir gözü vardı ![]() ![]() Ondan nefret ediyordum ![]() ![]() Babam, ben daha küçükken bir kazada öldüğünden, ailemizi geçindirmek de anneme kalmıştı ![]() ![]() İlk okulda iken bir gün annem bana "merhaba" demeye gelmişti ![]() ![]() ![]() Onu görmezden geldim, ona nefretle bakarak oradan kaçtım ![]() ![]() ![]() Ertesi gün sınıfta bir arkadaşım bana, " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O anda yerin dibine girmek ve de annemin ortadan kaybolmasını istedim ![]() Bu yüzden, o gün onunla karşılaşınca dedim ki: -"Beni gülünç duruma düşüreceğine, ölsen daha iyi! ![]() ![]() Annem karşılık vermedi ![]() ![]() ![]() ![]() Dediklerim hakkında bir saniye bile düşünmemiştim, çünkü çok kızmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok çalıştım, kendime yeter oldum, sonunda Singapur'a okumaya gittim ![]() Bir süre sonra da evlendim ![]() ![]() Daha sonra çocuklarım oldu ve hayatımdan memnundum ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün annem bizi ziyarete gelmişti ![]() ![]() Kapıya gelince, çocuklarım tek gözlü birini görünce birden korktular, sonrada güldüler ![]() "Babaanneniz" diyemedim ![]() -"Evime gelip çocuklarımı nasıl korkutabilirsin ![]() ![]() ![]() Bu çıkışıma annem kısık bir sesle: -"Kusura bakmayın, ben yanlış adrese geldim galiba ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan yine uzun bir zaman geçmişti ![]() Bir gün "mezunlar toplantısı" için okulumdan bir mektup aldım ![]() Karıma; " ![]() ![]() ![]() Mezunlar toplantısından sonra, birden aklıma düştü ![]() ![]() Eski komşularımıza sorduğumda, "annemin öldüğünü" söylediler ![]() Önce biraz sevinç duyar gibi oldum ama içimde bir burukluk ve sızı hissettim ![]() Ben şaşkınca beklerken, "bana verilsin diye annemin bir mektup bıraktığını" söylediler ![]() Açtım ve okumaya başladım: -En sevgili oğlum ![]() ![]() ![]() ![]() Singapur'a gelip çocuklarını korkuttuğum için üzüldüm ![]() ![]() ![]() Mezunlar gününde geleceksin diye çok sevindim ve bekledim ![]() Ama; "seni görmek için yataktan kalkabilir miyim" diye çok düşündüm ![]() ![]() ![]() Seni büyütürken, 'tek gözümle' sürekli bir utanç kaynağı olduğum için de üzgünüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen küçücükken, babanla birlikte bir kaza geçirmiştin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden, babandan kalan tarlayı satarak, ameliyat masraflarına yatırdım ![]() İşte ,şimdi o yeri boş olan gözüm var ya , onu sana vermiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başarılarından dolayı seninle o kadar gurur duyuyordum ki, bu bana yetiyordu ![]() Her şeye rağmen, sen benim oğlumsun ![]() ![]() ![]() Bütün sevgilerimle ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|