![]() |
Öfke Baldan Tatlıymış |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öfke Baldan TatlıymışÖfke Baldan Tatlıymış Hikayesi - Öfke Baldan Tatlıymış Ruhat Mengi - Ruhat Mengi Yazıları Türk milletinin huyundan vaz geçmeyeceği, atalarının sözle rini sonsuza kadar haklı çıka racağı bir kez daha somut şekilde ortaya çıktı ![]() Bu yazı seçim akşamı saat 21:30'da kaleme alındı ![]() ![]() Şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre AKP ile CHP'nin oluşturacağı bir Meclis'te AKP yalnızca ikti dar partisi olmakla kalmaz, Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu da elde edebilir ![]() Bunun sonucu ne olur? Telefon la konuştuğum deneyimli siyasetçi lerin hepsi -ki ben bunu seçimden çok önce Eylül ayının başında da defalarca yazdım- çok ciddi bir "meşruiyet tartışması'nın gün deme geleceğini, yüzde 50'nin biraz üstünde oy oranı toplamına sahip iki partinin girebildiği, yüzde 50'nin biraz altinda oy toplamına sahip tüm partilerin ise dışarda kaldığı bir Meclis'in meşru sayılamayacağını söylüyorlar ![]() Bu sonuç bana bir Temel fıkrası nı hatırlatıyor ![]() Aylar, yıllar boyu iktidar partileri ne bu seçim sistemiyle bir seçime daha gidilemez, değiştirin şu sistemi, çıkarın şu yasaları diye bas bas ba ğırdık, uyardık ![]() ![]() ![]() Hepsi baraj altında! Bu seçim, hele de eğer meşruiyetinin tartışılacağı bir Meclis tablosu ortaya çıkarsa, sistemin de, merkez sağın da çöküşünü göstermektedir ![]() Öncelikle halk iktidar partilerini fakirleşmenin, ekonomik krizlerin, siyasi kirlenmenin, yaratılan zaman kayıplarının sorumlusu olarak gör düğünü anlatmış, geçen seçimde oy toplamı % 53 olan DSP, MHP ve ANAP'in oyunu % 15'lere dü şürerek onları cezalandırmıştır ![]() Onların kaybı olan % 40 oy oranı ise büyük ölçüde yeni, de nenmemiş (sözüm ona) bir partiye, az miktarda da Meclis dışında kalan bir partiye gitmiştir ![]() ![]() ![]() TV'lerde verilen son rakamlara göre AKP'nin 360, CHP'nin 180 civarında milletvekili çıkarması bek leniyor ![]() Bundan sonra ne olur? AKP daha önce Refah Partisi döneminde olanlardan alınan ders le verdiği ılımlı mesajlara da uygun olarak bir iktidar partisi sorumlulu ğunda hareket eder, başbakan ada yını belirler, çekişmelerden uzak du rursa, ülke ekonomi, Avrupa Bir liği gibi konularda vakit kaybetme den yoluna devam edebilir ![]() Daha önce IMF ve AB konula rında farklı bir yol izlemeyeceğini açıkladığına göre büyük olasılıkla böyle olacağını umuyorum ben ![]() Bununla birlikte meşruiyet tar tışmalarının, seçim sistemi ve barajın düşürülmesi gibi konuların da kısa sürede gündeme geleceğini sanıyorum ![]() ![]() Sonuç olarak; demokrasilerde en önemli şey halkın iradesinin, halkın isteğinin ortaya çıkmasıdır ![]() Ruhat Mengi |
![]() |
![]() |
|