Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baldan, tatlıymış, öfke

Öfke Baldan Tatlıymış

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öfke Baldan Tatlıymış

Öfke Baldan Tatlıymış Hikayesi - Öfke Baldan Tatlıymış Ruhat Mengi - Ruhat Mengi Yazıları

Türk milletinin huyundan vaz geçmeyeceği, atalarının sözle rini sonsuza kadar haklı çıka racağı bir kez daha somut şekilde ortaya çıktı

Bu yazı seçim akşamı saat 21:30'da kaleme alındı Biter bitmez CNN Türk ve Haber Türk TV kanallarına verdiğim sözü tutmak üze re yola çıkacağım

Şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre AKP ile CHP'nin oluşturacağı bir Meclis'te AKP yalnızca ikti dar partisi olmakla kalmaz, Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu da elde edebilir

Bunun sonucu ne olur? Telefon la konuştuğum deneyimli siyasetçi lerin hepsi -ki ben bunu seçimden çok önce Eylül ayının başında da defalarca yazdım- çok ciddi bir "meşruiyet tartışması'nın gün deme geleceğini, yüzde 50'nin biraz üstünde oy oranı toplamına sahip iki partinin girebildiği, yüzde 50'nin biraz altinda oy toplamına sahip tüm partilerin ise dışarda kaldığı bir Meclis'in meşru sayılamayacağını söylüyorlar

Bu sonuç bana bir Temel fıkrası nı hatırlatıyor Temel'in mezar taşın da şöyle yazıyormuş; "Hastayım dedurn inanmadınız, öleceyum dedum inanmadınız, ne oldi:"

Aylar, yıllar boyu iktidar partileri ne bu seçim sistemiyle bir seçime daha gidilemez, değiştirin şu sistemi, çıkarın şu yasaları diye bas bas ba ğırdık, uyardık Üç maymunları oy nuyorsunuz dedik Duymadılar, konuşmadılar, görmedilerNe oldu?

Hepsi baraj altında!

Bu seçim, hele de eğer meşruiyetinin tartışılacağı bir Meclis tablosu ortaya çıkarsa, sistemin de, merkez sağın da çöküşünü göstermektedir

Öncelikle halk iktidar partilerini fakirleşmenin, ekonomik krizlerin, siyasi kirlenmenin, yaratılan zaman kayıplarının sorumlusu olarak gör düğünü anlatmış, geçen seçimde oy toplamı % 53 olan DSP, MHP ve ANAP'in oyunu % 15'lere dü şürerek onları cezalandırmıştır

Onların kaybı olan % 40 oy oranı ise büyük ölçüde yeni, de nenmemiş (sözüm ona) bir partiye, az miktarda da Meclis dışında kalan bir partiye gitmiştir Bu arada DYP'nin de muhalefet olmasına rağmen oy oranını yükseltemediği görülüyor Demek ki seçmenin ha fızası o kadar da zayıf değil

TV'lerde verilen son rakamlara göre AKP'nin 360, CHP'nin 180 civarında milletvekili çıkarması bek leniyor

Bundan sonra ne olur?

AKP daha önce Refah Partisi döneminde olanlardan alınan ders le verdiği ılımlı mesajlara da uygun olarak bir iktidar partisi sorumlulu ğunda hareket eder, başbakan ada yını belirler, çekişmelerden uzak du rursa, ülke ekonomi, Avrupa Bir liği gibi konularda vakit kaybetme den yoluna devam edebilir

Daha önce IMF ve AB konula rında farklı bir yol izlemeyeceğini açıkladığına göre büyük olasılıkla böyle olacağını umuyorum ben

Bununla birlikte meşruiyet tar tışmalarının, seçim sistemi ve barajın düşürülmesi gibi konuların da kısa sürede gündeme geleceğini sanıyorum"İki türlü seçim"in önemi bir kez daha görüldü

Sonuç olarak; demokrasilerde en önemli şey halkın iradesinin, halkın isteğinin ortaya çıkmasıdır Çözümler de tükenmeyeceğine gö re ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz!

Ruhat Mengi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com