Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
saklambaç

Saklambaç

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saklambaç

Nazlı Tolun yazıları -Yaşam Hikayeleri

Biz aynı mahallenin çocuklarıydık oyun arkadaşımla Yıllarca aynı sokakta oynardık ikimiz Top koştururduk saatlerce, resimler yapardık aynı deftere Kovalamaca oynardık o kaçardı ben yakalamaya uğraşırdım Fırtına gibi çocuktu ne hızlıydı o zamanlar bile

Aynı okuldaydık o benden bir üst sınıftaydı ne çok şey öğrenmiştim ondan Hep minnettar kalmıştım derslerime yardımlarına

Akşam inene kadar beraberdik, yıldızlar yağardı üstümüze zaman nasıl geçerdi anlamazdıkŞen şakrak, ele avuca sığmazdı aynı zamanda çenebazdı o herkesten başkaydı benim gözümde Aynı şeylere kahkaha atar, aynı mevzuya ağlardık

Küçücük ağızlarımızla kocaman gülerdik, minicik yüreğimize büyük hayaller sığdırırdık

Biz kan kardeş misaliydik Hep birlikte olmayı umuyorduk

Bir gün yine saklambaç oynuyorduk, yine ebe bendim Sayıyordum bir iki üç…on sonra onu aramaya başladım yoktu Hiç bir yerde yoktu nereye saklanmıştı acaba bulamıyordum Orası burası derken arka sokakta bulmuştum onu Başka çocuklarla oyunlara dalmıştı İnanamıyordum saklambaç oynadığımızı unutmuştu O an ilk kez kalbimde onu kaybetme korkusu hissettim

Sonraki günlerde bizim mahallenin başka sokaklarına gitmeye başlamıştı Yeni arkadaşlar ve onların arkadaşları ile tanışıyor yeni oyunlara dalıyordu Artık eskisi gibi bana zaman ayırmıyordu Okulda da durum farklı değildi, farklı arkadaşlarıyla vaktini geçiriyordu

Sormuştum “bir hatam, yanlışım mı var” diye “Yok” demişti sadece…

"Bu muydu arkadaşlık birini görünce diğerini unutmak mıydı? "Ufacık kalbim anlamıyordu işte

Günler günleri derken, yıllar yılları kovaladı kopuştuk gittik iyice Meşgalelerimiz, uğraşlarımız, okullarımız değişti Mahallemiz bile değişti Ne bir ses, ne selam gelmiyordu artık Nefessiz kalmıştım sanki O arkadaştan öte benim canım ciğerim gibiydi Çok kırılmıştım çok…

Sonra mı?

Birimiz hayırsız çıktı, diğerimiz vefasız

Ben kinlenmeyi öğrendim, o inadı Kirlenmeden kalamadı oyun arkadaşlığımız

Bağışlayamadım beni bir kenara koyup terk edişini

Şimdi ise;

Ara sıra haberlerini alıyorum benim gibi evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış, başarılı ,çok tanınan bir şahsiyet olmuş Ne güzel hep mutlu olsun isterdim

Ben ise birçok baltaya sap olmama rağmen dikiş tutturamadım hala hayat yolunda

Öğrendiğim şey ise düşman kazanmak bir dakika, dost kazanmak ise bir ömür alırmış

Saklambaçlar kaderi değiştirirmiş

Yazık oldu dostluğumuzaİki ezeli küskünüz işte ne kaldı elimize kayıptan başka

Biliyorum ki; hiç affetmeyeceğim oyun arkadaşımın beni unutmasını

Nazlı TOLUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com