![]() |
Ben Çocuk Doğmadım Ki Baba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Çocuk Doğmadım Ki BabaBeşinci çocuğuydu annesinin ![]() ![]() ![]() Köyde yaşıyorlardı ;işi yok tarlası yok babanın,şehre göç etmeye karar verdiler,borç harç göç ettiler şehre ![]() hastaydı,zaten tüm aile bir çorbayla besleniyordu ,çocukları da çelimsizdi ,anne beş çocuğunu evde bırakıp evlerde çalışmaya başlamıştı ![]() okula gidiyordu,babası bir boyacı sandığı almıştı oğluna,okuldan çıkar çıkmaz sandığı alıp ekmek peşine koşuyordu ![]() ![]() müşterilerin çoraplarını boyuyor azar işitiyordu ![]() ![]() teknesini alıp ayakkabıları boyamaya koşuyordu ![]() yiyebiliyordu ![]() ![]() ![]() Akşam tüm kazancını anneye veriyordu,yorgun düşüyordu ,bir tabak çorbasını içip derslerini çalışmadan uyuyordu ![]() ![]() ![]() kazanacaktı ![]() ![]() ![]() Sınıfını zar zor geçmişti ; tatil geldi ya çok sevinçliydi ,sabahtan başlayacaktı para kazanmaya ![]() ![]() Bir müşteri geldi ,boyacı çocukla aynı yaşta oğlu vardı yanında,babası çocuğuna ilginç ve renkli oyuncaklar almıştı,çocuk ya ayakkabıyı boyarken ,daldı çocuğu setretmeye ve boyalı ellerinle oyuncağı eline aldı ;oyuncağa hayran hayran baktı evirdi çevirdi ,müşterinin çocuğu da versene benim oyuncağım o; babam bana aldı sınıfı mı geçtim diye ,pis ellerinle tutma ! Boyacı çocuk gururluydu onurluydu ,netice de çocuktu ![]() sessizsce boyalı ellerinle gözyaşlarını siliyordu ,yüzünde siyah ince çizgiler oluşuyordu akan gözyaşlarını her silişinde ![]() ![]() ![]() İçindeki sessizlikte oyuncağın güzelliğinde ve yaşayamadığı çocukluğuna iç geçiriyordu sadece,ben çocuk doğmadım ki baba ![]() ![]() Oya Gedik Sızılarımız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|