Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cani, yaralıdır, yüreğim

Yaralıdır Can-İ Yüreğim

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaralıdır Can-İ Yüreğim

Yaralıdır Can-ı Yüreğim Yazısı - İclal Aydın Yazıları - İclal Aydın - Yaralıdır Can-ı Yüreğim Köşe Yazısı

Bakıyorum Bildiğin kuş işte Uçangillerden Sıradan Bir sürü var gökyüzünde, ağaç dalında Ne kadar anlam yükleyebilirsin ki bir kanatlıya? Uçuyor, eee? Ben de yürüyorum, kavrıyorum Hem elimle, hem aklımla Daha mucizevi kuşun yaptığına bakarsan

Ama eğer aşka düştüysen o kuş bu kadar mı güzel gelir insanın gözüne?

O sıradan kuşlar, caddede akan arabalar, hatta elindeki megafonla bağıran şu enginarcı, mızıklayan çocuklar, süslü bezgin anaları, bütün şarkılar, bütün filmler bu kadar mı anlamlı, bu kadar mı şahane olur be kardeşim

Kalbin biraz daha zorlasan şimdi boğazından dışarı çıkacak Yemeden içmeden kesilirsin Manasız, salak bir kelebek konar dudaklarına

Sürekli sırıtırken ya da her dokunaklı an için ağlarken bulursun kendini Bir “insanlık” gelir yerleşir üzerine Duyguda bir cömertlik, bir “ben mutluyum, herkes mutlu olsun” iyimserliği hasıl olur

Her şey onun adıyla yer bulur, her şey onun gözüyle güzelleşir

Gün içinde “yüz yirmi yedi bin altı yüz kırk üç” kere değişen ruh halleri içinde olmana ve gözünü telefondan alamamana rağmen nasıl olursa olur araya günlük işler de sıkışır Sıkışır ama hakikaten

Sırça camlara döner kalbin Kırılgan, alıngan Bir cümle yeter kürek kemiğinde bir ağrıyla nefesinin kesilmesine İki küçük hece, bir tebessüm gelip kanat olurlar kalbine Sanki birkaç saat önce aşktan öleceğini zanneden sen değilmişsin gibi en az bir karış kesilir ayakların yerden

Gözünü sevdiğim aşkın canına yandığım adrenalini

Ne güzeldir

“Alırım bu dünyayı tersine çeviririm ulan!” delikanlılığıyla yürürsün

Sonra “Ama bu aşk olmaz ki, olamaz ki, imkânsız, yok yok” diyerek dibin ne esnek, ne derin, ne soluksuz olduğunu gördüğün çöküşü yaşarsın Karanlık birkaç saatin ardından “ne olacaksa olsun be” rahatlığı yoklar sıklıkla adamı

Aşk başkalaştırır dünyayı

Ve güzel şeydir

İyi bir şeydir

Pis bir şeydir

Acı bir şeydir

Tutkulu, ağrılı, kavga ile sevişme arasında savuran bir şeydir

Ve ne yazık ki bitimli bir şeydir

Ama o ilk günlere değen bir şeydir Aşk için acı çekmek gibisi var mıdır be usta?

Hafta içi bir akşam üzeri Araba kullanıyordum her zamanki gibi

Mecidiyeköy’de trafiğin tam ortasında kalmışım CD çalarda “Söz - Müzik Ümit Sayın” albümü var Suavi ile düet yapıyorlar

“Ola ki vurulmuşum / senden beterim, yalnız / Kurulmuşum dağ başına / nöbetteyim sevdalı” diyor Suavi O sırada bir kuş uçuyor gökyüzünde Nasıl güzel açıyor kanatlarını Sesi açıyorum biraz daha “Yaralıdır canı-ı yüreğim” diyorlar birlikte

Hava güzel, gün batıyor Trafik de umrumda değil, hatta o bile güzel Müzik şiiri, şiir resmi, resim fotoğrafı, fotoğraf sinemayı besliyorsa Ve bunların tümünün nöbetini bir tek aşk bekliyorsa

Bir tek aşk Ve nihayetinde bunların hepsi insan içinse

Ey, aşkla beslenen insanoğlu

Madem “Tahir olmak da ayıp değil, Zühre olmak da Hatta sevda yüzünden ölmek de” Madem yürekten eşlik ediyorsun şairin şiirine, aşk filmlerine eyvallah ediyorsun neden senin olmayan aşkı ayıplıyorsun?

Diyeceğim o ki

Annem ve babamdan öğrendiğim en büyük ve ilk kural şudur: Hayatını namusunla kazan ve evladını alın terinle büyüt!!!

İkincisine yani aşka gelince Aşk sonsuz büyük bir yaşam sevincidir

Bulursan bırakma Çünkü ölümsüzlük bir evlattan bir de aşktan gelir!

Sahi gelir mi?

Şarkı devam ediyor “Beni bekle, seni ben alam” Bir kuş bu kadar mı güzel uçar kardeşim?

İclal Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com