![]() |
Anne Güvercin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne GüvercinGüzel bir yaz günüydü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batur: “ Sarper yine mi sen? Bu kaçıncı? İşime karışma demedim mi ben sana? Bak kuşları ürküttün kaçıp gittiler ![]() Sarper: “ Yasak tabii ![]() ![]() Batur: “ Amma yaptın ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Nasıldım ama? Tek atışta hedef on ikiden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşının sözlerine aldırış etmemesine içerleyen Sarper: “ Ne desem ne söylesem boşuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batur daha sonra ağaçlığın kenarında küçük bir ateş yaktı ![]() ![]() ![]() ![]() Anne güvercin bir taraftan yavrusunu vuran çocuğu seyrederken bir taraftan da düşünüyordu: “ Aslında elinde sapanla bir çocuğun bize doğru yaklaştığını görmesek duymasak bile hissederiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batur yolda gördüğü bir arkadaşıyla konuştuktan sonra oturdukları apartmanın kapısından içeriye girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şöyle bir etrafına bakındı bir tehlike var mı diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonraki günlerde Batur evlerinin yakınındaki ağaçlıkta sık sık kuş avına çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Batur yine bir gün elinde sapanıyla buraya geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Batur o gece hiç uyuyamadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne güvercin ise Batur ile yaptığı mücadeleden sonra yerde bulduğu sapanı gagasının arasına kıstırıp uçup gitmiş uzaklara çok uzaklara kimsenin onu bulup bir daha kuş vurmasına imkân bulamayacağı kadar uzaklara giderek oralarda bulduğu bir çukura sapanı atmış ve üzerine toprak yaprak ne bulduysa doldurarak gömmüştü ![]() Anne güvercin daha sonraki günlerde ağaçlığın kenarında nöbet tutmaya devam etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi yıl nisan ayında anne güvercin grubuyla birlikte tekrar bu ağaçlığa geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|