![]() |
Yargıtay Yapınca Susacakmıyız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yargıtay Yapınca SusacakmıyızYargıtay Yapınca Susacakmıyız Yazısı - Sanem Altan - Sanem Altan Yazıları Ergenekon sanığı Kemal Kerinçsiz, Orhan Pamuk İsviçre’de yayınlanan bir dergiye ‘30 bin Kürdü ve 1 milyon Ermeni’yi öldürdük’ deyince verdiği bu demeçten dolayı ona dava açmıştı ![]() Tazminat davası ![]() ![]() ![]() Aynı konuyla ilgili açılan ağır ceza davası da vardı Orhan Pamuk’a ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca “Orhan Pamuk’un sözleri bizi de bağlıyor” diyerek ayrı ayrı şikayet dilekçesi vermiş Kerinçsiz ve ekibi ![]() Şişli Asliye Hukuk ‘Bu sözler, kişisel dava açma hakkı doğurmuyor’ diyerek dilekçeyi reddetmiş ![]() Ama Kerinçsiz ve ekibi pes etmemiş, Yargıtay’a gitmiş ![]() Yargıtay 4 ![]() ![]() Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi tekrar reddetmiş ![]() Kerinçsizler yine itiraz edince, dosya bu sefer Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na gönderilmiş ![]() Kurul da Orhan Pamuk’u tazminata mahkûm etmiş ![]() ![]() Yani “Her Türk vatandaşı Orhan Pamuk aleyhine dava açabilir” kararı veriyor bu kurul ![]() Bu arada zaman aşımı olduğu için kimse dava açamıyor teknik olarak ![]() Ama bundan böyle isteyen herkesin bir yazara fikirleri nedeniyle tazminat davası açabilmesi mümkün kılınıyor ![]() ![]() Peki kim bu kurul? Yargıtay’daki hukuk daireleri başkanlarından oluşan bir kurul ![]() “Hükümet gazeteci” susturuyor, “Basın özgürlüğü elden gidiyor” diyenler, Yargıtay bunu yapınca susacak mı? Anladığım kadarıyla öyle ![]() ![]() ![]() Ben, Orhan Pamuk’a yapılanla ilgili “Bu nasıl olur?” feryadı pek duymadım da ![]() ![]() ![]() Bu arada bu kurul başkanları referandum öncesi seçilmiş kişiler ![]() ![]() ![]() Bilmem, bu ‘saptama’ bir şey söylüyor mu size ![]() ![]() ![]() ***** Nusr’et krizinde son durum Geçen gün “Etiler’deki Nusr’et kapanıyor” diye yazınca pek çok mail geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Meğerse durum düşümdüğümden daha ciddiymiş ![]() ![]() ![]() “23 ![]() ![]() ![]() Bu lokanta hakkında ikâmetgâh sahiplerinin Beşiktaş Belediyesi’ne yaptıkları şikayetler, bir klasörü doldurmuş durumdadır ![]() ![]() ![]() ![]() Teşekkür ve saygılarımızla ![]() ![]() ![]() Etiler-İhsan Aksoy Sok-Çoruh Apt sakinleri ve Yönetimi adına: Erkin Üstar-Selçuk Savaşan” Bir diğeri de ![]() ![]() ![]() “Sayın Sanem Altan, Etiler, Çamlık, İhsan Aksoy Sok, Çoruh Apt altında faaliyet gösteren Nusr’et Et Lokantası ile ilgili yazınızı okudum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz Etiler-Çoruh Apartmanı sakinleri olarak hukuki mücadelemizi bu kaçak yapılaşma ortadan kaldırılana kadar sürdüreceğimizi ve biraz da bizim sesimize kulak vermenizi rica eder saygılarımızı sunarız ![]() Belediye 20 Nisan’da, fazla işgaliyeyi yıkacakmış ama Nusr’et’in ruhsatı da var ![]() ![]() ![]() Bana bu sorun bitmezmiş gibi geldi ![]() ![]() ![]() Sanem Altan |
![]() |
![]() |
|