![]() |
Bırakın İntihar Edeyim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bırakın İntihar EdeyimBırakın İntihar Edeyim yazısı - hüseyin Akdemir yazıları -Hey! Sen ne yapıyorsun orada? -Görmüyor musun? Onu yukarıda tutmaya çalışıyorum ![]() -Niye ki? -Niye ki, niye ki? Adam kendini asarak intihar etmek istiyor ![]() -E, bırak etsin o zaman ![]() Boynuna urgan ipini geçirmiş intihar etmek isteyen, ama son anda bacaklarından yakalayıp kendisini havada tutan yüzünden, bu eylemini gerçekleştiremeyen adam söze karıştı ![]() -Doğru söylüyor beyefendi ![]() ![]() -Sen sus bakayım, dedi alttaki adam ![]() ![]() İntihar etmek isteyen: -Ne güzel olurdu, dedi ![]() Adamı bacaklarından yakalamış havada tutan adam, sonradan gelene: -Öyle aptalca bakacağına yardım et bana ![]() -Nasıl? Ne ile? -Gel adamı birlikte tutup kaldıralım da kurtulsun şu boynuna geçmiş urgandan ![]() ![]() ![]() -Ama o ölmek istiyor ![]() -Doğru, dedi adam yeniden ![]() ![]() -Pıssst! Sen sus, konuşma! Sen de bakma öyle aval, aval ![]() ![]() -Tamam, tamam ![]() ![]() İntihar etmek isteyen adamı sandalyenin üzerine aldılar ![]() ![]() -Bırakın da rahat, rahat intihar edeyim ya ![]() -Böyle bir şey yapmak hem günah, hem de doğru değil ![]() -Neden doğru değilmiş? -Ne bileyim ![]() ![]() -Çaresi varmış ![]() -Anlat o zaman ![]() ![]() -Bakın, şu belalı hastalık gelip beni buldu ![]() -Hangi belalıymış o? Kanser mi? -AİDS hastasıyım ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Valla, ben ederdim, dedi ikinci adam ![]() ![]() ![]() -Abi, benim ayak tabanımda çıksa böyle bir nasır, hem böyle de acı verse, ben de intihar ederdim be ![]() ![]() ![]() -Evet, lütfen, dedi ölmek isteyen adam ![]() ![]() -O halde sana kolay gelsin ![]() ![]() ![]() İki adam, uzaklaşıp yolun diğer tarafına geçtiler ![]() ![]() ![]() -Hey! Ölmek istiyorsan urganı bırakmalısın, diye bağırdı adamlardan birisi ![]() -Ne olur buraya gelin ve şu sandalyeyi getirin bana, dedi ölmek isteyen ![]() Koşarak adamın yanına gittiler ![]() -Ne oldu? Karar mı değiştirdin? -Yapamıyorum ![]() ![]() -Neden ki? Biz sessizce duruyorduk orada ![]() -Tamam da, intihar etmek de biraz özel ve gizli bir şey değil mi? -O zaman neden intihar için bu boş arsayı seçtin? -Bu ağaç çok uygundu bu işe ![]() ![]() -Urganın da güzelmiş ha, insanın boynunu da incitmez bu çok fazla ![]() -Evet, öyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Demek onu da Afrika gezisinden almışsın ![]() -Neyi? -AİDS hastasıyım demiştin ya ![]() -Bakın sizden rica ediyorum, lütfen şimdi uzaklaşın ve beni izlemeyin ![]() ![]() -Tamam, tamam, dedi adamlar ![]() Yeniden caddenin diğer tarafına geçip aynı bankta bu kez arkaları dönük oturdular ![]() ![]() ![]() -Sence ölmüş müdür şimdi? -Bilemem ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın yanına vardıklarında: -E, sen hâlâ yaşıyorsun! -Siz orada durdukça yapamayacağım bunu ![]() -Ama biz bakmadık ki sana ![]() -Bakmadınız, ama yakınımda olduğunuzu görüyordum ![]() -Ya sen de bahaneler üretme kardeşim ![]() ![]() ![]() ![]() -Olmuyor, olmuyor! Yapamıyorum işte, diyerek ağlamaya başladı ölmek isteyen adam ![]() İlk gelen adam ölmek isteyen ve ağlamakta olan adama sarılıp: -Lütfen! Ağlamak da nerden çıktı şimdi? Ne gereği var? Hem hiç kimse için böyle kolay değil intihar etmek ![]() ![]() ![]() -Öfff! Kes be kes! Siz böyle yaparak işimi daha da zorlaştırıyorsunuz ![]() -Özür dileriz ![]() -Evet, özür dileriz, dedi diğer adam da ![]() -Çekin gidin buradan ![]() ![]() -Valla ben gidemem, dedi ikinci adam ![]() ![]() -Kahretsin ya ![]() ![]() -Ya, şansızlık işte ![]() ![]() -Yok be, çok temiz bir ölüm değil o ![]() ![]() ![]() -Bunların tümünü ben de düşündüm, dedi ölmek isteyen ![]() -Tabi ki düşünmeli, dedi ilk gelen ![]() ![]() -Elbette ![]() ![]() -Gerçekten zor durum seninki, dedi ikinci adam ![]() ![]() -Ne yani, dedi ilk gelen ![]() ![]() ![]() ![]() -Yok tabi, başka yolu yok ![]() -İntihar ha? -Evet ![]() -Başka çaresi yok yani ![]() -Yok ![]() -Böyle düşünmemiştim hiç ![]() ![]() ![]() -Haklıyım tabi ![]() Hâlâ boynuna takılı urganla sandalyenin üzerinde bekleyen adam: -Yok kardeşim, sen uyma onun söylediklerine ![]() ![]() -Sen mi söylüyorsun bunu? Dedi birinci adam, bu kez ağlayarak ![]() -Evet, dedi ikinci adam, senin bir şey söylemeye, yol göstermeye hakkın yok ![]() ![]() -Sen sus bakalım, diye bağırdı intihar etmek isteyen ![]() ![]() ![]() ![]() -Yaptığını beğendin mi? Ortalığı bulandırmaktan başka ne işe yaradın? -Ne yapmışım ki? -Görmüyor musun? İntihar etmek istiyor ![]() -E, bırak etsin o zaman ![]() -Bırak etsin, bırak etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İstemez ki beni artık ![]() -Haklı bence, diyerek yine söze girdi ikinci adam ![]() -Sus bakayım sen, kapa çeneni, dedi, intihar etmek isteyen adam ![]() Ağlayan adam: -Uzaklaşın buradan, gidin ![]() ![]() -Lütfen, lütfen böyle şeyler söyleme kardeşim ![]() ![]() ![]() -Suç benim mi oldu şimdi? Ben mi urganımla, sandalyemle gelip bu orta yerde intihar etmek istedim? Ben mi adamın başına bela oldum? Hem madem öyle evinde intihar etseydin ![]() -Evimiz vardı da etmedik mi? Kaldığım barakada köpekler bile kalmak istemez ![]() -İyi ya işte ![]() ![]() ![]() -Bilmeden konuşuyorsun ![]() ![]() ![]() Adam, ikinci adama laf yetiştireyim derken, ağlayan adamın sandalyeye çıkıp urganı boynuna geçirdiğini fark etmemişti ![]() ![]() ![]() -Yardım et bana, diye bağırdı ikinci adama ![]() -Ne yapıyorsun sen orada? -Görmüyor musun? Onu yukarıda tutmaya çalışıyorum ![]() -Niye ki? -Niye ki, niye ki? Adam kendini asarak intihar etmek istiyor ![]() -E, bırak etsin o zaman ![]() Hüseyin Akdemir |
![]() |
![]() |
|