![]() |
Ücret |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜcretSoğuk bir kış gecesinde eve dönerken, sarhoşa benzeyen bir adam gördüm ![]() ![]() ![]() Bir vitrine bakıyormuş gibi yaparak göz ucuyla onu seyrettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yavaşça yanına gidip: - İyi misiniz? diye sordum ![]() Dudaklarından, iniltiye benzeyen tek bir kelime çıktı: - Hastayım! ![]() ![]() Düşmemesi için, bir kolumu beline dolayarak taksi beklemeye koyuldum ![]() ![]() Araba bulmaktan ümidimi kestiğim sırada, yanımda bir taksi duruverdi ![]() ![]() ![]() Nöbetçi doktor, hastayı en azından donmaktan kurtardığımızı ifade ediyor, genç adam ise, henüz konuşamadığı için, bize bakıp gülümsemekle yetiniyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastamızın eşi, onun sık sık şeker komasına girdiğini bildiğinden müthiş bir paniğe kapılmış ve oğlunu da alarak sokağa fırlamıştı ![]() ![]() Saatlerce süren yorgunluğumuzdan eser bile kalmamış, bize nasıl teşekkür edeceğini şaşıran o ailenin mutluluğu karşısında gözlerimiz dolmuştu ![]() Ellerimize sarılarak bizi uğurladıklarında, şoföre borcumu sordum ![]() Başını sallayarak: - Borçlu değil, alacaklısın dostum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O mert adamla kucaklaşıp ayrılırken, gecenin ayazını hissetmiyor ve evime yürüyerek dönmek istiyordum ![]() Kim bilir? Belki de yolumun üzerinde, yardımımı bekleyen bir insan daha bulabilirdim ![]() |
![]() |
![]() |
|