![]() |
Gelecekteki Sevgiliye Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelecekteki Sevgiliye MektupGelecekteki Sevgiliye Mektup Yazısı - Gelecekteki Sevgiliye Mektup Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Sen şimdi bilmezsin, uzaktan bakıp da yanıma gelmek için cesaretin kırılmasın ![]() ![]() ![]() ![]() Hani göz göze gelip de içimde bir şeyler uyandığında sessiz kalırsam bil ki korkudandır sessizliğim, umursamazlığımdan değil ![]() ![]() ![]() Bana bakıp da korkularıma şaşırma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elindeki silahını doğrultup teslim olmamı bekleme sakın ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan hayatı boyunca bekler ya hep birini; belki de Tanrı'nın daha evvel bana gönderdiği yanlış kişiler, sen geldiğinde daha çok minnettar olmam, daha çok kıymet bilmem içindi, kim bilir ![]() ![]() ![]() 'Seni seviyorum' cümlesi duymazsan benden sakın sevmediğim yanılsamasına kapılma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni hemen aramıyor, sormuyorsam bu vazgeçtiğimden değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Aramıza mesafeler, yollar, uzaklıklar girerse aşkımın bitebileceğini düşünme sakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadakat mi bağlılık mı diye çıkma karşıma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkı bilmeyen insan kendini de bilmez ![]() ![]() ![]() ![]() Korkuların, endişelerin olabilir en başta ![]() ![]() Bekliyorum ![]() ![]() ![]() Öyle bir gel ki bana; her gece yatağa yattığımda son düşündüğüm, her sabah kalktığımda ilk düşündüğüm olasın ![]() Tıpkı Orhan Veli'nin dizelerindeki gibi; 'Öyle bir hava da gel ki; Vazgeçmek mümkün olmasın ![]() ![]() ![]() DİRENİŞÇİ RUH ![]() ![]() ![]() Huyumdur benim ![]() Nerede bir azınlık görsem, nerede hakları ihlal edilen bir toplulukla karşılaşsam içimdeki direnişçi ruh ayaklanır, kendimi onların yerine koyar, yok sayılan haklarını savunurum ![]() Eskiden karşı mahalledekilerin birtakım hakları için bizimkilere kafa tutardım ![]() 'Durun bir dakika, nerede özgürlükler' derdim ![]() 'İsteyen istediği gibi giyinir' derdim ![]() 'Herkes aynı şeyi beğenmek zorunda değil, bu benim hayatım, o da onların hayatı' derdim ![]() 'Herkes birbirinin yaşama hakkına saygılı olmalı' derdim ![]() Sonra gün oldu devran döndü, şartlar değişti ![]() ![]() Eskiden haksızlığa uğradığını düşünenler aynı haksızlıkları yapmaya başladılar bu sefer ![]() ![]() Yine içimdeki direnişçi ruh peydahlandı ![]() Yine 'nerede özgürlükler' demeye başladım ![]() Yine 'bu mudur demokrasi' diye söylenir oldum ![]() Yine 'göz göre göre muhaliflere karşı oynanan oyunlar için kimi kandırıyorsunuz siz' diye bağırmaya başladım ![]() Sonra birden fark ettim ki ruhum direnişçi benim ![]() ![]() ![]() Tezgahlanan düzene baş kaldırır direnişçi ![]() ![]() Çoğunluğun fikri değildir önemli olan ![]() ![]() İktidar olanın gücünün, kuvvetinin karşısında korkup saklanmaz, renklerini soluklaştırmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Ne para, ne pul, ne mevki umurundadır ![]() ![]() ![]() ![]() Ne Silivri, ne Metris, ne de başına gelebilecek türlü bela korkutmaz gözünü direnişçilerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve sayıları ne olursa olsun hep küçük bir grup gibi algılanırlar ama o küçük gruplar tarih değiştirir hep sonuçta ![]() ![]() ![]() TACİZE UĞRADIM DİYORUM SİZE! Günlerdir gazetelerde ve internette şu nereden çıktığı belli olmayan ama gündemde olduğu için pek mutlu olan gazeteci İklim Bayraktar haberleri var ![]() ![]() ![]() Arkadaş ne yapıp edip ünlü bir gazeteci olmak istediğinden yıllarca yapamadığını şimdi politikacılara yönelttiği taciz iddiaları ile yapmaya uğraşıyor ![]() Bunun için hiçbir gazete kendisine iş vermediğinden ilk önce şansını Oda TV ile deniyor ![]() ![]() ![]() ![]() 'Muharrem İnce içip içip evimin önüne geliyordu' diyor ![]() ![]() Halbuki bir gazeteci, cümle içindeki kelimeleri nasıl kullanırsa ne anlama geleceğini çok iyi bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama istediği oldu bir kere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ehh ![]() ![]() ![]() İtalya ziyaretim sırasında geçtiğim Vatikan'da şans eseri karşılaştığım Papa 16 ![]() ![]() Valla billa! Kimse görmedi, duymadı ama yaptı diyorum işte, inanmıyor musunuz bana? SİYAH KUĞU Yeni çıkacak olan kitabımdaki başkarakter İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde çalışan bir balerin ![]() ![]() ![]() Uzun süre balerinlerin hayatını araştırdıktan sonra 'Siyah Kuğu' çıkar çıkmaz izledim merakla ![]() Natalie Portman'ın müthiş yorumunun dışında filmin en dikkat çekici yanı, inanılmaz gerçekçi yansıtılmış olması ![]() ![]() Dans eden bir şizofren daha iyi yansıtılamazdı kanaatindeyim ![]() ![]() Filmin bir noktasında Vincent Cassel'in, Natalie Portman'ı göstererek 'yatar mısın bu kadınla ha, yatar mısın' dediği ve 'hayır' yanıtını aldığı baletin Portman'ın gerçek hayattaki sevgilisi ve bebeğinin babası olduğunu hatırlatırım ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|