![]() |
Başka Dünyalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başka DünyalarBaşka Dünyalar hikayesi - Hayrettin günerli hikayeleri Ahmet üçüncü derste acıktığını iyice hissetti ![]() ![]() Açlıktan kıvranırken Ahmet'e öğretmen anlattığı konu ile ilgili bir soru sormak için seslendi; -Ahmet ![]() ![]() Ahmet dersten çoktan kopmuştu, dikkati dağılmış kendi hissiyatı ile boğuşuyordu ![]() ![]() -Ahmeeet !!! sana söylüyorum ![]() Ahmet kızararak biraz da korkuyla ayağa kalktı ![]() -Efendim öğretmenim -Söyle bakalım güneşin kaç tane gezegeni varmış dünyamız kaçıncı gezegenmiş ![]() ![]() ![]() Ahmet başını önüne eğdi ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmen yanına geldi ![]() ![]() Aslında Ahmet zeki bir öğrenciydi, sorununu gidermesi gerektiğini düşündü, Teneffüs zili çalar çalmaz fırladı, Evleri uzak sayılmazdı koşarak önce okulun bahçesine, oradan da caddeye çıktı ![]() ![]() Cadde boyunu koştuktan sokağa girdi epey sonra evin kapısında idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kan ter içinde okula geldi zile yetişememişti, Sınıfının kapısındayken yorgun bacakları korkudan titriyor, kalbinin atışlarını duyuyordu, kapıyı tıkladı ![]() ![]() Okkalı bir azar daha işitti öğretmeninden, hem öğretmenine ve hemde arkadaşlarına mahcup olmaktan, biraz da yorgunluktan kızaran yüzünü önüne eğerek yerine geçti, oturdu ![]() Kalbinin çarpıntısı hafifledikten sonra dersle ilgisi çoğaldı, Artık öğretmeninin anlattıklarını daha dikkatli dinliyor ve anlıyordu ![]() ![]() ![]() Son zil çalınca o günkü yaşadıklarını düşünerek evin yolunu tuttu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet davet edilmekten heyecan duydu, uygun bir hediye götürmeliydi ama ne götürecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün Cumartesiydi, tatildi derslerine biraz çalıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Şöyle bir dolaşıverdi ellerini cebine sokarak ![]() ![]() -Ahmeet!!!, Ahmeet!!!, Sesi tanıdı, keşke sokağa bugün hiç çıkmasa mı idi, ama pencereden yakalanmıştı suçüstü, Arkadaşının yaş günü davetine gitmemenin mahcupluğuyla başını kaldırdı onunla göz göze geldi ![]() -Hadi gelsene, bütün arkadaşlar bizde sen de gelsene Ahmet utanarak, gırtlağından zoraki bulduğu ses tonuyla, -Ama ben hediye alamadım ![]() - Hediye şart değil yahu, gel hemen gel kapıyı açıyorum ben ![]() ![]() Ahmet oldukça hafif olan kilosunu zorlanarak taşıdı arkadaşının evine, artık davetteydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi ki doğdun Osman diyerek alkış tutan arkadaş gurubunun ortasında, Osman mumları bir solukta söndürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet eve gelince annesine sordu; -Anne benim yaş günüm ne zaman? - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Anne yani ben hangi gün de doğmuşum? -Oğlum sen doğduğunda karpuz /kavun zamanımıydı neydi, Üzümler de yetişmişti ![]() Ahmet sorusunu yineledi ![]() -Ağabeyin salla pati yürümeye başlamıştı ![]() ![]() Anlaşılan Ahmet'in yaş günü belli değildi, zaten yaş günü partisi yapması da mümkün değildi ![]() Bir burcu da yoktu, Yıldızlar onun için hiçbir şey söylemeyecek, mahcupluklarından gökyüzünden sonsuza kadar hep yere bakacaklardı ![]() Hayrettin Günerli ] |
![]() |
![]() |
|