Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, gerçekten, sever, tesadüfleri

Aşk Tesadüfleri Mi Sever Gerçekten

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşk Tesadüfleri Mi Sever Gerçekten

Aşk Tesadüfleri mi Sever Gerçekten Yazısı - Aşk Tesadüfleri mi Sever Gerçekten Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları

Ankaralı'yım ben Ancak Ankaralılar bilirler İstanbul'un bir Ankaralı için ne ifade ettiğini

Her şey başkadır Ankara'da

İlişkiler, arkadaşlıklar, aile kavramı Hatta aşk bile daha farklı

Ömer Faruk Sorak'ın yeni filmi 'Aşk Tesadüfleri Sever'i izlerken geçmişte geriye gittim ben

Lise zamanlarım, gittiğim mekanlar, yaşadıklarım geldi aklıma bir bir

Cafemiz'de ilk erkek arkadaşımla ayrıldığım gün mesela

Ya da her sene okulun son günü yaptığımız yumurta atma şenlikleri

Bir Kolej ve Deneme Lisesi muhabbeti vardı ki sormayın Sadece bir Ankaralı anlar şu an ne demek istediğimi

Tunalı, Bahçeli, Ankara Sanat Tiyatrosu, Kıtır ve Tadım Pizza Tabii Akün Sineması'nı da unutmamak gerek bu durumda

Çocukluğumun tam içinden geçen bu filmi izlerken aşkı sorgulamaya başladım tabii ister istemez

'Gerçekten seven birisi ne yapar'ı filmi izlerken anlıyorsunuz Gerçekten seven birisi için ne mesafe vardır ne de imkansızlık sonuçta

Filmin bir yerinde, önemli bir film görüşmesinden çıkan kadın kahramanın sevgilisinin söylediği 'Oscar mı alacaksın sonunda, ne olacak?' demesi başka anlamlar ifade ediyordu benim için o anda

Ben şunu düşündüm bu filmi izlerken;

Eğer birisi seni seviyorsa gerçekten, yaptığın her şey önemli olur onun için de, önemsizleştirmeye, küçümsemeye, sıradanlaştırmaya çalışmaz

Eğer birisi seni seviyorsa gerçekten, en ufak sorunda çekip gitmek yerine meydan okur her türlü rüzgara, fırtınaya

Eğer birisi seni seviyorsa gerçekten, birlikte geçirilen anlar zorunluluk olmaz Mutlu olduğu anlardır onlar sonuçta

Eğer birisi seni seviyorsa gerçekten, tek bir an bile bir ömre bedel olabilir yeri geldiğinde

Eğer birisi seni seviyorsa gerçekten, bunu bilirsin, kelimelere gerek bile duyulmadan Çünkü bu öyle bir şeydir ki konuşulmasa bile tüm hücrelerinle hissedersin

Eğer birisi seni seviyorsa gerçekten, sadece sen olduğun için seviyordur hatta bazen sana rağmen

Filme girmeden evvel şunu unutmayın; bu filmi izledikten sonra ilişkinize kayıtsız kalamayacaksınız Ya takkenizi koyacaksınız önünüze yanlışınızı, doğrunuzu tartacaksınız ya da daha azıyla yetinmeyip hak ettiğinize sahip olmak için savaşacaksınız

Mehmet'in olağanüstü gülümsemesi de cabası

SEVGİLİLER GÜNÜ'NÜ SEVMEMİN NEDENLERİ

1) Duyarsız sevgililerin, eşlerin kendilerini yılın en azından bir günü çiçek, hediye, çikolata almak zorunda hissetmeleri Bu gün olmasa çiçek ve çikolatayı rüyanızda görürsünüz bu çeşit bir sevgiliyle

2) Kolaysa deyin bakalım sevgilinize normal bir günde; hadi gel falanca otelde romantik bir gece geçirelim diye Hemen 'delirdin galiba' yanıtını alır oturursunuz aşağıya İşte böyle bir günde istediğiniz kadar acayip gelecek istekte bulunabilir ve Sevgililer Günü'nün ardına saklanabilirsiniz

3) Diğer günler sevgisini pek belli edemeyen ağır ağabeylerdense eğer sevgiliniz, bu günde çevresindeki sevgi temalı baskı yüzünden en azından iki çift güzel kelam edecektir

4) Ele güne karşı 'afiyette' olduğunuzu göstermenin en güzel yolu olmasından dolayı

5) Sevgiliyi takıp kolunuza içten içe kıskanan hemcinsinizi çatlatmak için Sevgililer Günü'nden daha iyi bir gün yoktur, bu yüzden

KÜÇÜK ARMUTLU'DA BİR 'DÜKKAN'

Etle hiç aram yoktur Ama gel gör ki Armutlu'daki 'Dükkan'a ne zaman gittim, o vakit değişti tüm fikirlerim

Neredeyse her hafta gider oldum Hatta gitmediğim zaman rüyalarıma bile giriyor yediklerim, o kadar yani

Dana bacon'ının, özel bir sistemle soğutulmuş etlerinin, eskiden ateşin içinde közlediğimiz patateslere benzer bir tadı olan patateslerinin, enfes salatalarının ve tabii harika sunumlarının tadını çıkarın bence bir kere

Bu arada yemek sonrası ikram edilen dev çikolata kalıbının hepsini yiyen masadan hesap alınmıyor Bugüne dek sadece bir kez bunu yapabilen olmuş bu arada

SANCTUM

James Cameron'ın 'Avatar'dan sonra nasıl bir film ile karşımıza geleceği merak konusuydu benim için

Bunun için başladığı gün gittim filmi görmeye Fantastik öğeler katılmış bir şeyler beklerken hayatımda hiç görmediğim denli gerçekçi bir anlatım ve çarpıcı görüntülerle karşılaştım

Mağaracıların, dalgıçların, macera peşinde olan belgeselcilerin hikayesini anlatan film gerçek bir olaydan alınma

Üç boyutlu olmasının da etkisiyle hayal bile edemeyeceğiniz doğa manzaralarıyla karşı karşıya getiriyor sizi film

Bir de doğanın ve evrenin karşısında bir toz zerresinden hiçbir farkınız olmadığını anlamanızı sağlıyor Ve insan doğasının acımasızlığını bir de tabii

Filmi izlerken zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varamıyorsunuz, öyle soluk kesiyor

Cameron, yine 10 üzerinden 10 numara bir film yapmış

BİRAZ DAHA DİKKAT!

Ben de okuduğum zaman üzüldüm Ne zaman ölüm haberi okusam üzülürüm elbet Kim olsa üzülür Özellikle genç yaşta aniden gelmişse ölüm

Tüm hafta bu haberle yaşadık, toplumsal bir infial halini aldı neredeyse Defne'nin ölümü

Şimdi;

Ölünün ardından konuşmak güzel değildir doğru

Hıncal Uluç'un yazısı bu açıdan insanın içini acıtıyordu ama;

O gece nerede, nasıl olduğunu en ince ayrıntısına kadar nerdeyse dakika dakika haber olarak vermek de aynı şey değil miydi? Bardan çıkarken çekilmiş görüntülerle birlikte yan yana sunulan aile fotoğrafları ve evli olduğunun altının çizilmesi de?

İnsanları ne düşünmeleri gerektiği konusunda yönlendirmek değil miydi bu da? Gizli bir alt metni yok muydu yani?

Madem bu konuda bu kadar duyarlıyız, ki olmalıyız, o zaman çarşaf çarşaf o gecenin haberlerini yaparken biraz daha dikkatli neden olunmadı? Ortaya teoriler ve olasılıklar atacağımıza biraz bekleyip sonuçları görsek

Ailesi bile böyle davranırken medyanın daha aklıselim yaklaşması gerekmez mi?

Başak Sayan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com