![]() |
Asla Asla Demeyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asla Asla DemeyinAsla Asla Demeyin Yazısı - Asla Asla Demeyin Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Şu sıralar İletişim Yayınları'ndan çıkmış bir kitabı okuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Kitap bağlanmaya, romantik çekime, kadınlar ve erkeklerin farklarına, bilimsel düzeyde beyinde yaşananlara kadar pek çok konuyu içeriyor ![]() Henüz tam olarak bitirmiş değilim ama bir bölüm ilgimi çekti ![]() ![]() Buna göre uzaktayken, insanlar sevgililerinin günlük yakınlık yüzünden gözden kaçabilen iyi özelliklerini net bir şekilde görüp, değerini anlarlarmış ![]() ![]() Okurken düşündüm ![]() ![]() Zaman onlara gerçeği göstermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşanırken gözden kaçan tüm ayrıntılar değer kazanmış gözlerinde ![]() ![]() Bu yüzden; Ayrılırken bir daha asla yüzüne bakmayacağınıza yemin ettiğiniz, nefretle andığınız sevgilinizle aylar sonra barışırsanız şaşırmayın ![]() Araya giren uzaklık, gözlerinizdeki perdeyi kaldırdığı için şükredin ![]() O ayrılığı kutsayın ![]() ![]() ![]() YEMEK, DUA ETMEK, SEVMEK Biraz gecikmeli de olsa Julia Roberts ile Javier Bardem'in başrollerini paylaştıkları 'Ye, Dua Et, Sev' filmine gittim ![]() ![]() ![]() ![]() İzlerken aklıma geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı şeyi severken de yapıyoruz ![]() ![]() Aslında anın tadını çıkaramıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Film, güzel görüntüleri eşliğinde felsefesiyle düşündürüyor da ![]() ![]() ![]() Çıkışta hemen kitabını da satın aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DÜŞMANINA SAYGI GÖSTERMEK: Gün geçmiyor ki gizli ve yasadışı dinleme kayıtları, özel hayatı ihlal eden video görüntüleri ortaya çıkmasın ![]() İnsanlar korkup, endişelenirken kimse 'bugün onun başına gelen yarın benim başıma da gelebilir' demiyor ![]() Geçtiğimiz aylarda Baykal'ın başına gelen tatsız ve ahlaksız olay şimdi başka bir siyasi liderin başına gelmek üzereymiş! Üstelik daha müstehcen görüntülerle! Kim söylüyor? Eski AK Parti Ankara Kurucu İl Başkan Yardımcısı Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan utanmıyor, rakibiyle ilgili bir koz geçmiş eline, fırsatı kaçırır mı? Böyle hain komploları insanların başına ören kişilere söyleyecek bir şey bulamıyorum bile! Adalete güvenmek dışında yapacak bir şey yok ![]() Ama ![]() ![]() ![]() Böyle kirli oyunlarla siyaset yapanlara söyleyecek bir çift sözümüz olabilir ![]() Bugün rakibinin başına örülen bu çorapla keyiflenen, dahası bunu gazeteciler vasıtasıyla her yere yayan bir siyasetçinin yaptığı kirli siyasettir ![]() Öyle ya, bu olay başına gelen siyasetçi de zamanında böyle şeylerin başına gelebileceğine ihtimal vermiş olamaz ![]() Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Önemli olan böyle zamanlarda alınan tavırdır ![]() ![]() ![]() Ve düşmanlar bile birbirlerine saygı gösterebilirler ![]() ![]() ![]() MAGAZİN MUHABİRİ = POLİSÇİLİK Birkaç gündür ehliyeti olmadan araç kullanan Cansu Dere'nin durumu konuşuluyor ![]() ![]() Kimi 'olay gerçek' dedi, kimi yalan söylediğini iddia etti ![]() Buradaki esas mevzu başka bir şey ama! Bir magazincinin polisçilik oynamaya kalkışması ve kendisine gerekli malzemeyi çıkarmak için tanınmış kişilerin üstüne oynaması! Aynı şeyi geçtiğimiz haftalarda Halil ağabeye (Halil Ergün) yapmaya kalktılar ![]() Bu durumun farklı versiyonlarını da defalarca gördük ![]() ![]() Sistemi değiştirmek için bir şeyler yapmalıyız, yoksa bu durum daha nice yaşını almış, saygıyı hak eden sanatçıyı küstürmeye devam edecek ![]() ![]() ![]() ![]() Ama sorun o magazincilerde değil ![]() Sorun; o işi yapmaya mecbur edilen muhabirden ziyade, ona 'Sakın alengirli bir iş yakalamadan geri dönme' diyen müdürlerinde ![]() ![]() ![]() YARGI BAĞIMSIZLIĞINA DAİR ÜÇ SORU: 1'Evet' oyu verenler 'hayır'cıların yargı bağımsızlığı tehlikeye girer çırpınışlarını anlamamıştı ![]() ![]() 2Güçlerin ayrılığı ilkesini üç ayaklı bir masaya benzetebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3Tarafsız ve bağımsız bir yargının olduğu hukuk devleti olmamız kaç yüzyıl sürecek? HAFTANIN SÖZÜ Dünya üzerinde başarılı olmak için, başarılı gibi görünmemizi sağlayacak her şeyi yaparız ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|