![]() |
Hakkariden Gelen Kamyon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hakkariden Gelen KamyonBir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım ![]() ![]() Yanına sokularak: - Hayrola teyzeciğim! ![]() ![]() Sıcak bir tebessümle: - Buralara yabancıyım evladım! ![]() ![]() ![]() - Biraz beklerseniz, aynı dolmuşa binebiliriz! ![]() ![]() ![]() Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi ![]() ![]() - Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti ![]() ![]() Saatime baktıktan sonra: - Yirmi dakikanız var! ![]() ![]() ![]() Durağa herkesten önce geldiğimiz için, dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum ![]() ![]() İçeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara: - İlk önce biz gelmiştik, dedim ![]() Ön koltukta oturanı: - Hak istiyorsan, Hakkari'ye gideceksin arkadaşım! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu laf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu ![]() Sakinleşmeye çalışarak: - Ben biraz daha bekleyebilirim! ![]() ![]() ![]() Şoför lafa karışıp: - Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim! ![]() ![]() ![]() Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaştı ![]() ![]() Daha sonraki dolmuş, biraz geç geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Şoför meraklanarak: - Bu vakitte yol tıkanmazdı! ![]() ![]() ![]() Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra dönerek: - Kısmete bak yahu! ![]() ![]() ![]() Heyecanla: - Bir şey olmuş mu? dedim ![]() - Herhalde varmış! ![]() ![]() ![]() Göz ucuyla yaşlı kadına baktım ![]() Solgun dudaklarıyla bir şeyler mırıldanıyor ve sanki onlar için dualar ediyordu ![]() Şoför, şaşkınlık içinde: - Kısmet işte! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|