![]() |
Delikanlı Elif Şafak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Delikanlı Elif ŞafakDelikanlı Elif Şafak Yazısı - Delikanlı Elif Şafak Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Geçenlerde Doğan Kitap’a uğradım, bir de ne göreyim: Masalardan birinde “İskender” diye bir kitabın sarı kapağı ![]() Elif Şafak’ın son romanı ve kapakta bıçkın bir erkek! Fakat yeterince bakamadan yayınevindeki arkadaşlar dikkatimi dağıtacak sorular sordular ![]() ![]() “Demin burada duran Elif’in kapağı mıydı?” diye sorduğumda “yok canım, ne alakası var?” deyip havalara baktılar ![]() Ben de sıcaklardan etkilenen beynimin oyunu olduğunu düşündüm ![]() ![]() Meğer kapaktaki delikanlı Elif Şafak’ın ta kendisiymiş ![]() ![]() ![]() ![]() Kitabın iyi olduğuna eminim (bir Elif Şafak kitabı ne kadar kötü olabilir) ama yayınevinin sürprizi koruma konusundaki ciddiyeti de bence takdire şayan ![]() Erkeğin kadın kılığına girmesi süper itici bir şeydir ![]() ![]() Oysa “Bazıları Sıcak Sever” dışında bu fikir komik falan değildir ![]() ![]() ![]() Ama güzel bir kadının erkek kılığına girmesi nedense baktırıyor işte ![]() ![]() “Benim annem iki kere öldü” diye başlıyormuş roman ![]() ![]() ![]() Elif Şafak’ın romanını kadınları erkek ruhuna bakmaya ve anlamaya çağırdığını sandığım için merak ettim ![]() ![]() Banu Güven olmak Banu Güven’le NTV’deki son aylarında tanıştık ![]() ![]() ![]() Görünce gözlerime inanamadım: Romanın geçtiği Yunan şehrinin Belediye Başkanı karşımda duruyordu ![]() Türkiye’yi ziyaret eden başkanla çekimlerimizi aynı güne denk getirmişti ![]() ![]() ![]() Şimdi düşününce anlıyorum ki, Banu Güven’i işten çıkarmak kolay olsa da Banu Güven olmak kolay değil ![]() ![]() Tatlı Sözlük Sihirli Annem: Dünyanın gece yarısı biten ilk çocuk dizisi ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|