![]() |
Bir Dilenciye Aşık Oldum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Dilenciye Aşık Oldumaşk hikayeleri - yaşanmış hikayeler - alıntı hikayeler Mutluluktan uzak hüzünlerle büyüdüm ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nilgün hergün parktan geçerek işine gittiğinde görürdü Engin'i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Engin'e güzel kıyafetler giydirsem, yıkansa, traş olsa nasıl olur acaba ![]() Saçma bir düşünceydi belki, ama kafasına da koyduğunu yapan biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() --Hertaraf aydınlık birşey olmaz diye telkin veriyordu ![]() Parkın sonuna geldiğinde bir bankta bir adamın yattığını gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Bu saatte ne işiniz var burada ![]() --İşim geç bitti ![]() ![]() ![]() ![]() Nilgün fırsat bu fırsat Engin'le konuşmam gerek diye düşündü ![]() --Yanınıza oturabilir miyim? --Ne demek buyrun ![]() Nilgün Engin'in yanına oturmuştu ![]() ![]() ![]() --Sizi çok merak ediyorum ![]() --Gördüğün gibi pis bir dilenciyim ![]() ![]() --Konuşma şekliniz kültürlü birine benziyor ![]() ![]() ![]() ![]() --Geçmişi konuşmak hiç hoşuma gitmez ![]() ![]() --Sağol Engin çok teşekkürler ![]() --Ben tek çocuk olarak büyüdüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Gerçek mi insanın inanası gelmiyor ![]() --Amerika dan döndüğümde ailem, zengin bir fabrikatörün kızıyla nişanladı beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Eee sonra ![]() ![]() Gözleri faltaşı gibi açılmıştı ![]() ![]() Üniversite mezunu bir dilenci diye içinden düşünüyordu ![]() --Ben Amerikadayken babam herşeyini kumarda kaybetmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben ruhsal bunalım geçirdim ![]() ![]() Yani akıl hastanesinde yattım ![]() ![]() ![]() ![]() --Çok üzüldüm Engin ![]() ![]() --Girmez istemezmiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ömrüm parklar da geçiyor ![]() ![]() --Anladım zor durum ![]() ![]() ![]() Nilgün hızlı adımlarla parktan çıktı kafası düşünceliydi ![]() --Bukadar tahsil yap ![]() ![]() ![]() Anahtarla kapıyı açıp apartmana girdi ![]() ![]() ![]() ![]() --Kızım nerde kaldın ![]() --Anne mesaiye kalacağım demiştim ya ![]() --Tamam da amma çalıştırıyorlar seni ![]() --Yemek hazırlıyayım mı sana ![]() --Yok yatacağım yemek yedim anne ![]() Aslında aklı Engindeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --önce Kuzenle bir konuşayım derken aniden uykuya daldı ![]() Sabah olmuştu ![]() ![]() --Kahvaltı et kızım ![]() --Hayır işim çok anne çıkıyorum ![]() Düşüncelerle yürüyordu ![]() ![]() ![]() --Engin ne yapar bu soğukta bir an önce bir düzen kurmalıyım ona ![]() ![]() İş yerine gelmişti ![]() --Ahmet Bey geldimi? --Geldi efendim odasında ![]() Alelacele hızlı adımlarla kuzeninin odasına doğru yürüdü ![]() ![]() ![]() --Hayrola Nilgün ![]() ![]() --Afedersin Ahmet kapıyı çalmadığımı biliyorum ![]() ![]() --Anlat bakalım dinliyorum ![]() --Bir arkadaşım var ismi Engin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Sen istersin de olmaz mı ![]() --Söyle hemen gelsin işe başlasın ![]() --Çok teşekkürler Ahmetciğim bu iyiliğini hiç unutmayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() --Tamam alabilirsin ![]() ![]() Nilgün sevinçliydi ![]() ![]() Arabayı parkın yanında müsahit bir yere parketti ![]() --Engin yerinde mi acaba ![]() Evet karşıda bir bankın üzerinde oturuyordu ![]() üşüdüğü belliydi ![]() ![]() --Merhaba Engin ![]() --Siz ne yapıyorsunuz bu satte işte olmalıydınız ![]() --Hiç konuşmuyorsun ve benimle geliyorsun ![]() Engin'in sesi titriyordu ![]() --Nereye? --Soru sorma lütfen ![]() ![]() Engin çaresizdi ![]() ![]() Nilgün arabanın kapısını açtı ![]() ![]() --Nereye Nilgün hanım ![]() --Soru sorma Engin ![]() ![]() Yinede Enginin onurlu hareketlerini pis kokan eski elbiselerinin içinde görebiliyordu ![]() Nilgün arabayı bir erkek giyim mağazasının önünde durdurdu ![]() ![]() ![]() --Bir dakika sen bekle ben hemen geliyorum ![]() Çabucak arabadan indi hızlı adımlarla mağazaya girdi ![]() ![]() --Buyrun hanfendi ![]() --Erkek kazağı, pantolon, iç çamaşırı çorap kaç numara ayakkabı giyiyor acaba diye düşündü ![]() --Herhalde 42 fazla büyüğe benzemiyor ![]() ![]() Biraz sonra elinde torbalarla arabaya bindi ![]() --Neler aldınız Nilgün hanım ![]() --Engin soru sorma lütfen ![]() Arabayı çalıştırmış gidiyorlardı ![]() ![]() --Engin yıkanmalısın eski elbiselerini çıkışta at ve bunları giy ![]() Engin gerçekten çaresiz bir durumda olduğunu biliyordu ![]() ![]() --Bu parayıda al çıkışta hamam işletenlerine verirsin ![]() ![]() --Peki nasıl isterseniz ![]() Bir saat olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() Masada ki gazeteyi okumaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() --Olamaz diye çığlık attı ![]() Karşısında çok yakışıklı bir erkek duruyordu ![]() --Bir de sakallarını kestirsek diye düşündü ![]() --Otur Engin bayağı değişmişsin ![]() --Neden benimle ilgileniyorsunuz? --Bilmem kendime hep sordum ![]() ![]() ![]() --hadi börek söyliyeyim çayla banyonun üzerine iyi gider ![]() --Engin çok acıkmıştı börekleri ağzına tıkarcasına yiyiyordu ![]() --Özür dilerim çok acıkmışım dünden beri fazla birşey yemedim ![]() Çayını böreğini yemişti Engin ![]() --Kalkalım mı --Şimdi nereye? --Bugün hep seninleyim ![]() Engin kaderine razı olmuştu ![]() ![]() ![]() İki adım ötede berber vardı ![]() ![]() ![]() --Buyrun efendim ![]() --Arkadaşımı çok güzel traş edecekiniz ![]() ![]() --Tamam efendim ![]() Nilgün bir koltuğa oturdu ![]() ![]() Yarım saat sonra karşısında yakışıklı bir bey vardı ![]() ![]() --Nekadar yakışıklıymış diye düşünmeden duramadı Nilgün ![]() Berberde de işleri bitmişti ![]() --Şimdi nereye Nilgün hanım ![]() --Şimdi sana güzel kıyafetler alacağım ![]() --Bukadarını kabul edemem ![]() ![]() --Hayır artık parkta yatmayacaksın ![]() ![]() ![]() Nilgün arabayı erkek giyim mağazasının önüne çekti ![]() ![]() ![]() ![]() Nilgün güzel bir takım elbiseyi ve gömleği eline aldı ![]() --Bunu lütfen giyermisin? Engin takımı aldı kabine girdi ![]() ![]() ![]() Çok şükür işleri bitmişti ![]() ![]() giriyorlardı ![]() ![]() --Senelerdir böyle bir yere gelmemiştim ![]() Engin büyülenmişti sanki ![]() --Bir rüya mı bu ![]() ![]() ![]() --Yemek yerken konuşacağız ![]() ![]() --Ben ızgara türü birşeyler istiyebilirmiyim ![]() --Tabii ![]() ![]() Biraz sonra garson donatmıştı masayı ![]() ![]() --Sıhhatine ve geleceğine Engin ![]() --Size nekadar teşekkür etsem azdır ![]() --Peki bundan sonra neler olacak söylermisiniz bana ![]() Nilgün Engin'e baktı ![]() ![]() --hayret bana neler oluyor diye düşündü ![]() Yoksa dilencilik yaptığından beri mi beğeniyordu Engin'i ![]() ![]() Engin cevap bekliyordu ![]() --Önce hayatına bukadar karıştığım için senden özür dilerim ![]() ![]() Kuzenimin bir şirketi var ![]() ![]() ![]() ![]() --Nilgün hanım neden kabul etmiyeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --Peki sizi bir otele yerleştireceğim şimdilik sonra ev için birşeyler düşünürüz ![]() ![]() --Kalkalım mı ![]() --Tabii ![]() Biraz sonra orta halli bir otele yerleştirmişti Engin'i ![]() --Senelerdir ilk defa bir yatakta uyuyacağım ![]() ![]() --Hiç önemi yok ![]() ![]() Tek dileğim bu ![]() Nilgün eve gelmişti ![]() ![]() ![]() --Ben yatıyorum güzel annem ![]() --Yemek yemeyecekmisin? --Yedim canım ![]() ![]() Nilgün düşünüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah 8 ![]() ![]() ![]() oturdu ![]() --Neden içerde beklemedin hava soğuk ![]() --Sizin arabadan çıkmanızı istemedim ![]() --Kahvaltı ettin mi? --Hayır ![]() Aslında parası yoktu kahvaltı etmeye ![]() --O zaman bir yerde kahvaltı edip öyle işe gidelim ![]() Engin'in dinlenmiş yüzü etrafa ışıklar saçıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() --Gelin --Merhaba Ahmet biz geldik ![]() ![]() --Hoşgeldiniz Engin Bey memnun oldum tanıştığıma ![]() --Nilgün odana bir masa koydum ![]() ![]() ![]() --Tamam sağol ![]() --Haydi Engin Gel ![]() Birlikte Nilgün'ün odasına gittiler ![]() --Harika dekarasyon güzel bir odaymış ![]() ![]() Nilgün yapacağı işleri tek tek anlattı ![]() ![]() ![]() Aylar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() --Nilgün hanım bu akşam sizi yemeğe davet ediyorum ![]() ![]() ![]() --Olur mu öyle şey ne borcu ![]() ![]() ![]() --Ben bir taksi çağırayım ![]() --Yok şirketin arabasını alırım ben ![]() Biraz sonra deniz kenarında lüks bir restauranta giriyorlardı ![]() ![]() --Ne yemek istersiniz Nilgün hanım ![]() --Bu sefer ben de sana bırakıyorum ![]() --Peki o zaman karışık et, masayı donat ![]() --Engin de beni beğeniyor gözlerinden belli ![]() --Nilgün'e evlenme teklif etsem ne der acaba ![]() ![]() ![]() İkisinin düşüncesi de aynıydı ![]() ![]() Garson masayı donatmıştı şampanyayı patlatıp kadehlere doldurup gitti ![]() --Nilgün hanım ![]() --Bana ismimle hitap edebilirsin ![]() --Peki Nilgün ![]() --Sana çok şey borçluyum ![]() ![]() ![]() Ben lafları dolandırmayı sevmem ![]() nilgün şampanyasını yudumlarken aniden gelen teklif karşısında tıkandığını hissetti ![]() ![]() --Ne dedin benimle evlenmek mi istiyorsun ![]() --Evet işim, kurulu düzenim üstelik annemin babamdan habersiz çocukluğumdan beri biriktirdiği para da elime geçti ![]() --Peki neden ben ![]() ![]() --Hayır seni seviyorum ben ![]() --Sahi mi anlamadım --Bunda ne va Nilgün Bir dilencinin aşık olmaya hakkı yok mu ![]() --Aslında biliyormusun ben sana o zamandan beri aşıktım ![]() --Yarın size geliyorum annen den seni istiyorum tamam mı ![]() --Nasıl istersen ![]() Nilgün çok mutluydu seviyor ve seviliyordu ![]() ![]() ![]() Kırk yıl düşünsem bir dilenciye aşık olacağımı düşünemezdim ![]() |
![]() |
![]() |
|