![]() |
Bir Bakışta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir BakıştaBir Bakışta Yazısı - Bir Bakışta Dilek Önder - Dilek Önder Yazıları Uzmanlar artık hangi noktaya gelmişler biliyor musunuz? Bir bakışta evliliğine ömür biçebiliyorlarmış ![]() Bir bakışta! Ne var? Ben de biçerim ![]() Biçerim, bir de üzerine takım elbise dikerim! Heh heh hee ![]() ![]() ![]() Önce onlar nereden, nasıl anlıyorlarmış bakalım ![]() Bu uzman psikologlar daha önce de mutlu evliliğin sırlarını ortaya çıkarmışlar ![]() Ha, tamam o zaman! Bütün dünya buna inansa, hayat bayram olsa!!! O da yetmiyormuş gibi, boşanmanın çeşitli tekniklerle önlenebilir olduğunu da kanıtlamışlar ![]() Özel bir teknik geliştirmişler; atölye çalışmalarıyla bu tekniği çiftlere öğretiyorlarmış ![]() Bizimkilere öğretsinler, Tunalı’da, “Ben eşşeğim” diye bağırmayan adidir! Gerçi öğrenirler öğrenmesine de, iş uygulamaya gelince kimse kıçını kaldırmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de şu teknik üzerine bir ara kafa yormayı düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi evliliklerin ömrünü bir bakışta nasıl anlıyorlarmış, ona yoğunlaşalım ![]() Yüzde 90 tutuyormuş ![]() Tutar tabii ![]() ![]() ![]() Zira hiçbir evliliğin yürümemesi gerekiyor da, marifet ona dayanabilmek! Niye dayanıyorsa! Laf da amma uzadı ha! Nereden anlıyorsun kardeşim? İlişkileri yaralayan, ‘Mahşerin dört atlısı’ dediğimiz davranış biçimleri varmış ![]() Bunlar: Eleştiri, aşağılama, savunmada kalma ve görmezden gelme (içine kapanıp iletişimi kesme) ![]() Bunları yapmayacaksın yani ![]() ![]() ![]() İyi de, bunu bir bakışta nasıl anlayacaksın? Ancak evlerine gizli kamera koyacaksın ki bu çok kolay(!) öyle anlarsın ![]() Öyle eleştiri, kapanma falan bunlar uzun işler ![]() Ama ben ![]() ![]() ![]() Ben gerçekten de bir bakışta anlarım ![]() Üç vakte kadar kim ayrılır kim ayrılmaz, bulurum ![]() Ayrılma potansiyeli var mı? Kriz mi yaşanıyor? Ayrılamadıklarından mı birlikteler? Yani bir evliliğe, bir ilişkiye ayrılık havası bulaşmış mı, bulaşmamış mı iddialıyım, çıkarırım ![]() Hem de kıvırmadan ![]() ![]() ![]() Hem de madde madde ![]() ![]() ![]() Buyrunuz ![]() ![]() ![]() 1- Sürekli el ele dolaşıyorlarsa ![]() ![]() ![]() 2- Devamlı “Biz çok mutluyuz” diyorlarsa ![]() 3- “Karımdan başkasına âşık olmadım” diyorsa ![]() ![]() ![]() 4- “Benim kocam yapmaz” diyorsa ![]() ![]() ![]() 5- Dövme yaptırmışlarsa, birbirlerinin isimlerinden ![]() ![]() ![]() 6- Salonlarında en mutlu anlarında, sarılmış ve gülerken çekilmiş fotoğrafları duruyorsa ![]() ![]() ![]() 7- 7 yıl sonra eve köpek alındıysa ![]() ![]() ![]() 8- Adamın ayrıca çalışma odası varsa ![]() ![]() ![]() 9- Kadın kendini botox ve türevlerine verdiyse ![]() ![]() ![]() Kesin ![]() ![]() ![]() Ayrılık rüzgârları esiyor demektir ![]() ![]() ![]() Dilek Önder |
![]() |
![]() |
|