![]() |
İnci Aral'ın Anlattıkları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnci Aral'ın Anlattıklarıİnci Aral'ın Anlattıkları Yazısı - İnci Aral'ın Anlattıkları Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Bir sonbahar günü yaptığımız bir telefon görüşmesinin ardından şirin bir bahçe içindeki evine gitmiştim İnci Aral'ın ![]() Kafamda, dahil olmasını istediğim bir proje vardı ![]() Oturup konuşurken sadece o projeyi değil, hayatı, insanları, ilişkileri, aşkı, romanları, edebiyatı, tarihi, toplum bilincini, siyaseti kattık sohbetimizin içine ![]() İlk romanlarını nasıl yazdığını anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O anlatırken ben can kulağıyla dinledim kendisini, yazmaya yeni başlamış genç bir yazarın ilgisiyle ![]() ![]() ![]() Zaman içinde öğrendiği pek çok şeyi paylaştı benimle ![]() ![]() ![]() ![]() O gün üç-dört saatlik sohbetten çok şey öğrenmiş olarak çıktım ![]() İnci Aral'ın o gün üzerinde çalıştığını söylediğini yeni romanı 'Şarkını Söylediğin Zaman' çıktı geçtiğimiz günlerde ![]() Hemen alıp, bir çırpıda okuyuverdim yine ![]() Ve okur okumaz İnci Aral'ı neden sevdiğimi bir kez daha anladım ![]() İkili ilişkileri ve bu ilişki içindeki tarafların psikolojilerini, olayların nedenlerini o kadar güzel ve akıcı anlatıyor ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz ![]() Aşkı, ilişkilerin yorucu ama aynı zamanda kadersel doğasını, zaman içinde karşımıza çıkan dönemeçlerin bizi hiç bilemeyeceğimiz yerlere nasıl götürdüğünü anlatıyor yine ![]() Ve çok güzel anlatıyor ![]() ![]() ![]() SCREAM ![]() ![]() ![]() 'Scream' serisi, 90'lı yılların en çok izlenen film serilerinin başında geliyordu ![]() Ben de ortaokul yıllarımda tüm seriyi kaçırmadan izlemiştim ![]() 2011 yılının şu günlerinde serinin yeni filminin vizyona girdiğini görünce izleyelim bakalım bir dedim ![]() Eski bir dostu yad edercesine kuruldum koltuklara ![]() Fakat o da ne? Art arda perdede görülen klişe sahneler, 90'larda herkesin yediği ama 2011 yılında hiç kimsenin yemeyeceği, ortaokul müsameresi tadında trükler, diyaloglar, planlar ![]() ![]() ![]() Film boyunca sıkıntıdan patlayacağımı düşünsem de ilk yarı çıkıp gitme dürtümün önüne geçtim büyük bir sabırla ![]() ![]() ![]() ![]() Orada da bir numara yok ![]() ![]() İnsan böyle bir bütçe elinde varken daha doğru dürüst, günün tekniklerinden yararlanarak bir film çekmez mi? Eskinin kaymağını yeriz umuduyla hiçbir yenilik katmadan çekilmiş alelade üçüncü sınıf film olmuş ![]() Bu haliyle ne bir korku filmi, ne komedi, ne macera ne de dram ![]() ![]() ![]() ![]() Paranıza yazık ![]() ![]() ![]() TUTKU İnsan kendi doğasını anlamakta zorlanıyor çoğu zaman ![]() İlk gençlik kendini aramakla ve sorgulamakla geçiyor bu yüzden ![]() Karşımıza çıkan her insan bir ayna adeta bizim için, kendi yansımamızı görebileceğimiz ![]() ![]() ![]() Sonra bir gün geliyor ve bir bakmışsın ki anlıyorsun artık kendini ![]() ![]() Mesela kendim ![]() ![]() ![]() Tutkulu bir insanım ben ![]() ![]() ![]() Hiç kimse fark etmeden önce ben fark ederim baharın gelişini mesela ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyanın bir ucunda, bir kanalın üzerinden gelip geçen tekneler, insanlar, gülüşmeler başkaları için bir şey ifade etmezken ben derin bir mutluluk duyarım mesela ![]() İçtiğim şarabın, yediğim yemeğin, baktığım manzaranın tadını benden iyi kimse çıkaramaz mesela ![]() Severken öyle büyük bir enerjiyle severim ki karşımdaki kendisini dünyanın en harika erkeği, tek merkezi zanneder ![]() ![]() ![]() ![]() Benim kadar hiç kimse göremez gözlerine baktığım insanın gözlerinin güzelliğini ![]() ![]() ![]() Ya da kimse bilemez benim kadar şükretmeyi ![]() ![]() ![]() Ama öfkem de dağları delip geçer bu yüzden ![]() ![]() Hepsinin nedeni tutku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşamak tutku olmadan ne mümkün ki zaten ![]() Şimdi düşünüyorum da ![]() ![]() ![]() Şanslıyım ben ![]() Ya tutkulu bir insan olarak yaşayamayıp bir sebze olarak devam etseydim soluk alıp vermeye ![]() ![]() ![]() YUUUUH! Yeni Akit yazarı Serdar Arseven'in yazısını okuyunca uzun bir 'yuh' çektim ![]() Beyefendi buyurmuş; Bedri Baykam'ın bıçaklanma olayı düzmeceymiş ![]() Çünkü doktor arkadaşının dediğine göre bıçak karaciğere kadar ulaşamazmış ![]() Çünkü bıçaklanan kişi ayakta duramazmış ![]() Çünkü karın kasları yırtıldığından bağıramazmış ![]() Çünkü paçalarından kan damlarmış ![]() Yetmemiş bir de bunları ima etmiş korkusundan, delikanlıca yazacağına ![]() ![]() ![]() Öncelikle kendisine en kısa zamanda Allah akıl fikir versin deyip şunu söylemek istiyorum; İnsan bıçaklandığı zaman hemen hissetmez sıcağı sıcağına ![]() ![]() Bu olayda sadece Bedri değil, Bedri'nin asistanı Tuba'yı da iyi tanırım ![]() ![]() Hastanede nasıl perişan olduklarını, ailesinin yoğun bakım odasının önünde kızlarını bir saniye görmek için nasıl günlerce beklediklerini gözlerimle gördüm ben ![]() Bu tür akıllara ziyan teoriler ortaya atan şahsa tek bir şey söyleyebilirim; Umarım sizin başınıza benzer bir olay gelmez de; hastaneye gitmek için kendini paralamak nasıl oluyormuş, insanın paçasından kan damlar mıymış damlamaz mıymış, ayakta durabilir miymiş duramaz mıymış yaşayarak öğrenmek zorunda kalmazsınız ![]() ŞU ÇILGIN PROJE DEDİKLERİ ![]() ![]() ![]() Memlekette yüzlerce köyde okul, alet, edevat, yol yokken ![]() ![]() ![]() Milyonlarca insan sanayi gelişemediğinden ve türlü nedenlerle işsizliğin pençesinde kıvranırken ![]() ![]() ![]() Tarım ve hayvancılığın ruhuna el-fatiha dedirtildiğinden, büyük şehirlere göç önlenemediğinden, buraya göç edenler ayak uydurmak için türlü sorunla uğraşırken ![]() ![]() ![]() Bunların hepsini at bir kenara, İstanbul'u Venedik gibi, Amsterdam gibi yapacağım de ![]() Kanalımız olacak, içinde yüzen gondollarımız olacak de ![]() ![]() ![]() İyi, güzel, hoş da demezler mi; Ayranı yok içmeye ![]() ![]() ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|