![]() |
Aşk Ve Zaman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Ve ZamanAşk Ve Zaman Yazısı - Aşk Ve Zaman Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları Hani bir gün birini görürsünüz ve bir anda elektrik akımı verilmişçesine çarpıldığınızı, aşık olduğunuzu hissedersiniz ya, Ben hiç öyle aşık olmam ![]() ![]() ![]() Aşk, benim için zamanla gelişen bir şey oldu her zaman ![]() Ağır, ağır ![]() ![]() ![]() Bir an, bir bakış, ıssız bir yolda yürürken aniden dönüp bana gülümsemesi, sabahları kafasını göğsüme yaslayışı, ellerimi saçlarında gezdirmem, dudakları dudaklarıma değmeden evvelki o heyecan dolu sessizlik, sokakta yürürken elimi tutması, kavga edilen zamanlardaki gerilim, o kavgalardan sonra hissettiğim o korku ![]() ![]() ![]() Ya bittiyse korkusu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsi içimdeki duyguyu büyüten anlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden birdenbire aşık olmam ben ![]() Zamanın kollarına bırakırım kendimi ![]() Karşıma çıkanlar anlayamazlar bendeki bu ani değişimleri ![]() İlişkinin başıyla sonrası arasında iki farklı kişi çıkar ortaya çünkü ![]() Hayat değişmek ve dönüşmektir bir anlamda ya, aşk da bizi değiştiren tek şeydir aslında ![]() Bu yüzden yadırgamamak gerek bu tuhaf değişimleri ![]() Daha evvel söylediklerimle çelişmem bu yüzdendir işte ![]() Ya da sokakta elini tutmak istemezken elimi tutması için deli olmam birdenbire ![]() Yatağın bir ucunda uyuyup, tek başıma uyumaya alıştığımdan dem vururken, birden sarılmadan, nefesini boynumda hissetmeden uyuyamamam da ![]() ![]() ![]() Haftada bir görmek yeterken başta birini, aşk çıktı mı sahneye haftanın yedi gününün yetmemesi de bundandır işte ![]() Ama işin içine egolar girebilir bu yüzden ![]() Geçmiş ve şimdiki zaman sorgulanıp kılıçlar çekilebilir bir anda ![]() Bir ilişki, kişilik savaşına döndü mü yapılacak tek şey vardır o noktadan sonra; Ya kesersin kolunu kangren olmadan önce ![]() ![]() ![]() Ya da alırsın karşına konuşursun ![]() ![]() ![]() Ben konuşmayı beceremeyen biri oldum her zaman ![]() Belki de yazmam bu yüzdendir, kim bilir? Bu yüzden yazıyorum bak işte şimdi sana; Hey sevgili! Geçmişle şimdiki zamanı sorgulama, bırak! Ne ben daha önce gördüğün kişiyim, ne de sen ![]() ![]() ![]() Birlikte değişmezsek ne anlamı var o zaman birlikte olmanın zaten? Çelişkilerimle şaşkınlığa düşme sakın ![]() ![]() ![]() ![]() Geçmişteki sorularının yanıtlarını şimdi bulamazsın, arama! Tıpkı şimdinin nedenlerini de geçmişte bulamayacağın gibi ![]() ![]() ![]() Gel-gitlerimi sorgulama artık! Ya da gidip gidemeyeceğimi bir anda ![]() ![]() ![]() Aşkın karşısında kim kaçabilmiş ki ben kaçabileyim sonuçta? Ben teslim oluyorum ![]() ![]() ![]() Ama sana değil, aşka ![]() ![]() ![]() BAŞLARIM SİZİN TÖRENİZE ![]() ![]() ![]() Gencecik bir kız düşünün ![]() Ailesi amcasının oğluyla evlendirmek istiyor ama o karşı çıkıyor ![]() ![]() Bir kız çocuğu dünyaya getiriyor, mutluluğu perçinleniyor ![]() Derken kocası işini kaybediyor, büyük bir bunalıma düşüyor ve en sonunda evini terk ediyor ![]() Kızcağız bir çocuğuyla kalakalıyor ortada ![]() ![]() Önce savcılığa durumu bildiriyor, ardından kadın sığınma evine yerleştirmelerini istiyor ![]() ![]() Bunun üzerine buradan bir şey çıkmayacağını düşünen çaresiz kızcağız Adana'ya gidiyor ama aile durumdan haberdar olup, onu buluyor ![]() Bundan sonrası tam bir trajedi ![]() Aile bir odaya alıp diz çöktürüyor, ardından öz kardeşi büyüdüğü evde iki kurşun sıkıyor kafasına ![]() ![]() ![]() Bu kızın adı Ceylan Soysal ![]() Henüz 21 yaşında ![]() Daha bu yaşta hayatın en acı gerçekleriyle karşılaşmış ve başa çıkmaya çalışırken en yakınları tarafından yok edilmiş bir genç kız ![]() Aile olmak nedir? İyi günde, kötü günde yanında olmak, desteğini hiçbir zaman esirgememek değil midir? Diyecek hiçbir şey bulamıyorum ![]() ![]() Söylenecek tek söz var: Başlarım sizin törenize ![]() ![]() ![]() BU SICAKTA YAPILACAKLAR 1 - Tüm panjurları indirip, pencereleri kapatıp, klimaları açıp evde yayılmak ![]() ![]() 2 - Sıcaktan en çok bunalınan anlarda en yakın alışveriş merkezinde almak soluğu ![]() ![]() ![]() ![]() 3 - Sinemaya gitmek ![]() ![]() ![]() 4 - 'En iyi tekne arkadaşın teknesidir' sözünün haklı olduğu günler bu günlerdir ![]() ![]() 5 - Kocaman bir ağaç altı bulup pikeleri yere yayıp uzun zamandır ertelenen kitapları okumaya başlamak ![]() ![]() ![]() HARRY POTTER Bilenler bilir, fena halde bir fantastik sinema müptelasıyımdır ![]() Harry Potter serisinin de bende ayrı bir yeri vardır ![]() Filmin başladığı ilk gün bir arkadaşımı da yanıma aldım, girdim buz gibi sinema salonuna ![]() Arkadaşım 'Çocuk filmine mi getirdin beni' diye feryatlarda ![]() ![]() Çok şey kaçırdığına onu ikna etmeye çalışırken, tam salonun kapısında filmin üç boyutlu olduğunu öğreniyoruz ve sevgili arkadaşım gözlerinde 'yo, olamaz' bakışlarıyla bana bakmaya başlıyor ![]() Evet, gidip üç boyutlu gözlüğü alması onun görevi ama o kadar utanıp sıkılıyor ki anlatamam ![]() Tabii bende dirhem yumuşama olmadığından el mahkum gidiyor ![]() Geldiğinde tanıdıklarına rastladığını, insanların onun bu salona girdiğini görünce tuhaf gözlerle baktıklarını anlatmaya başlıyor ha babam ![]() ![]() ![]() Derken ışıklar sönüyor, film başlıyor ![]() Ben bir çırpıda kim kimdir, ne olmuştur daha önceyi anlatıveriyorum kendisine ![]() Serinin bu son filminden çok şey bekliyorum ![]() ![]() Tam iki buçuk saat boyunca yine başka bir dünyaya götürüyor bizi film ![]() ![]() ![]() ![]() Karakterlerin büyümüş olması izleyicinin de bu seriyle büyümüş olması dolayısıyla hiç rahatsız etmiyor, aksine daha da hoşuna gidiyor insanın ![]() Finalde güzel bir sürpriz bekliyor izleyiciyi ![]() ![]() ![]() Filmden çıkarken bunun son film olduğunu bilmenin yarattığı tuhaf bir hüzünle ve en yakın yerden filmin tüm serisini satın almanız da cabası ![]() ![]() ![]() HAFTANIN SÖZÜ 'Önemli olan kavganın içindeki köpeğin büyüklüğü değil, köpeğin içindeki kavganın büyüklüğüdür ![]() ![]() ![]() Dwight D ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|