Benim Başıma Gelmez Demeyin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Benim Başıma Gelmez DemeyinBenim Başıma Gelmez Demeyin Yazısı - İclal Aydın Yazıları - Benim Başıma Gelmez Demeyin Köşe Yazısı Büyük söylediğim ne varsa, tek tek toplaya toplaya yaşamak, yutmak zorunda kaldım! Bu yüzden ağzımdan çıkana değil, aklımdan geçene bile vize uygulamam gerektiğini anlamış bulunuyorum ![]() “Mümkün değil böyle bir şey söyleyemem” dediğim nice cümleyi benim ağzımdan çıkmış havada salınırken gördüğüm kaç an var bilseniz ![]() ![]() ![]() Kınadığım, acıdığım, burun kıvırdığım, eleştirdiğim kaç kişinin yerine düştüm vakit geldi ![]() ![]() ![]() Köşe yazmaya başladığımdan beri kaç dönüşüm, kaç bükülüm, kaç şaşkınlık, kaç taşkınlık yaşadım, sayısı yok ![]() ![]() ![]() Ama kafamı vura vura öğrendiğim biricik bir gerçek var: “Büyük söylemeyecek, büyük yazmayacaksın!” *** Geçtiğimiz günlerde Gülben Ergen’in programındaydım Kalem sahibinin masası başında başka hayatları nasıl kolayca yargılayabildiğinden ve bunun aslında nasıl büyük bir günah olduğunu anladığımdan söz ettim![]() ![]() ![]() Deniz Akkaya’nın yaşamı, Gülşen’in fotoğrafları, Gülben Ergen’in yükselişi, Sibel Can’ın çocukları beni hakikaten ne ilgilendirirdi ki aslında? Ya da bir başka köşe yazarının zekâsı, yapabildikleri veya yapamadıkları; birikimi, biriktiremedikleri bir diğeri için neden önemli olsun ki? Bir başkasının mutsuzluğu bizi daha mutlu, bir başkasının aptallığı bizi daha akıllı bir başkasının çirkinliği bizi daha güzel yapmıyor işte ![]() ![]() ![]() Ama insan öğreniyor ![]() ![]() İğneyle kuyu kazar gibi![]() ![]() ![]() Cennet ve cehennem, hakikaten yer yüzünde yaşadığın ve yaşattığın ne varsa, sırayla çıkıyor karşına Bir ip sallayan oluyorsun, bir ip atlayan![]() ![]() ![]() *** Bir zaman önce bir kitap okumuştum Allahım bu benim başıma neden geldi diye sorduğunuz sürece “Cezalandırılmayı baştan kabul etmiş” olursunuz diyordu ve ekliyordu: “Tanrı cezalandıran değil, bağışlayandır![]() ![]() ”Sorulması gereken soru, “Şimdi ne öğrenmem gerekiyor” olmalı ![]() ![]() ![]() Yaz geldi ![]() Seçim kapıda ![]() Okullar tatil olacak ![]() Bavullar toplanacak ![]() Öğrenmenin sonu yok ![]() ![]() Ben bu son satırı yazarken içimde onlarca pişmanlık cümlesi volta atıyor O pişmanlık çilesinden yeni bir top yapacaksam hep aynı soruyu sormalıyım kendime![]() ![]() “Ben bundan ne öğrendim?”Ve daha da önemlisi, “bir başkasının ayakkabılarını giymeden” onun adımlarını saymaya kalkmamak gerek ![]() ![]() İclal Aydın |
|
|
|