07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gel En İyi En Güzel
Gel En İyi En Güzel Yazısı - Gel En İyi En Güzel İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Bu sabah içimde garip bir bulut ile uyandım Güneşli bir İstanbul sabahına ve yeni evimin güzel enerjisine karşı gelen bir bulut  Sessizce kahvaltı ettim  Pencereden görünen Kız Kulesi’ni seyrettim  Her taşınmamda, bir yerden her gidişimde geride bıraktıklarımı düşündüm Bu yıl geride bıraktıklarıma bir de kütüphanemdeki kitaplarım eklendi Kız Kulesi’ni bir süre izleyip kitaplarıma takıldı gözüm Elimi attım, kitapların arasından çekip çıkardım birini Her zaman yaparım, yine yaptım Rastgele bir sayfa seçtim kendime  
‘Gel en iyi, en güzel  ’ dedi bana
Virginia Woolf’un herhangi bir romanını okumuş musunuzdur? Romana yepyeni bir anlayış kazandıran ve yirminci yüzyıl roman anlayışını değiştiren değerli yazarlardan biridir  Peki ya Deniz Feneri isimli romanınını okudunuz mu? Virginia Woolf’un sanki hayatını okuyormuş izlenimine kapıldığınız romanı olup, tek otobiyografik romanı sayılıyor Çocukluk anılarına dayanarak yazdığı roman, 1927 yılında yayınlanmış
Perde Arası romanını yazdığı sıralarda artık kendini yeterince yetenekli hissetmiyor, yeteneğini kaybettiğini düşünüyor Virginia Woolf Her gün savaş korkusu ve yeteneğini kaybetmenin vermiş olduğu stres, dehşet ve korku sonucu ruhsal bunalıma girmiş ve 1941’de içinde bulunduğu duruma daha fazla dayanamayıp evlerinin yakınlarında bulunan nehirde ceplerine taşlar doldurarak atlayıp intihar etmiştir Virginia Woolf geride iki intihar mektubu bırakmış, birisi kardeşi Vanessa Bell’e diğeri ise kocası Leonard Woolf’a (Tabii hepiniz biliyorsunuz aslında ama ben yine hatırlatayım istedim  )
Her romanın, şiirin, şarkının dünya üzerine inen milyonlarca yıldız tarafından yazılmış her cümlenin içimize işleyen ruh haliyiz biz Kimimiz kardeşimize kimimiz kocamıza, kimimiz çocuklarımıza bir şeyler bırakıyoruz Mutluluklarımızı, hüzünlerimizi, yeri geliyor aşklarımızı  Kimimiz iyileşiyoruz kimimiz sürükleniyoruz
Her roman, her hikâye bir boşluğu doldurmuyor mu dersiniz? Ya da yaşadıklarımız bir sonrakine yol açmıyor mu, yön vermiyor mu?
Haydi bir iyilik yapın bana ve hatta kendinize  Bugünün duası olsun bu ve hep birlikte inananarak tekrarlayalım  
Gel en iyi, en güzel  Tıpkı onların hayatına geldiğin gibi  
Tıpkı zaman zaman benim hayatıma gelip benden gidip başkalarının hayatlarına girdiğin gibi  
Gel ki yine yaz çiçekleri gibi olsun hayatım  
Gel ki yine yeniden mutluluk dolsun kalbim  
Haydi gel en iyi, en güzel 
İclal Aydın
|
|
|