![]() |
Ne Mutlu Türküyüm Diyene |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne Mutlu Türküyüm DiyeneNe Mutlu Türküyüm Diyene Yazısı - Ne Mutlu Türküyüm Diyene Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Kardeş Türküler’in salı akşamki konserinde “Kara Üzüm Habbesi” ya da “Yanıyorum” çalarken dans eden Türk ve Kürt gençlerle geçen yüzyıla uçtum ![]() 1998 yılının üzüm buğusu gibi nemli yaz akşamı ![]() Fransa’nın Atlas’a açılan kapısı La Rochelle ![]() ![]() Olay yeri, demirli bir vapurun güvertesi, DJ ha bire Dead Can Dance çalıyor ![]() Derdimiz, Boşnak ve Sırp öğrenciler arasındaki husumet ![]() ![]() Nenad ne zaman yanıma gelse Cevat müsaade isteyip kalkmış masadan ![]() ![]() Kalbi kuşatma günlerinden hasta Cevat’ın ![]() ![]() Bense tüm bunları yıllar sonra “Yolda Üç Kişi” romanında anlatacağından habersiz bir şair ![]() Kan gerginliği ne zaman bitti biliyor musunuz? Goran Bregovic’in “Kalaşnikov” şarkısı çalarken ![]() Türküden devşirme şarkıya (ve tabii Fransız şarabına) dayanamayan Boşnak ve Sırp gençler fırladı, başladılar kol kola dansa ![]() Tıpkı “Kardeş Türküler” konserindeki Kürt ve Türk gençler gibi ![]() Üstelik bizimkilerin arkasında iç savaşla harap bir ülke yoktu ![]() ![]() Kan sokmak isteyenlerin tufasına gelmemek, birbirinin kıymetini bilmek, Mustafa Kemal’in Türkiye’sine inanmak mümkündü hâlâ ![]() Kardeş Türküler ekibi çocuk heyecanıyla döktürürken çaktırmadan gittim 25 yaşımın La Rochelle gecesine, orada biraz kaldım ![]() Koyda yelken direklerinden bir orman vardı ![]() ![]() ![]() İçimdeki şair, Mustafa Kemal’in türküsüne hâlâ inanıyordu ![]() Herkesin çılgınlığı kendine Çılgın proje meğer rahmetli Bülent Ecevit’in fikriymiş ![]() ![]() Hürriyet’in haberine göre Ecevit o zamanlar projenin “büyük bir finansman gerektirmediğini” ve “Terkos Gölü’nden de yararlanılarak bir cazibe merkezi yaratılacağını” söylüyor ![]() ![]() Tayyip Erdoğan ise aynı seçimin İstanbul belediye başkanı adaylarından ![]() İncir Çekirdeği Paranın en yüce değer olduğu yerde harcanan şey insandır ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|