Yürek Ateşi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yürek AteşiYürek Ateşi - Şule Meryem canpolat - Yaşam öyküleri Bir sabah ansızın, kuş sesleriyle uyandım ![]() Olacaklardan yine habersiz tekrar rüyalara daldım![]() Bizli düşler gördüm bu sabah da![]() Sensizliğe uyanmamak için, düşlerimle yoğruldum![]() Senden işaretler buldum her karede![]() İsmini heceledim nerde olduğumu bilmediğim bir köşede![]() Bu sabah sensizlikten habersiz bizi gördüm![]() Tüm zamanları aşıp yine, gönlümde seni ördüm![]() ![]() Varlığı en iyi yokluk anlatır ![]() ![]() Tokluğu açlık![]() Zamansız sevince yürekler, çok koymaz zamansız gidişler![]() Ama özlemler sarar yürekleri yine de![]() Belirsizlikler örer hükmünü bir ağ gibi![]() Bu sabah da güneş taptaze![]() Yağmurların ardından yaz, bahar neşvesinde![]() Bu sabah da yaz dökülüyor avuçlarıma![]() Ama yürek kuytularda, yürek yangınlarda![]() ![]() Bilnmeyen bir bağla yüreğini, yüreğime ilmekledim ![]() Kuvvetli bağlarla, sevdikçe sonsuzluğa kaydım![]() Bir kere çıkınca yola aşkı arayan!![]() Sanma yol düz ve hep kolaylık sana sunulan![]() Gün gelir habersiz kalırsın yollarda![]() Gün gelir hasretle taşarsın yüreğine![]() Anlamaz seni kimse, bilmez halini![]() Aşk gramla değil onun hacmi sığmaz yere göğe![]() ![]() Görmek için kocaman yürekler gerek![]() Anlamak için, acıyı ve ayrılığı bilen deliler![]() ![]() Bu sabah ansızın, ayrılık ateşiyle dağlandım ![]() Dünyadan habersiz, kalp telaşlarına daldım![]() Bu sabah her yerde seni aradım![]() Metin olmak için göz çeşmemi sevginle bağladım![]() Ne bir gözyaşı, ne buruk bir hal![]() Yokluğuna inat işte dimdik ayaktayım![]() Bilnmeyen sınavlar içinde ben ilk defa bu sabah, rüyalarımı yormadım![]() Hayat bulmacasını, çözmeye uğraşmadım![]() Sensizliğimi senle örttüm![]() Görünmesin diye hüznüm bu sabah da, yanaklarıma gülücükler kondurdum![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yuvasına çalı taşıyan serçe, yavrusunu emziren anne, elinde çantalarla evine giden bir baba ![]() Ne varsa gözlerimi kaplayan, dağlandım her baktığımda![]() Onların varlığı değil, senin yokluğun koydu bana![]() Acı ile okudum kainatta ne varsa bu sabah![]() Hüznü resmettim gördüğüm karelerde![]() Diğer sabahlar kadar bir sabahtı oysa yaşadığım![]() Bu değildi her sabah görmeye alıştığım![]() ![]() Elimizde olanları bir gün kaybedebileceğimiz bize öğretilseydi keşke ![]() Sahip olduğumuzu sandığımız şeylerin birer emanet olduğu anlatılsaydı örneklerle![]() Zaman ve mekan yitirince hükmünü, kaderin elimizden alacağını en sevdiklerimizi![]() Gelişlerden memnun yüreklerimiz gidişlerden elemlenmezdi o zaman bu denli![]() ![]() Hüznü de sevmeye çalışıyorum şimdi, sevinçlerim kadar ![]() Gidişleri de kaldırmaya çalışıyorum gelişler gibi![]() ![]() Bir fincan limonlu çayla güne başladım ![]() Açmak için yüreğimdeki karanlığı, aydınlığı aradım![]() Tek bir sabah yeterdi aydınlığı görmeye bilirim![]() Ben ışığımı, senli sabahlara erteledim![]() Bir kuşun ötüşü kadar sevimli iç sesin![]() Nerde olduğunu bilmediğim halde, derinden seslenişin![]() Bu sesi duymadığını söylemek yalan olur sevince![]() ![]() Duman tütüyor karşı fırının bacasından ![]() Yeşillikler sarmış bu kenti![]() Kirazlar salkım gibi dalları sarmış Rüzgar ayrılık üflüyor yüreğime![]() Bir amca dayanmış bastonuna sekerek geçiyor bu yoldan![]() Herkesin bir sebebi var, gündelik sebeplerden![]() Sebepsiz bakıyorum, bu sabah kainata ben![]() Aşıyorum tüm zamanları![]() Seni ilk kaybettiğim a'nı![]() Ayrılık dünyaya ait bir kavram![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de kaybetmiyorum umudumu ![]() Hiç gelmeyecekmişsin gibi razı, az sonra çıkıp gelecekmişsin gibi umut dolu bakıyorum yollara![]() Sensizken nefessiz kaldığım anları değişmek için nefessiz paylaşımlara, dakika sayıyorum senli zamanlara![]() Seninle dolmak ne güzel şey![]() Çetin sınavlardan sonra seni bulmak en özel şey![]() ![]() Zor zamanlardan sonra gelişin, dünya dolusu mutluluk ![]() Anlayan hallerinle kalp odama girişin, sonsuzca huzur demek![]() ![]() "Sizi anlayan bir insanla bir dakika, sanki bir ömür mutluluk ![]() Anlatmaktan yorgun ruhlarımızla, ahmak bir insanla bir dakika, bir ömür zindan demek"![]() ![]() Kalplere sevgiyi koyan yüce Yaratan ![]() İçimizde yürek ateşini yakan sonsuz Rahman![]() Bu ateş; aşkıyla sevgilinin, bir ömür yanmaya değer![]() Bulmak için sahibini, günahıyla sevabıyla bu çileyi çekmeye değer![]() Sen kullarınla güzelsin![]() Kullar sevince özel![]() ![]() Sevmeyi bilmeyenin gölgesi olmaz arşın altında![]() Günah ve sevabından geçmeyenin işi olmaz aşkın peşinde![]() Aşık yürekler, sonsuzluğun izinde![]() Geçerek tüm hesaplardan, tek yürek olmanın şevkinde![]() Deliler, hastalar gibidir![]() Mecnunluk bir gönül işidir![]() Leylasız varılmadı hakka![]() Gerçek; mecnun eden leylaların ardında![]() Onlar müjdeledi aşkın deli eden hasretini![]() Nice hasretlerden sonra sevgilinin cemalini![]() Hasretsiz vuslat görülmedi![]() Mahrumiyetler olmadan, nimete erilmedi![]() ![]() Yokluktan sonra gelen sevgili! ![]() Sana nasıl yok derim![]() Bana lutfedilmiş bu sevgi kaynağını nasıl inkar ederim![]() Bir yürek ateşisin şimdi sen!![]() Bu aşka ezelden talibim ben![]() Sevgili![]() Ateşinle benim şimdi bir deli![]() Bakmadan deliliğime, yüreğimi saran sen!![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|