Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
final, geç, gelen, mutluluk

Geç Gelen Mutluluk Final

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geç Gelen Mutluluk Final

Geç Gelen Mutluluk Final yaşam hikayesi - Emine Güner yazıları

Dönüm noktası olan son imza da ekte

İlginize efendim ;

Elimle koymuş gibi bulduğum dostluğu , bir adım ötedeki gerçeğe taşımada adım olmanın sevindi içindeyim

Dün ; özlemlerin , hayallerin , dileklerin ve umutların resmini çiziyorduk birlikte, karşı koymamadığımız zamanın süpürdüğü kırıntıların içinde tebessümler arıyorduk

Bugün ; rabbimin nasip ettiği o kapının ardındaki nur karşısında diline düğüm gözlerine ışık vurulmuşluğun finali yaşanacak

Gizli saklı bir hazırlık başlamıştı , günler yetmiyor dar geliyordu nefes kalıbına Her hafta sonu çeyiz yeni adresine yolculanıyor, garip bir telaş ayak bağı oluyordu kızımızaAma engel tanımayan yürek önüne gelen her kapıyı açıyor düzenini işliyordu değişen adresineAnlayacağınız kuş misali çalı çırpısını toplayıp yuvasına yama yapıyordu işte

Aylar günleri kovalarken , günler de saatlerin peşinde mekik dokudu ve o uzun son üç gün gelip çattı

Tarih 27/05/2011 gösteriyor ve binbir rüşvet ile 16;00 gibi çıkabildim işimden Aylarca süren şahsi hazırlığımdan sonra Nurcan ’ı zaten düşünemiyordumAslında bendeki bu heyecan hiç de olması gereken bişey değildi ama dinletemiyordum yüreğimeBen de özgür bıraktım Cevapsız kalan tek soru bu diyebilirim , ama hiç de üstünde durma gereği bile duymadım Tadını çıkarmak ve her ânı doyasıya yaşamak için Taksim’den dostumun evine doğru yola çıktım

Ellerinde poşetlerle koşturan , saçları dağınık ve çantası açık birini gördünüz ise oralarda , işte o bendim

Her zamanki gibi Serhat abim , o kadar iş güç arasında beni aldı ve düğün telaşı evin kapısına kadar getirdiDaha önce tanıma fırsatı bulduğum her iki aile , tencere kapak olayı gibi birbirlerine denk düşmüşlerdi Sıcak , samimi ve en önemlisi yaprak sarması yapmış bir aile düşünsenize Başka ne isteyebilirdim ki ?

Kına gecesine bir kaç saat kaldı ve daha önceden planlarını yaptığımız gibi parmakla gösterilecek bir gelin için hazırlığa başladıkBirbirimize sarılıp sarılıp gülmelerimiz yarınların göstergesi gibiydi O kadar inanıyorum mutlu olacağına ( inşallah )

Neyse; geriye sayım başladı ve biz son ana kadar haklarımızı kullandıkHafif makyajlarımız ve kıyafetlerimiz hazırdı Kapıya çıktığımızda ışığımı söndüren tek gerçeğin Nurcan olması hiç zoruma gitmedi Kırmızılı bir bindallı giydirmiştik , başında fesi elbise dışı yeleği ile göz kamaştırıyordu Olduğunun dışında biri olup çıkmıştı karşımıza Bir kaç sokak ötede bulunan kına yerine yürüyerek gittik Hayran bakışlara aldırmadan , başı dik bir şekilde kalabalığın içine daldı Ben elimde fotoğraf makinası her hareketini imzalar gibi çekiyor , gülen gözlerine şahitlik yapılsın diye çaba gösteriyordum Fazla kalabalık olmasın diye çok kişiye haber verilmemiş küçük bir yer tutulmuştu ama sevenleri biter mi ? dolup taştı kafeİş arkadaşlarından okul arkadaşlarına , akrama eş dost derken şükürler olsun ki renkli ve canlı saatler geçirdik Halayından horonuna, oryantelinden misket havasına coştuk , koptuk Yüksek yüksek tepelere kız vermesinler yerine kınayı getir aney parmağın batır aney tercih edildi ve gecenin son dakikalarında kınası yakıldı

Hareketli ,dopdolu geçen bir gece ve ayaklarını yükseklerde tutan bir benHamlandım sanırım neyse ki nikâh pazardı ve o günde sağlam durabilecektim

Cumartesi alış-veriş ve son rutüşlerle geçti Her an yanında olup heyecanına ortak olmak ayrı bir zevkti benim için

Saatler kaldı sabaha , koca bir ömrü geride bırakıp bambaşka bir hayata adım atmanın sevinci Nurcan’ı uyutmadı , bense nasıl uyanacağımın derdindeydim

Hazır sofraya çağırıldım ve bol sehbetli bir kahvaltıdan sonra yola koyulduk Önceden ayarlanmış bir kuaföre daha da güzelleşmek için gittik Bizi bekleyen kalabalık bir komite ama biz üç kişiyiz düşünüm artık oradaki şamatayı

Susmayan telefonlara bakıyor bir yandan da saçlarımın maşasının bitmesini bekliyordum Nurcan ayrı bir odada şahsına yönlendirilmiş şirin kızla hazırlığa koyulur

Makyaj ve son kontrollerden sonra güzeller güzeli dostumun beyazlar içindeki o büyülü haline bakakaldım Gülen gözleri ile nasıl oldum Emine diyor Bense küçük dilini yutmuş gibi sessizliğin kurbanı oldum Her anına şahit olduğum güzel insanın bu hâli kendimden önce beklediğim ve dualarıma aldığım özlemin gerçek hâliydi

Gelin ve damat karşılaşmasına sıra gelince , valla onu analatamıyacağım yaşamanız gerekirdi ama eniştemin gözlerinin yerinden çıktığını Nurcan’ın ise gayet sakin bir halde işveli bakılşarı ile onu daha da şok etmeye çalıştığını söylemeden edemiyeceğim

İyice yaklaşmıştı zamanın tiktak sesleri , konvoy halide nikâh salonuna gitmek üzere yola çıktık ama her zamanki gibi malum trafik ve İstanbul’un fethi sebebiyle daha da önüne geçilmeyen bir telaşŞükür ki son dakika yetiştik

Kalabalık bir salona elleri birleşmiş bir halde giriş yaptılarAlkış kıyamet koptu , ortalık gezinen kelimeler güzellikleri karşısında rüzgar uğultusuna dönüştüŞahitler ve tüm dostları onları yalnız bırakmamış bu güzel ve özel günlerinde desteklerini esirgememişlerdi

İsimleri soruldu ve kararları istendi , o küçük yüreklerindeki koca EVET sesleri ile salonun taş bölmelerini süslediler Ayağına bas sözleri karşısında gözlerinin içlerine bakarak biz böyle bir şey istemiyoruz dediler Evlilik cüzdanı Nurcan’ın eline tutuşturulurken , daha güzel şeylere imza atması için Serhat abime de kalem hediye edildi

Alnının çatısına kondurduğu o gurur öpücüğünü fotoğraf karesine alamamak en büyük eksiğimdi :(

Takı merâsimi için ayrı bir salona alındık Elimde toplu iğnelerle destek amaçlı yine yanındaydım tabiki Gözlerimiz tanıdık sîmalar arıyordu ve olması gereken yüzler tek tek geçiyordu karşımızaAyrıca sitemiz üyelerinden Sedanur ve Güldeste’yi de görmek şımarttı bizi Bu güzel günde yalnız bırakmadıkları için Nurcan adına ben tekrar teşekkür ederim o da geldiğinde edecektir eminim ki

Ve o beklenen kişi Nurcan’ın tabiri ile Dağ gibi adam , nâmı değer Ansızın gözükür köşedeNikâhı başından sonuna izlemiş kendini göstermek için kuyruğun bir ucundan tutmuştuZaman ile olan sıkıntısını bilmeyen yoktur ama o gün gözlerimizi yaşarttı gösterdiği azimden dolayı tekrar teşekkür ederiz Olgun kişiliği ve samimi bakışları dışında sempatik yaklaşımı ile gelinle damadı tebessümlere boğduHerkesin yakasına bir gülücük hediyesi taktı resmen

Bu arada bir yandan da merak vardı her iki tarafta ,ortada verilen bir söz ve bilinmeyen bir sonuç Aylardır konuşulan ve son zamanlarda yazışmaları olan beşibiyerde hediyesini Sayın Habib DAĞ getirmişmiydi

Eline cebine attı ve b/eşi biyerde ama ben bulamadım , bulan getirsin lütfen şakanın lüzumu yok dedi ve kahkahalar koptu salonun ortasında Sıcak bir sarılma dağıttı ortalıkta gezinen kuru gürültüyüFotoğraflar çekildi ve o anlar ölümsüzleştirildi

Gün yavaş yavaş kısalıyordu odalarına çekilen Nurcan ve Serhat ikilisinin yeni hayatlarına koyulmak için yola çıkmaları gerekiyordu

Yaklaşık iki saatlik bir serüven sonrasında konvoy evlerine yaklaştıAylarca beklemenin getirdiği stresi bitirmek gurur verdi

Geri dönüş hazırlığı başlar şehirden şehire Gözlerimden uzaklaştıkça canım acımaya başlar Ne tuhaf dakikalar önce kahkahalarla gülen yüzümde sıkıcı bir bakış belirir isteğimin dışındaHer gün elimi uzatsam tutacak kadar yakınken bana araya giren mesafeye kızmamalıydım artıkYıllarca bu gün beklenmiş ve geç gelen mutluluğun sevinci de başka oluyormuş diyip özüme döndüm tekrar

Dualarla ve yeni umutlarla çıkılan yolda rabbim utandırmasın inşallah

Dilerim yüreğiniz gibi yaşar onun gibi insanlarla karşılaşırsınız inşallah

Ve dilerim bir kızınız olur ve torun seversiniz inşallah

" AMİN "

Sizi çok seviyorum hem de öyle böyle değil

01/06/2011

09;30

EMİNE Güner

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com