Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, kuş

Ana Kuş

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ana Kuş

Ana Kuş Yazısı - Ana Kuş Sepkin Coşkun - Sepkin Coşkun Yazıları

Geçen yıl bu zamanlar Ankara'da ablamın evinde misafirdim

Sohbet sırasında birden avizenin üstünde pinekleyen kanarya kuşuna gözüm takıldı

perişandı hali, tüyleri yoluk ve tek gözü de yaralıydı sarı kanaryanın

''Bu neden böyle?''diye sordum ablama

''O cezalı, kafeste gördüğün dişi kuşun eşiydi, şimdi ise kovuldu ordan ve giremiyor kafese'' dedi

Çok şaşırmıştım

''Nasıl yani?'' diye tekrar sordum

''Bu yıl iki tane yumurtaları olduBirini nasıl olduysa baba kuş gagasıyla kırmış o yüzden yavru kanarya öldü

o gün kıyametler koptu kafeste,ana kuş nerdeyse parçalıyordu baba kuşu,'' bak?'' tek gözünü o gün çıkardı ve attı kafesten, yoldu tüm kanatlarını, şimdi de almıyor içeri, oda avizenin üzerinde yaşıyor artık''

Ablamla konuşup, paylaşacağımız o kadar çok konumuz vardı ki bir türlü konsantre olamıyor, gözümü kafeste ki ana kuştan ve avizede uyuklayan baba kuştan alamıyordum

Az bir zaman sonra bir feryat koptu kafesin içinde, tozu dumana kattılar

Hele o cik cik sesleri hiç gitmiyor kulağımdan

Baba kuşun sesi fazla çıkmıyordu, ana kuş öyle bir feryat ediyordu ki anlatamam

Kuş dilinden pek anlamam ama onlara hayretler içerisinde bakarken sanki anladım

Ana kuş ''git'' diye bağırıyordu

Defol sen yavrumun katilisin

Seni bir daha burda görmek istimiyorum''diyordu sanki

Çok ilginçti

Baba kuş suçluydu ve suçunu da çok iyi biliyordu

O yüzden de, ister inanın, ister inanmayın yemini yemeden, suyunu içmeden bir çare avizeye konuyor ve oradan sadece kafesten yana bakıyordu

Ana kuş uzun bir süre krizden çıkamıyor, arkasından uzun süre cik cik cik ötüyordu

Baba kuş ise avizede sadece arada bir, ''cik''''cik''diye cevap veriyordu

Sanki ''ben ettim sen etme, ne olur affet beni bırak evime döneyim, bak halime sefilleri oynuyorum ne desen haklısın'' der gibiydi

Çok etkilenmiştim o gün

Nerde ve hangi canlı olursa olsun, ana, anaydı ve her şeye rağmen yavrusunu korumayı biliyordu

Bir de insanoğlu kuş beyinli diye bir birine hakaret eder

Şahsen ben sıradan, acımasız ve gaddar bir insan beynine sahip olmaktansa böyle bir kuş beynine razıyım

Şimdi nerde bir kuş sesi duysam hemen bu iki sarı kanarya aklıma düşer, düşünürüm, şaşırır, hayretler içerisinde kalırım

Baba kuşa acırım (kuş olduğu için acırım) fakat ana kuşu takdir ederim

Sepkin Coşkun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com