Ana Kuş |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ana KuşAna Kuş Yazısı - Ana Kuş Sepkin Coşkun - Sepkin Coşkun Yazıları Geçen yıl bu zamanlar Ankara'da ablamın evinde misafirdim Sohbet sırasında birden avizenin üstünde pinekleyen kanarya kuşuna gözüm takıldı perişandı hali, tüyleri yoluk ve tek gözü de yaralıydı sarı kanaryanın ''Bu neden böyle?''diye sordum ablama ''O cezalı, kafeste gördüğün dişi kuşun eşiydi, şimdi ise kovuldu ordan ve giremiyor kafese'' dedi Çok şaşırmıştım ''Nasıl yani?'' diye tekrar sordum ''Bu yıl iki tane yumurtaları olduBirini nasıl olduysa baba kuş gagasıyla kırmış o yüzden yavru kanarya öldü o gün kıyametler koptu kafeste,ana kuş nerdeyse parçalıyordu baba kuşu,'' bak?'' tek gözünü o gün çıkardı ve attı kafesten, yoldu tüm kanatlarını, şimdi de almıyor içeri, oda avizenin üzerinde yaşıyor artık'' Ablamla konuşup, paylaşacağımız o kadar çok konumuz vardı ki bir türlü konsantre olamıyor, gözümü kafeste ki ana kuştan ve avizede uyuklayan baba kuştan alamıyordum Az bir zaman sonra bir feryat koptu kafesin içinde, tozu dumana kattılar Hele o cik cik sesleri hiç gitmiyor kulağımdan Baba kuşun sesi fazla çıkmıyordu, ana kuş öyle bir feryat ediyordu ki anlatamam Kuş dilinden pek anlamam ama onlara hayretler içerisinde bakarken sanki anladım Ana kuş ''git'' diye bağırıyordu Defol sen yavrumun katilisin Seni bir daha burda görmek istimiyorum''diyordu sanki Çok ilginçti Baba kuş suçluydu ve suçunu da çok iyi biliyordu O yüzden de, ister inanın, ister inanmayın yemini yemeden, suyunu içmeden bir çare avizeye konuyor ve oradan sadece kafesten yana bakıyordu Ana kuş uzun bir süre krizden çıkamıyor, arkasından uzun süre cik cik cik ötüyordu Baba kuş ise avizede sadece arada bir, ''cik''''cik''diye cevap veriyordu Sanki ''ben ettim sen etme, ne olur affet beni bırak evime döneyim, bak halime sefilleri oynuyorum ne desen haklısın'' der gibiydi Çok etkilenmiştim o gün Nerde ve hangi canlı olursa olsun, ana, anaydı ve her şeye rağmen yavrusunu korumayı biliyordu Bir de insanoğlu kuş beyinli diye bir birine hakaret eder Şahsen ben sıradan, acımasız ve gaddar bir insan beynine sahip olmaktansa böyle bir kuş beynine razıyım Şimdi nerde bir kuş sesi duysam hemen bu iki sarı kanarya aklıma düşer, düşünürüm, şaşırır, hayretler içerisinde kalırım Baba kuşa acırım (kuş olduğu için acırım) fakat ana kuşu takdir ederim Sepkin Coşkun |
|