Kırmızı Siyah Beyaz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Siyah BeyazKırmızı Siyah Beyaz Yazısı - Kırmızı Siyah Beyaz M Ali Gökhan - M Ali Gökhan YazılarıKapısı kanatlı bir telefon kulübesiydi, jetonlarla çalışan ![]() ![]() Cebimizde değildi telefonlarımız, sevgililerimiz![]() ![]() ![]() Sıcaklığın ve namussuz sevişmelerin kavurduğu bir İzmir öğleniydi ![]() ![]() ![]() Dedesi açtı telefon; tüm akrabalarının ve arkadaşlarının kayıtlı olduğu küçük telefon defterimden ![]() ![]() ![]() ![]() ''Ulaşamıyorum Özgür'e'' dedim ![]() ![]() ''Bilmiyor musun'' dedi![]() ![]() ''Neden bilinmez, İzmir'e gidiyormuş,trafik kazası geçirdi, hastanede yoğun bakımda'' dedi![]() ![]() ![]() Ali ismimi o gün kaybettim, ''neden'' oldu benim adım ![]() ![]() Bana gelen sevgilim yoğun bakımdaydı, oysa ben daha yoğun bakardım O'na![]() İlk sürprizin bu mu olmalıydı gülüm? Sen zaten Tanrı'ya inanma nedenim olan sürprizimdin benim![]() ![]() Bu da varlığıma inandırmıyorsa seni, yadsı o zaman beni dememiş miydi Tanrı'nız?Sıkı solcu, bir o kadar da feodal babası karşıladı beni hastanede ![]() ![]() Kızına konacak toz zerresiydim belli ki O'nun için, hangi baba izin verir ki?Bir hemşire girdi koluma, sen misin O dedi? Kim dedim ![]() Dardanel ton dedi![]() ![]() Sadece baktım yüzüne![]() ![]() Bacağı kısaldı, dalağı alındı,beynindeki ödemden dolayı hafızası yok dedi![]() ![]() Severdi dardanel tonu dedim![]() ![]() Neden gelmedi dardanel tonum diyor dedi![]() ![]() Yüreği alınmamış demek ki demeyi düşündüm, sustum![]() ![]() ![]() Ali'ydim, neden oldum, dardanel ton oldum; ne isterse olurdum,ik aşkımdı,belki de son ![]() ![]() ![]() Barmenlik yaparken, üst kattan görüp ''Tanrım muhteşem bir kız'' deyip aşağıya tanışmak için indiğimde sevgilim olduğunu farkettiğim sevgilimdi O![]() ![]() Anlatınca seni tanıyamadım deyip, sağlam bir tokat yediğim, kendini kendinden kıskanan küçüğümdü![]() ![]() ![]() Yüz kez görsem, yüz kez aşık olacağım kadın![]() ![]() ![]() Türk filmleri gibi olmuyor hafıza kaybı ![]() Sevdiğini hapseden bir beden görüyorsun sadece![]() ![]() O bedenin içine sıkışıp kalmış bir ruh, bir düşünce![]() ![]() ![]() Fizik değil bizi çeken demek ki!Bir sohbet,bir bakış,bir çift kelime ![]() ![]() ![]() Kalçalarına,göğüslerine,vahşi yüzüne aşık olduğumu sanırdım oysa ![]() ![]() ![]() Legolardan şato yapıp,bozan bir çocuksun sen ey Tanrı! Kan kırmızı evler, şatolar yapıp; simsiyah bir geceye bırakıyorsun ![]() ![]() ![]() Yazar ya Beşiktaş'ın tüzüğünde ''Balkan yurtları ne zaman Türk Yurdu olacaki Beşiktaş'ın renkleri yine eskisi gibi kırmızı-siyah-beyaz olacak'' diye ![]() ![]() ![]() Benim tüzüğümde ''neden'' oldu artık benim adım yazıyor ![]() ![]() ![]() İyileşti,ilk beni unutarak başladı yeni hayatına ![]() Yırtık kotlu,küpeli bir gence aşık oldu![]() Sonra ev arkadaşıma,sonra başka bir gence![]() Ben dışında herkese belki de![]() ![]() ![]() Kızamamak ne acı,büyük aşktan büyük o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() luk yarattık farkında olmadan![]() ![]() ![]() Her yıl 8 Temmuz'da Balkanların yeniden Türk Yurdu olmasını bekliyorum artık ![]() ![]() M Ali Gökhan |
|
|
|