![]() |
Acı Hayat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı HayatAcı Hayat Yazısı - Acı Hayat Sepkin Coşkun - Sepkin Coşkun Yazıları 1 ![]() Uzaktan bakinca görünmezdi bizim köy, dagin koynunda sakladigi kuytu bir yerdeydi ![]() Dedem buranin en sansli varliklari arilardir derdi Dünyanin en nadide cicekler ve sifali bitkiler bizim daglarda olur,bosuna dememisler erzurumun bali her derde dermandir diye derdi ![]() O temiz havadan icine derin bir nefes ceker,dayanarak asasina gezinirdi köyün patika yollarinda: Dogdugum köydeki evler catisiz olmasina ragmen güzeldi benim icin güzeldi diyorum cünkü onalti yasina kadar ne bir kasaba nede sehir görmüstüm, o yüzden Dünya"nin her kösesi bizim köye benzer sanirdim ![]() Ilkokul üce kadar okuya bildim,daha fazla okula gitmeme müsade etmedi babam, yinede Allah razi olsun ,bugün biraz olsun okuyup yaza biliyorsam onun sayesinde, ya bazilari gibi hic okula göndermeseydi ![]() Erzurum`un kislari kadar soguktu babam,dört kardes olmamiza ragmen hic birimizin saclarini bir defa olsun oksamamisti ![]() Yinede icimizde ona karsi büyük bir saygi vardi,yada korku bilemiyorum ![]() 2 kisim: Her zaman onun dedigi olurdu,zavalli annem kendi basina hic bir seye karar veremezdi ![]() Her ise kosardi,arada bir babam tarafindan mükafatlandirilirdi,sebebini kendide bilmez ses cikarmadan siddete maruz kalirdi ![]() Buda yetmezmis gibi,erkektir kizim,erkege karsi gelinmez o ne yaptigini biliyordur der susardi ![]() Günlerden birgün misafirimiz geldi cok uzak bir köyden ![]() Kimdi,neyin nesiydi anlayamadan olan oldu ![]() Yengem bana kücük bir fotograf göstererek iste ded,i seni bu adam istiyor,bununla evleneceksni ![]() ![]() ![]() daha ben saskinligimi bile yenemeden devam etti konusmasina ![]() Sakin sesini cikarma sözün kesildi bile,baban ücyüz lira baslikla verdi seni ![]() Ama nasil olurdu bu,neden hic kimse benim fikrimi sormamisti ![]() Hani her genc kizin gönlünde bir aslan yatar derler ya,hani hep beyaz atli prensi beklerler ya benim gönlümde baskasindaydi ![]() 3 ![]() Fotograftaki adam gönlümdeki prense hicmi ama hic benzemiyordu ![]() Güzel bir kiz olmama ragmen o adam cirkindi ve bakislari Erzurum`un daglari kadar soguktu ![]() Ne yazikki yapacak bisey yoktu,babam sözü vermisti birkere,öleceginide bilse dönmezdi sözünden geri ![]() Kisa bir süre sonra dügünümüz oldu ![]() Izmire gelin gidiyordum ![]() Her sey cok farkliydi benim icin,artik tanimadigim bir cevrede ve tanimadigim insanlar arasinda yasamak zorundaydim ![]() Kayinvaildem cok acimasiz bir insandi,beni hic bir zaman sevmedi ne yalan söyleyim bende onu hic sevmedim ![]() Ne yaparsin bana sevgi ögretilmemistiki,hem ben oglunuda sevmemistim zaten ![]() Anam erkegin iyisi kötüsü,güzeli,cirkini olmaz erkek erkektir derdi ![]() Bes yil beraber yasadiktan sonra esim Almanya"ya isci olarak gitti ![]() Ben yine yalniz kalmistim ![]() Ne yaparsam yapayim kayinvalidemin gözüne birtürlü giremiyordum ![]() Iki yil sonar esim benide almanyaya götürdü, tabii bu hicte kolay olmadi ![]() 4 ![]() Geldim almanyaya ![]() Esimin calistigi fabrikada ise basladim, kazancimizin yarisi türkiyeye esimin ailesine gidiyordu ![]() Benim gibi talihsiz insanlar icin Dünya`nin her yani ayniydi,ha Erzurum ha Almanya ![]() Esim bos zamanlarini asla benimle beraber gecirmezdi,cogu zaman evde durmazdi bile ![]() Gece yarisi döndügünde ise her defasinda sarhos dönerdi ![]() Hic bir sey söylemezdim,beni dinleyen kimdiki ![]() Anam babamin gözünde neyse,benim degerimde esimin yaninda ayniydi ![]() Biraz fazla konustummu annem gibi bende mükafatlandiriliyordum ![]() Bu arada birde bebegimiz oldu ![]() ![]() Apar topar Türkiye"ye gittik ve benim kirk günlük oglumu kayinvalideme birakip geri döndük ![]() Aman tanrim ben ne yapmisim,nasilda kiyip birakmisim minicik bebegimi oralarda ![]() Simdi aklima geldikce yüregim kabariyor,saclarimin dipleri uyusuyor nasil anlatsam tüm bedenim titriyor Sepkin Coşkun |
![]() |
![]() |
|