07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seçim
Seçim Yazısı - Seçim M Ali Gökhan - M Ali Gökhan Yazıları
Ben mi yanlış anladım,git demişti,hemen git  O an sadece göğüslerine baktım  Neden bilmem Aslında pek de sevmem  Anaçlığından mıydı acaba? Gitmenin de güzel yanları varmış Peki, bir çorap ne kadar saklar kokuyu? Aynı koku kalır mı hep? Ya biterse? Biterse başkasına giydirilir mi? Giyilirse aynısı olur mu? Koku mu yoksa O'na ait koku mu  Amann canım kokuyor işte mi  Ama O'nun gibi kokmuyor ki 
Arar mısın pekı?
Ya O ne yapacak? O kadar içten koklayan oldu mu hiç?
Bulamadığındır aradığın  
Arayıp bulamadığın,bulduğunda aramadığın  
Buluşmak o yüzden hicaz makamında söylenir 
İlk gündü daha,siberalemde tanışmıştık  Akşamüstü 17:00 gibi beni aradı eşim  Kadıköy'de Karadeniz şenlikleri var gel istersen dedim  Geldi  Kalabalık bir gruptuk,muhabbetimiz de sevgili boyutunda değildi,mazoşist olduğunu söylemişti internette,ben de anlat demiştim sadece  Belki bilirsiniz balonu Kadıköy'deki  Bindik ve yukarı çıktık  Belki de ben hep yukardaydım,balona binmem de gerekmiyordu  O'na el verdim sadece  Eve gidildi gecenin sonunda  İkimiz de hiç konuşmadan;ben koltuğa O'da önümde yere oturdu,ayaklarım omzuna konuldu Sıcak suyu banyoda yapabilirsin değil mi dedim?Yıllardır hazır o su dedi  Evlendik  
O'na baktım  Sadece baktım Ne kadar korunmaya muhtaçtı ve ne kadar güzel Yolunun tam şu an bastığım yer olduğunu anlamayacak kadar zavallı ve güzel  Belki de o gelmeden, tam da oraya basmamalıydım   Benim de basmamın bir anlamı olması gerekmez miydi? Anlamsız olan O'mu yoksa? Tanrı O'nun genlerini ,tabanlarım için kodlamıştı oysa  Senin yaşam alanın bu demişti  Terledim bunları düşünürken,O varken deodorant kullanmam ki   
Çocuktuk,çok küçüktük  Neydi o oyunun ismi? Yakartop mu? Hani iki grup kurulurdu  Aldım verdim ben seni yendim diye karşılıklı birbirimize yürürdük  İlk kim karşısındakinin ayağına basarsa, ilk oyuncuyu o seçerdi  Köşede de seçilmek isteyenler öylece beklerdi  
O zamanlar arkadaş diyorduk bunlara, nereden bileceksin ki köle olduğunu,bunun için doğduğunu,yıllar sonra hala öylece boynu bükük ‘'beni seç,beni seç'' diye bekleyeceğini   Ayak kokumuzdu belki onların boynunu büken  
Değerliydi elbette seçilenler Seçildiklerinde,hafif bir gururla ''işte önce beni seçti'' ukala bakışı ile bakınırlardı  Mutluluk, seçilmek onurunu yaşamaktı O'nun için  Eşi de O'nu seçecekti, arkadaşları da belki 
Ama O hiç seçemeyecekti  Sadece bakacaktı:Lütfen beni seç diye  Bir tatilde yer seçemeyecek,işini seçemeyecek,eşinin yanında hep O izin verdiğince gururlu duracaktı 
M Ali Gökhan
|
|
|