07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslak
Islak Yazısı - Islak M Ali Gökhan - M Ali Gökhan Yazıları
Çok severdim ev arkadaşımı,Mert'i  O zamanlar en çılgın üniversite evinin her öğrenci gibi bizimkisi olduğunu düşünür ve her aklı/vicdanı olan öğrenci gibi sıkı solcuyduk  
Balık tuttuk yiyen ölür
Birden değil, ağır ağır  
Okula giderken otobüse binmek lükstü bizim için  O yüzden sevdik biraz da Mert'le yağmurda yürümeyi; ya da hiç sevmedik,bir daha hiç yürümedim yağmurda  Otobüse de binemem yıllardır bir önyargı ile, sadece taksi binebildiğim  
Etleri çürür ağır,
Balık tuttuk yiyen ölür  
Mert'in en sevdiğim yanı; okulda hangi kıza karşı içim azıcık kıpırdansa akşam evde misafir olarak görmem olurdu  Şeytan tüyü vardı adamımda  
Tenimize değen ölür,
Tuzla güneşle yıkanan,
Bu vefalı,bu çalışkan elimize değen ölür  
Ağladığım tek erkek arkadaşım Mert  Aç kaldığımızda ''İspanyol Soğanı'' diye kendimize lüks uydurup, evde yiyecek tek şey olan soğanı tuzlayamadan yediğim arkadaşım  1,5 tl olan tuz pahalıydı o zaman bizim için  
Badem gözlüm beni unut,
Bu gemi bir karatabut  
Bir otobüs bileti ile geçen güzel haftasonları Şimdi aynı haftasonu için 1 000 tl yetmiyor  Yağmur mu eksik olan, yoksa balkondaki sandalye mi çok yeni olan? Mağazalar doldurmuyor artık içimi  
Rumbarından giren ölür,
Üstümüzden geçti ölüm  
Odam,evde en büyük olandı Ben istememiştim  Mert balkonlu ama bir o kadar ufak olan odayı istemişti  Camımda düzenli sıraya dizilmiş, Ahmet Kaya kasetleri,her yeni çıktığında alabilen jenerasyondan olmak güzeldi    İlk Yeni Türkü kasedi olan ''Yeşilmişik''i aldığımda lise arkadaşlarımın bana bakışı hala gözümdedir  Yeşil kaplı,üzerinde bir iki çizgi olan bir kasetti  Dükkan sahibi bile öcü gibi bakmıştı  
Boynuma sarılma gülüm,
Benden sana geçer ölüm   
Şimdi mi? Her sıkı öğrenci solcu gibi, ben de artık Demet Akalın dinliyorum  Taksiyi de bıraktım  Ve zehirledim karımı Sarılmak yerine pahalı hediyelerle gün devşiriyorum  
Tek mutluluğum; çocuklarımın çürük yumurtadan olmaması  
Çürük yumurtadan çürük, benden yapacağın çocuk  
Bu gemi bir karatabut,bu deniz bir ölüdeniz  
Islanmadan, karar vermeyin   ı
M Ali Gökhan
|
|
|