![]() |
Kendini Eğitme Potansiyeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendini Eğitme PotansiyeliKendini Eğitme Potansiyeli Yazısı - Kendini Eğitme Potansiyeli Deniz Hatipoğlu - Deniz Hatipoğlu Yazıları Her insan doğar, belli bir zamana kadar gelişme ve büyüme şartlarını tamamlar ![]() Genetik bizim yaşamımızda büyük bir bölümdür aslında ![]() ![]() Sonrasında hormonlar ve beslenmek faktörü ![]() ![]() ![]() Ruh dengesini de ilave etmek gerek ![]() ![]() ![]() İnsan ruh sağlığı için bir şeyler yapmalı; temeli sağlam ise, katkı sağlamalı ve geliştirmeli ![]() ![]() Ruhtaki bazı travmalar; bedenin yorgunluğu, bitkinliği, umutsuzluğun karamsarlığa dönüştüğü ortamı hazırlar ![]() ![]() Eğitim yine görev başında olmalı hayatımızda ![]() ![]() Daha evvel de dediğim gibi; insanın toplum sağlığı, onun bütün şartlarının normal olmasıyla orantılıdır ![]() Sevgi ortamında büyür, sağlıklı beslenirse ve çevre buna katkı sağlarsa ne alâ ![]() ![]() ![]() İnsan hep aynı kalamaz aslında; (kalmak istemekte inat edenler hariç) beden gelişmek ister, bilgilerini çoğaltmak için hep uğraşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her insanda vardır bu potansiyel ![]() ![]() ![]() Ya, insan psikolojisi ![]() ![]() Her şey elimizde aslında; yeter ki biraz bilinç ve eğitim alalım ![]() Bir kadın tanıdım; çocukluğunda baskı altında büyümüş, korku kültürüyle eğitilmiş, zamanı gelince evlen/di/ril/miş ![]() ![]() ![]() Temizlik hastalığı derler ya işte ondan muzdariptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer biz, görmezlikten gelmeyi bir kenara bırakıp, çocuklarımızı insan yerine koymayı öğrenebilir ve diğer çocukları da kendimizden sayarsak daha güzel yaşarız ![]() Ben merkezli komşuluk, ben merkezli politika, ben merkezli aile ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür, demokrasi, saygı, eğitim, sağlık, ekonomi ![]() ![]() ![]() İnsan bu ilkelere sevgisini katarak uygun taşları koyarsa hayatına işte mana ikliminde öyle hoş olur ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat yeşerirken, güzel düşünceler girsin rüyalarımıza ![]() ![]() ![]() Sevmek yetmiyor ki kuru kuruya, bilinç lazım ![]() ![]() ![]() ![]() Ayağımızı denk alma zamanı ![]() ![]() Her şeyin parayla satın alınılamayacağına inandırmak zamanı ![]() ![]() ![]() Ve kadınlarımızın hak ettiği değerde olma zamanı ![]() ![]() Deniz Hatipoğlu |
![]() |
![]() |
|