Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitme, potansiyeli

Kendini Eğitme Potansiyeli

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendini Eğitme Potansiyeli

Kendini Eğitme Potansiyeli Yazısı - Kendini Eğitme Potansiyeli Deniz Hatipoğlu - Deniz Hatipoğlu Yazıları

Her insan doğar, belli bir zamana kadar gelişme ve büyüme şartlarını tamamlar

Genetik bizim yaşamımızda büyük bir bölümdür aslında Sağlığımızın can evi burada yatmaktadır

Sonrasında hormonlar ve beslenmek faktörü

Ruh dengesini de ilave etmek gerek Stres; çağın hastalığı olarak karşımıza dikilir, can yakar, bazen de süründürür

İnsan ruh sağlığı için bir şeyler yapmalı; temeli sağlam ise, katkı sağlamalı ve geliştirmeli

Ruhtaki bazı travmalar; bedenin yorgunluğu, bitkinliği, umutsuzluğun karamsarlığa dönüştüğü ortamı hazırlar Gençlik dönemlerinde can sıkıntısı gibi kendini hissettirir ve sonrasında asabiyete, içe kapanıklılığa ya da tam tersi hırçınlığa ve saldırganlığa da sebep olabilir

Eğitim yine görev başında olmalı hayatımızda Ailenin gerçek manada eğitimi; anne babanın ruh sağlığını kontrol edebilmesi gerekli

Daha evvel de dediğim gibi; insanın toplum sağlığı, onun bütün şartlarının normal olmasıyla orantılıdır

Sevgi ortamında büyür, sağlıklı beslenirse ve çevre buna katkı sağlarsa ne alâ

İnsan hep aynı kalamaz aslında; (kalmak istemekte inat edenler hariç) beden gelişmek ister, bilgilerini çoğaltmak için hep uğraşır Ama bizler sade fikirlerimizle önünü hep kapatmayı, direnerek 'okumamayı' öğretiriz ona Böylesi daha kolaydır belki ondan okumak demek sadece kitaplar olarak değil; insanları okumak, doğayı okumak anlamında

Her insanda vardır bu potansiyel Kimisinde az, kimisinde çoktur Yatkınlık yine genlerden belki

Ya, insan psikolojisi

Her şey elimizde aslında; yeter ki biraz bilinç ve eğitim alalım

Bir kadın tanıdım; çocukluğunda baskı altında büyümüş, korku kültürüyle eğitilmiş, zamanı gelince evlen/di/ril/miş Yirmi yılı olmuş evleneli Ne zaman görsem hastalıklarını anlatır ve evinin bitmez temizliğinden

Temizlik hastalığı derler ya işte ondan muzdariptir Araştırdığımda bu rahatsızlığına sebep yine çocukluk döneminde yaşadıkları Aile ne kadar önemli aslında; güvenmeyi, sevmeyi, başarıyı ve başaramamanın acısını insan burada öğrenir İşte gelişme dönemi bu yüzden önemlidir Bu kadar yalnızlaşmanın, bu kadar bencilliğin olduğu bir ortamda, ‘niye' böyle olmasının en önemli sebepleri bu aslında Toplum insanlarla oluşur Bu insanlar birbirine güzeli de çirkinliği de öğretir

Eğer biz, görmezlikten gelmeyi bir kenara bırakıp, çocuklarımızı insan yerine koymayı öğrenebilir ve diğer çocukları da kendimizden sayarsak daha güzel yaşarız

Ben merkezli komşuluk, ben merkezli politika, ben merkezli aile

Kültür, demokrasi, saygı, eğitim, sağlık, ekonomi

İnsan bu ilkelere sevgisini katarak uygun taşları koyarsa hayatına işte mana ikliminde öyle hoş olur ki Coşar adeta, fırtınalara karşı dayanıklı olur Kadın ise eğer, daha iyi bir toplum ürer erkek ise eğer, kadına haksızlık etmek, çocuğuna haksızlık yapamaz Çocuk ise eğer, okula ne için gidildiğini idrak eder kitaplarına zarar vermez

Hayat yeşerirken, güzel düşünceler girsin rüyalarımıza Uyandığımızda mutlulukla saçılalım dört bir yana, yaşamanın hazzını işletelim hüzünlü ruhlara

Sevmek yetmiyor ki kuru kuruya, bilinç lazım Yüreklere nakışlamak lazım; eğitimin potansiyel gücünü, hayallerin gün gelir gerçek oluşunu, çocuklarımızın da büyüyüp bizlere tepeden bakabileceğini

Ayağımızı denk alma zamanı

Her şeyin parayla satın alınılamayacağına inandırmak zamanı

Ve kadınlarımızın hak ettiği değerde olma zamanı

Deniz Hatipoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com