![]() |
İnançta Tarikatın Yeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnançta Tarikatın Yeriİnançta Tarikatın Yeri Yazısı - İnançta Tarikatın Yeri Deniz Hatipoğlu - Deniz Hatipoğlu Yazıları İnsanlar tarih boyunca inançları uğruna savaşlar vermişler ![]() ![]() Tarikat (yol) tutmuş bazıları ![]() ![]() Ne yazık ki; bazen hoşgörüyü unutuvermişler ![]() ![]() ![]() Hoşgörü ve sevgi yaklaştırır inanan insanı Allaha ![]() ![]() Kimseyi aşağılayamaz ![]() Yaradan hoşnutluğu vardır yalnızca ![]() Neden sürüklenir insanlar böyle yerlere ![]() Niye aklı kullanma işini başkalarına yükletme yolunu seçmiş insanlık ![]() Niye, neden, nasıl zaman ![]() İslam anlayışı tarikatlardan ibaret olmadığı halde niye öyle sunulmuş ![]() Daha iyi bilen insanlara güvenilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Kuran da da bu açık dile getirilmiş zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu tarikat mı durdurur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olunma, belli duaları belli sıralık içinde belli zamanlarda okunup dualar etme bir nevi rahatlama terapisi gibi aslında ![]() ![]() ![]() Rahatlamış olarak evlerine döner cemaatin duasından sonra insanlar, öyle ya verilen görevler bitirilmiş aklanmış paklanmışlardır ![]() ![]() Ya gerçekte öyle olmadıysa ya buna şirk karıştıysa ne olacak ![]() ![]() İşte en büyük tehlike ![]() Allah muhafaza etsin ![]() Tek Tanrılı anlayışta; kul Allaha yakarır ancak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açlık Bu bildiğimiz gibi bişi değil ![]() Yaradan daha yakın olmak, cennete kolaylıkla girmek, dünyadan geçmek bir nevi ![]() Dinin farklı algılanması ailede korkutularak yaradanı anlatmak ve ibadetin diğer taraf için değilde dünya için gerekli olması gerektiği izah edilememesi bütün bunlara zemin hazırlıyor ![]() Ölü bir zihin yobazlığı ![]() Aç olan bir zihin ne yapar doymak ister diymi ![]() ![]() ![]() Oku olan ilk emir olmasına karşılık toplum ne kadar okuyor ortada ![]() Herkes birbirinin ağzına bakıyor; falanca öyle demiş , şu hoca bunu söylemiş falan filan ![]() ![]() ![]() ![]() Akıl niye var o zaman ![]() ![]() ![]() ![]() Merak ve düşünsellik; işte bu iki değer nizam içinde sürse ![]() Merak etmezsek nasıl öğreniriz peki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dönence gibi anadan oğula sürer gider ![]() Çocuklar daha büyümeden tarikatın içinde yetişirler ![]() ![]() Özgür değildir düşünceleri ![]() ![]() Kimisi gece çıkar dışarı hiç günah işlememek için, kimisi de karşı cinsle tokalaşmaz haram diye ![]() ![]() ![]() Sever ama gömer içine ![]() ![]() Hep mahrum kalır öteki dünyadan ![]() ![]() ![]() Bu onun için inancına terstir çünkü, yanlıştır ![]() Cemaatin dışlamaması lazım gelir ![]() ![]() Allah için değil de başkaları için yaşar sanki ![]() Yirmi yıl kadar oluyor zekiye ile tanışmıştım ![]() Çok güzel bir hanfendiydi zekiye ![]() Yeni evliydi, eşinden dolayı tarikata girmişti ![]() Gündüz evdeydi ![]() ![]() Sadece gözleri görünüyordu çarşafını giyince ![]() Onu anlamaya çalıştım kolkola çıktık bir gün dışarıya ![]() ![]() ![]() Dolmuşta sohbet ettik Sesin duyulması bile günah sayılırmış ya, yinede zekiye konuştu ![]() Bir ara düşündüm madem böyle düşünüyor niye böyle diye ![]() ![]() ![]() Bu kadar baskı içinde bu dünyada yaşamak ne kadar zordu onun için ![]() ![]() Şimdi nerde ne yapar bilemem insallah bu durumdan sıkılmamıştır ![]() ![]() Ne insanlar gördüm boş kafalarla hatiplik yapan, ne insanlar gördüm sukut içinde dinini yayan ![]() ![]() ![]() İnsan aklı böyle işte, bazen hiç bilmediğin insanların peşinden sürükler, kul olur kula ![]() ![]() Bazen de aklını işletir anlattırır ![]() İlim idrakında olursak ne haktan geçeriz Ne de yardan ![]() Bütün güzellikler bizim için bu can sıkıntısı neden dir ![]() ![]() ![]() Dimağ aç ey ahali onu tekkede doyurmaya çalışma Oku, okut güzelleştir hayatını Benim gibi tembel olma :)) sevmeden inanç olurmu sev gönül aç kalma nihai bulur o zaman ruhun özümsersin özünün güzelliğini Deniz Hatipoğlu |
![]() |
![]() |
|